שתף קטע נבחר

חבריו של דני ברק: "הוא היה נתון בסערת רגשות"

תעלומה סביב מותו של ברק, מנכ"ל לידר שוקי הון ואב לארבעה, שקפץ בסוף השבוע אל מותו ממשרדו בקומה ה-17 בלב ת"א. סמנכ"ל בחברה: "ידענו שהוא עובר תקופה לא קלה והוא בסערת רגשות, אבל הוא לא אמר לנו למה". ברק יובא למנוחות היום בשש בערב במושב חגור

"בזמן האחרון היה ברור לכל מי שסבב אותו שדני נמצא בתקופה לא קלה. הוא היה נתון בסערת רגשות והיה הרבה פחות חייכן מתמיד", סיפר אתמול (ש') עמית ורדי, סמנכ"ל בית ההשקעות לידר שוקי הון, לאחר שביום שישי בצהריים שם קץ לחייו  דני ברק, מנכ"ל בית ההשקעות.

 

 

"ניסיתי לשוחח איתו אבל הוא לא כל כך שיתף אותי במה שעובר עליו. מבחינתי זו ממש תעלומה ואין לי מושג מה קרה. ראיתי אותו בפעם האחרונה ביום רביעי האחרון במסגרת פגישת עבודה בינינו ולא הבחנתי במשהו יוצא דופן. בתחום הפיננסי מדובר באדם אמיד, וגם בחיים האישיים לא ידוע לי על בעיות. מדובר באיש משפחה למופת שהיו לו יחסים מדהימים עם אשתו וילדיו", אמר ורדי.

 

ברק קפץ אל מותו מממשרדו בקומה ה-17 של בניין משרדים בתל אביב, והיה בן 48 במותו. הוא השאיר אחריו אישה וארבעה ילדים. מניעיו של ברק למעשה עדיין אינם ברורים, שכן הוא לא השאיר אחריו מכתב התאבדות.

 

"יכל להזיז הרים"

ורדי סיפר כי ברק הוא זה שהביא אותו לבית ההשקעות לפני 6 שנים. "דני היה ידוע ביכולות שלו להזיז הרים. המעשה הטראגי שעשה לא מתאים לו. דני היה איש אופטימי, חכם ונחוש בעל שילוב תכונות נדיר. הוא היה מקצוען אדיר שיורד לפרטים הכי קטנים. אדם חכם וחד ואחד האנשים המובילים ביותר בתחום החיתום בישראל".

 

"אף אחד לא היה מעלה על הדעת שהוא יעשה דבר כזה", אמר יאיר פודים, אחד מבעלי השליטה בלידר שוקי הון ויו"ר החברה. "לאנשים יש מורדות ועליות ומצבי רוח ואי אפשר לחזות את זה בשום צורה. מדובר באיש באמצע החיים שלו, אדם מוצלח שנחשב גורם מוביל בשוק ההון ואי אפשר להסביר מה הביא אותו לכך. אף אחד לא יודע מה הסיבה, וכנראה שלא נדע אף פעם".

 

פודים, אחד הוותיקים בשוק ההון הישראלי, עבד עם ברק ב-10 השנים האחרונות. "אני אישית הבאתי אותו אלינו לחברה בשנת 2000. הוא איש פיקח ומוכשר. הייתה לו השפעה מכרעת על ההתפתחויות בחברה ובשוק ההון בכלל. הליכתו של דני היא אובדן כבד לא רק לקבוצה שלנו, אלא לכל שוק ההון הישראלי".

 

גבי רביד, יו"ר בית ההשקעות דש איפקס שעבדה עם ברק כשניהלה את בית ההשקעות פסגות, אמרה אתמול ל"ממון": "ההתאבדות של דני היא הלם. אני מכירה אותו שנים רבות כאיש חזק וכריזמטי, מוכשר מאוד ובעל תפיסה יוצאת דופן. מותו הוא אובדן גדול עבורי".

 

בשנה האחרונה הקדיש ברק חלק לא מבוטל ממרצו וזמנו למאבק על רכישת השליטה בלידר השקעות שבשליטת יצחק שרם ויאיר פודים. מדובר בחברה-האם של בית ההשקעות לידר שוקי הון (50.6%) המחזיקה גם בפולאר תקשורת, גרינסטון, לידמס פרופרטיס ופולאר השקעות.

 

לאחר שהפסיד לאחרונה לאיש העסקים דן דוד במאבק על השליטה הגיעו הצדדים להסכם כי ברק יפרוש מתפקיד המנכ"ל עד סוף מרס 2011. על פי ההסכם, ברק אמור היה לעבור לאחר מכן לתפקיד סגן יו"ר בלידר השקעות למשך תקופה של שנה נוספת. עובדים בחברה מספרים כי מאז שכשל ניסיונו להשתלט על החברה, הוא נראה פחות ופחות במשרדים וניכר היה כי הוא מדוכדך. ביום שישי אחר הצהריים התקשרו מהחברה לעובדים ובישרו להם על מותו של המנכ"ל ואתמול בערב כונסו כל העובדים לאסיפה מיוחדת.

 

ידע ליהנות מהחיים

ברק התגורר עם אשתו וארבעת ילדיו במושב חגור שבשרון. מכריו מספרים כי ידע ליהנות מהחיים. הוא אהב לרכוב על סוסים ואף הקים חוות סוסים. כמו כן היה ארכיאולוג חובב ובשנים האחרונות מצא לעצמו תחביב נוסף – רכיבה על אופני שטח. ברק יובא למנוחות היום בשש בערב במושב חגור.

 

דני ברק הוא המייסד של בית ההשקעות לידר שוקי הון. את דרכו המקצועית החל לאחר שסיים לימודי ראיית חשבון באוניברסיטת ת"א. לאחר מכן הוא המשיך להתמחות במשרד רואי החשבון של אביו. כשסיים את תקופת ההתמחות הוא חיפש עבודה בשוק ההון.

 

את צעדיו הראשונים בשוק ההון החל בתור כלכלן בבית ההשקעות פסגות אופק. עד מהרה הצליחו מנהליו לזהות את הפוטנציאל הגלום בו והוא עלה על מסלול הקידום המהיר אל צמרת בית ההשקעות. לקראת סוף שנות ה-2000 הוא כבר ניהל את פעילות הברוקראז' של פסגות.

 

באותה תקופה ביקשו אנשי העסקים יצחק שרם ויאיר פודים להיכנס לפעילות החיתום (גיוס כסף לחברות ציבוריות בשוק ההון) ובחרו בדני ברק לביצוע המשימה. ברק לקח על עצמו את האתגר והקים את לידר חיתום. ההימור על ברק התגלה כמשתלם: לידר חיתום הפכה לימים לבית ההשקעות לידר שוקי הון הפועל בתחום החיתום, ניהול השקעות, אנליזה ומסחר עבור גופים מוסדיים.

 

גורמים בשוק ההון סיפרו כי לברק היה מגע זהב, כל מה שנגע בו הצליח. כך לדוגמה, ב-2006 החליט לרכוש 50% מבית ההשקעות ילין לפידות שניהל כ-600 מיליון שקל. היום ילין לפידות מנהל לא פחות מ-10 מיליארד שקל.

 

ב2006- החליטו בקבוצת שרם פודים להנפיק בבורסה את כל הפעילויות שלהם, כולל את בית ההשקעות לידר שוקי הון. כיום החברה נסחרת בבורסה לפי שווי של 160 מיליון שקל. ברק, מייסדו של בית ההשקעות, מחזיק ב-15.5% מהחברה. "הוא הרוח החיה והלוחמת מאחורי הקמת לידר שוקי הון", אומרים עליו עמיתיו.

 

בהכנת הידיעה השתתפו ערן צחי, צח שפיצן ואלי שמעוני

 

הידיעה התפרסמה במלואה במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דני ברק. לא שיתף את מה שעובר עליו
מומלצים