שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    פצצת אנרגיה: בראוניז חמאת בוטנים

    אם גם אתם חושבים שבמבה עם שוקולד זה שילוב מנצח, עוגיות הבראוניז שוקולד וחמאת בוטנים של נטלי לוין ישדרגו אותו לרמות חדשות. רמת הקושי של ההכנה? פינאטס

    אחד השילובים האהובים עליי ביותר הוא שילוב של מלוח ומתוק. זה מתבטא בין היתר בעובדה שאני נוטה להוסיף מלח כמעט לכל מתכון מתוק שאני מכינה (ובמיוחד במתכוני שוקולד). ויש לי גם "סטיות" כאלה ואחרות, שהגדולה מביניהן היא אהבה עמוקה לבייגלה או במבה עם שוקולד. מאחר ואני לא יכולה לסבול קינוחים מתוקים מדי, המלח נותן קונטרה מוצלחת למתיקות ובדרך כלל גורם למנה להישאר ברמת המתיקות הסבירה.

     

    שנים לא הייתי מסוגלת לאכול חמאת בוטנים. משהו במרקם, בטעם המיוחד ובצבע לגמרי לא עשה לי את זה. שלא לדבר על החיבה האמריקנית לשילוב של חמאת בוטנים וריבה. היום הדברים עברו מהפכה של 180 מעלות; את השילוב של חמאת בוטנים וריבה אמנם עוד לא לגמרי הצלחתי להבין, ובעיניי עדיין מדובר בסוג של עוף מוזר, אבל חמאת בוטנים אני כבר אוהבת מאוד, ובמיוחד את השילוב שלה עם שוקולד מריר.

     

    בראוניז הן מסוג המתוקים שאנשים אוהבים אבל לא מעריכים יותר מדי. בכל זאת, מדובר במעין עוגה נמוכה, אמנם שוקולדית וטעימה, אבל עדיין – בסך הכל עוגה. השילוב של חמאת הבוטנים בבראוניז הבאות גורם להן לעלות כמה רמות למעלה לדעתי, וחובבי השילוב המתוק-מלוח הזה יתאהבו בהן בקלות. ביס אחד בבראוניז האלה, ואתם חווים התפרצות של טעמי שוקולד מתוקים, ואז לפתע קרמיות מפתיעה של חמאת בוטנים מלוחה, ביחד עם מעט בוטנים קצוצים מעל הכל להוספת פריכות. תענוג.

     

    כמה הערות לפני המתכון

    • לא לבעלי לב חלש: הבראוניז האלה ממש לא דיאטטיים.
    • ניתן להכין את הבראוניז, להקפיא אותן, ולהוציא בכל פעם שמתחשק. הבראוניז נשמרות במקפיא עד כחודש וחצי.
    • חשוב להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר ולא קרות ישר מהמקרר.
    • אני אהבתי את השילוב של חמאת הבוטנים החלקה עם השוקולד, אבל אפשר בהחלט להשתמש גם בחמאת בוטנים עם שבבי בוטנים.
    • לא חייבים לפזר בוטנים מעל הבראוניז, אך זה מוסיף עניין, פריכות ויופי.
    • על מנת שהבראוניז ייחתכו בצורה יפה ולא יתפרקו יש להמתין עד קירור מוחלט, ושווה אפילו לשים אותן במקרר למשך כשעה. זה יבטיח חיתוך אחיד וחלק.


    (צילום: נטלי לוין) 

     

    בראוניז חמאת בוטנים

    המרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל 20X30 ס"מ):

    250 גרם שוקולד מריר 53%

    175 גרם חמאה

    3/4 כוס סוכר לבן

    2 כפות סוכר חום כהה

    3 ביצים

    1/2 כפית תמצית וניל

    קורט מלח

    2/3 כוס קמח

    4 כפות גדושות חמאת בוטנים

    3 כפות בוטנים קלופים קצוצים

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
    2. בקערה גדולה ממיסים יחד שוקולד מריר וחמאה במיקרוגל או מעל סיר עם אדים (בן מארי).
    3. מוסיפים את הסוכר, הסוכר החום, הביצים, תמצית הו וניל והמלח וטורפים יחד לתערובת אחידה.
    4. מנפים פנימה את הקמח ומקפלים בעדינות בעזרת מרית/לקקן, רק עד שהתערובת אחידה.
    5. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומשטחים לגובה אחיד. מפזרים מעל התערובת תלוליות חמאת בוטנים בעזרת כפית, ולאחר מכן "מקשקשים" בעזרת סכין ליצירת דוגמת שיש. מפזרים מעל הבראוניז בוטנים קצוצים.
    6. אופים את הבראוניז כ-20 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא מעט רטוב, אך עם פירורים לחים.
    7. מצננים את הבראוניז לחלוטין לפני שחותכים אותן לריבועים.
    8. מגישים כשהבראוניז חמימות או בטמפרטורת החדר, אפשר בתוספת גלידה.

     

    נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים