שתף קטע נבחר

רישיון למפעיל וירטואלי ראשון: טלקום 365

לראשונה בישראל, קיבלה חברה היום רשיון להקמת מפעיל סלולרי וירטואלי (MVNO) - במטרה לקדם את התחרות בשוק הסלולר

שר התקשורת, משה כחלון, מעניק היום לחברת "טלקום 365", מקבוצת המשביר החדש לצרכן, רישיון להפעלת שירותים סלולריים על בסיס תשתית ציבורית קיימת של מפעיל סלולרי אחר, וזאת בהתאם למדיניות הגברת התחרות בענף הטלפון הנייד.  כעת טלקום 365 תוכל להתחיל בניהול משא ומתן עם אחד ממפעילי הסלולר לגיבוש הסכם לשימוש ברשת שלו.

 

באופן עקרוני, המשא ומתן בין המפעיל הווירטואלי והרשת הפיזית שמשכירה לו את שירותיה יהיה חופשי. אולם אם יחלפו ששה חודשים והצדדים לא יגיעו להסכמה, שר התקשורת יוכל לממש את הסמכות הנתונה לו בחוק, ולקבוע בעצמו את תנאי השימוש ברשת הסלולרית על ידי המפעיל הווירטואלי, לרבות סוגיית המחיר.

 

מה זה מפעיל וירטואלי?

MVNO הם ראשי תיבות המתארים מפעיל סלולרי וירטואלי. למפעיל כזה אין רשת סלולרית משלו (עם אנטנות וממסרים) אך למרות זאת הוא מוכר לציבור דקות שיחה.  מה שקורה בפועל הוא שהמפעיל הווירטואלי קונה "בנקי" דקות גדולים מחברות הסלולר, ומוכר אותם כמתווך, במחירים שצפויים לעודד תחרות בשוק, ולהוזיל את העלויות לצרכן.

 

המטרה בכניסת מפעילים נוספים לשוק הוא צימצום הפערים בין המחירים למגזר הפרטי  והמחירים למגזר העסקי. רק לשם השוואה תעריף דקת שיחה במגזר העסקי יכולה להגיע לכ-20-25 אגורות לדקת שיחה ואילו במגזר הפרטי דקת שיחה יכולה להגיע גם למחירים של בין 60-80 אגורות ואף יותר (כרטיסי שיחה, למשל).

 

עוד ששה מפעילים בדרך?

השר כחלון ציין בעבר כי הוא מעדיף שמקבלי הרישיון יגיעו להסכם חופשי עם החברות הסלולריות הקיימות, ושלא יהיה צורך בהתערבותו. יחד עם זאת, בהיעדר הסכמה הבהיר השר כחלון כי יממש את סמכותו ויקבע את התנאים לצורך מתן השירות לציבור בהקדם.

 

עד היום הוגשו למשרד שש בקשות נוספות לקבלת רישיון סלולארי ברשת סלולרית קיימת (MVNO), וכל הבקשות נמצאות בבחינה של הצוות המקצועי במשרד.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
מעכשיו - גם מפעילים ללא אנטנות
צילום: תומריקו
מומלצים