שתף קטע נבחר
 

מה נאכל ליד הקפה?

בספר הבישול החדש שלהם, "קפה ועוד", מציעים אלינוער רבין ואילן שנהב כ-60 מתכונים מלוחים ומתוקים המיועדים לאכילה ונשנוש ליד משקאות קפה מכל הסוגים. הנה ארבעה מתכונים מתוכו

מאפינס עגבניות מיובשות ועשבי תיבול

מאפינס הם לחמניות חמות מפנקות. בדרך כלל מוכרת הגרסה המתוקה, זו מלוחה. אפשר להכין יום לפני, לשמור במקרר ולאפות לפני ההגשה. אפשר לאפות, לצנן מעט, להקפיא ואז לחמם בחום בינוני בתנור. גם מיקרוגל נותן שירות טוב, רק לא לייבש. ספריי שמן בטעמים שונים נמכר במרכולים, הוא חוסך קלוריות רבות, ששימון התבנית בחמאה או בשמן מעניק למתכון.

 

המרכיבים (12 מאפינס):

2 כוסות (300 גרם) קמח

1 שקית אבקת אפייה

מעט מלח ופלפל שחור

1 כוס (250 מ"ל) חלב

1 ביצה

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

1/2 כוס (60 גרם) גבינת פרמזן מגוררת

1/4 כוס (50 גרם) עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות דק

1 כף תימין או אורגנו קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, מלח ופלפל.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את החלב, הביצה ושמן הזית. מוסיפים את הגבינה, העגבניות ועשבי התיבול. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים במזלג, רק עד שהתערובת אחידה.
  3. משמנים תבניות מאפינס, עגולים או מרובעים, בספריי חמאה וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.
  4. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם עץ שננעץ במרכז יוצא כמעט ללא פירורים. המאפינס מתקשים מעט לאחר האפייה, לכן יש להקפיד לא לייבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת. מתאים להגיש כשהמאפים עדיין חמים.


מאפינס עגבניות מיובשות ועשבי תיבול (צילום: יואל מזרחי)

 

עוגיות אגוזים טחונים

את העוגיות האלו אפשר להכין בזמן קצרצר במעבד מזון. הן יפות בצורת כוכב, עיגול או עיגול משונן. עוגיות נימוחות, מפנקות, של בית.

 

המרכיבים:

2 כוסות (300 גרם) קמח

1/2 כוס (125 גרם) סוכר

1/3 כוס (50 גרם) קורנפלור

250 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית תמצית וניל

180 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מעבד מזון מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והקורנפלור. מוסיפים את קוביות החמאה והווניל. מעבדים בפולסים, לקבלת פירורים. מוסיפים את האגוזים ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק. מחלקים את הבצק לשניים, שוטחים מעט כל מחצית, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
  2. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה, לעובי אחיד של 5-3 מ"מ. קורצים עוגיות בצורה הרצויה ומניחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה. מצננים במקרר לפני האפייה. אין צורך לרווח בין העוגיות, במהלך האפייה הן שומרות על צורתן ולא מתפשטות.
  3. אופים כרבע שעה בתנור טורבו שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, רק עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים לקופסה אטומה. אפשר לשמור במקפיא עד מספר דקות לפני ההגשה.


 

עוגיות אגוזים טחונים (צילום: יואל מזרחי)

 

עוגיות פייר הרמה

המרכיבים:

לבצק פריך לבן:

150 גרם חמאה מלוחה

1/3 כוס (75 גרם) סוכר

1/3 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים טחונים

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח

לבצק החום:

250 גרם חמאה מלוחה

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 ביצה

2 כוסות (300 גרם) קמח

1/4 כוס (25 גרם) קקאו כהה

1/4 1 כוסות (200 גרם) אגוזי לוז קלויים קלופים

להכנת העוגיות:

1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק הבהיר, טורפים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר. מוסיפים את החומרים הנותרים ומערבבים רק עד שמתקבלים גושים. מאחדים ביד. חוצים, מכסים כל חצי ביריעת ניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
  2. להכנת הבצק הכהה, טורפים בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף משאריות הבצק הבהיר) את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצה. מנפים פנימה את הקמח והקקאו ומערבבים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעדינות, כדי לא לרסק אותם. מעבירים את הבצק לנייר אפייה שמונח על משטח עבודה. מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומרדדים במערוך למרובע בגודל 15x18 ס"מ. מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים היטב במקרר.
  3. מניחים על משטח עבודה נייר אפייה נוסף ומניחים מעל חצי מכמות הבצק הבהיר. מכסים בנייר אפייה ומרדדים למלבן בגודל 1815 x ס"מ. מורחים בביצה הטרופה.
  4. מסירים את כיסוי הנייר מהבצק הכהה ומניחים על הבצק הבהיר. מרדדים את מחצית הבצק הבהיר שנותרה, בין שני ניירות אפייה, לאותו גודל.
  5. מורחים את הבצק הכהה בביצה טרופה והופכים מעל את הבצק הבהיר. מצננים לפחות חצי שעה במקרר.
  6. בעזרת שפכטל חותכים את ריבוע העוגיות לאורך, ל-4 חלקים שווים, כך שמתקבלות 4 רצועות באורך 15 ס"מ. בעזרת השפכטל חותכים את הרצועות לעוגיות בעובי כ-8 מ"מ. מניחים על תבניות אפייה מרופדות בסילפט או בנייר אפייה.
  7. אופים כ-20 דקות בטורבו, בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מצננים ומעבירים לכלים אטומים. אפשר לשמור במקפיא.


עוגיות פייר הרמה (צילום: יואל מזרחי)

 

גלידת מוקה

ההכנה כל כך קלה שחבל לא להכין בבית. אוהבי הפחות מתוק יכולים להשתמש בחצי מכמות החלב הממותק.

 

המרכיבים:

2 ספלי אספרסו או

4 כפות אבקת קפה נמס עם 4 כפות מים רותחים

4 ביצים

2 כפות סוכר

1 קופסת שימורי חלב ממותק

4 כפות ליקר קפה, קלואה

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את הקפה במים הרותחים.
  2. בקערת המיקסר טורפים היטב את הביצים. מוסיפים את הסוכר תוך הקצפה. כשהקציפה יציבה מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את החלב הממותק, הקפה והליקר.
  3. מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה ומוסיפים לקערת המיקסר, עדיין במהירות מינימלית. מעבירים לכלי הגשה, לספלים או לקעריות ומקפיאים. מוציאים מהמקפיא מספר דקות לפני ההגשה.


גלידת מוקה (צילום: יואל מזרחי)

 

  • "קפה ועוד" מאת אלינוער רבין ואילן שנהב, הוצאה לאור אלינוער רבין - שיאים, 108 שקלים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים