שתף קטע נבחר

אנשי אולמרט: הסרת המצור נכונה, ברק גרם נזק

המשט הטורקי הצליח להוביל את נתניהו להתקפל מסגר הסחורות על רצועת עזה, שהוטל בתקופת הממשלה הקודמת. לפתע, גם אנשי אולמרט מתנערים מ"מדיניות הכוסברה": "מי שהגה וביצע אותה היה שר הביטחון, הוא התעקש לא להכניס מוצרים שאין בהם סיכון ביטחוני וזה גרם נזק"

אחרי המשט הטורקי וההסתבכות, ישראל התקפלה והכריזה על הקלה משמעותית בסגר על רצועת עזה. "קיבלנו את ההחלטה הנכונה לישראל ביטחונית ומדינית", הכריז אמש ראש הממשלה נתניהו, אחרי שנים של מצור שהושת עוד בתקופת אולמרט. הבוקר (יום ב') גם אנשיו של ראש הממשלה הקודם מנסים להסיר מעצמם אחריות ל"מדיניות הכוסברה והפסטה" - ומטילים אותה על מי שנשאר בתפקידו: שר הביטחון, אוהד ברק.

 

הסחורות חוזרות לעזה - דיווחים אחרונים ב-ynet

 

גורם מדיני ששירת בלשכתו של אהוד אולמרט, אמר הבוקר כי "ברק ועמוס גלעד התעקשו לשמור על המדיניות הזו שפגעה בישראל". על פי הגורמים,

 ניסו אולמרט ואנשיו כמה פעמים לשכנע את ברק לשנות את רשימת המוצרים, אולם שר הביטחון התעקש למנוע כניסת מוצרים שמניעתם עוררה ביקורת רבה על ישראל, ונראית היום כתמוהה.

 

לדבריו, "צודק נתניהו כשהוא מבקר את מדיניות סגר הפסטה, אך מי שאחראי לה, ומי שהגה וביצע אותה היה שר הביטחון, אהוד ברק. לא פעם פנינו אליו ולעמוס גלעד כדי לשנות את המדיניות, ולהכניס לרצועה מוצרים שהיה ברור שאין בהם שום סיכון ביטחוני. מקרה הפסטה היה המקרה הבולט ביותר".

 

אז מדוע ראש הממשלה לא התערב? "פעם אחר פעם אמרו לנו שמתאם הפעולות בשטחים הוא שיקבע את רשימת המוצרים האסורים. היו מקרים שהצלחנו לכפות את עמדתנו, בעיקר כאשר מדינות העולם היו פונות בהקשר למשלוחים ששלחו ולמוצרים שונים", טענו.

 

אנשיו של אולמרט אומרים עוד כי עמדתו הנוקשה של ברק נגד שינוי המדיניות "גרמה נזק מדיני לישראל והחלישה את היכולת להסביר את עמדתה בנושאים הביטחוניים.

 כשאתה מונע כניסה של פסטה, אתה לא יכול להסביר שזה נועד לבנות בונקרים. זה מחליש את הטיעון בנוגע לדברים שבאמת מסוכן להכניס. כשיש כוסברה וברזל באותה רשימה, קשה להסביר את זה בעולם כסיכון ביטחוני, אך ברק התעקש".

 

שר הביטחון שוהה בביקור מדיני בארצות הברית, ולא ניתן היה להשיג את תגובתו. מלשכתו של אולמרט נמסר כי "ראש הממשלה לשעבר הוא שהחליט על הטלת הסגר ותומך גם היום בהטלת סגר על הרצועה בכל הקשור לחומרים שמשמשים להתעצמות צבאית ולבניית כוחו של החמאס. בעניינים אלו אסור להקל בסגר, וזאת בניגוד למוצרי מזון בסיסיים. בנוסף, שום הקלה בסגר כתוצאה מלחץ כזה או אחר, לא יכולה לשמש תחליף למהלך מדיני".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. פתאום הסגר לא ראוי?
צילום: AP
ברק. "גרם נזק מדיני"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים