שתף קטע נבחר

תוכנית הקיצוצים של קמרון - מבחן למדינות ה-G20

ועידת ה-G20 תיפתח מחר בטורונטו. קובעי המדיניות האירופיים חוששים שכישלון בסידור החובות הציבוריים יוביל למשברים נוספים כמו זה שביוון. לעומת זאת, הנשיא אובמה מאמין כי הפחתת הגירעונות עשויה לפגוע בצמיחה הכלכלית ובתעסוקה

ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון הכריז השבוע על תוכנית הקיצוצים הנרחבים ביותר בתקציב מאז מלחמת העולם השנייה, במטרה להפחית את הגירעון שעומד על 11% מהתמ"ג, הגבוה ביותר מקרב מדינות ה-G20. עתה הוא יוצא לוועידת מנהיגי העולם.

 

בלומברג מדווח, כי קובעי המדיניות האירופיים חוששים שכישלון בסידור החובות הציבוריים יוביל למשברים נוספים בדמות המשבר היווני, ולעומת זאת נשיא ארה"ב, ברק אובמה, מאמין כי הפחתת הגירעונות עשויה לפגוע בצמיחה הכלכלית ובתעסוקה. בריטניה מהווה מבחן למנהיגי מדינות ה-G20, הדנים בדרך הפעולה הנכונה.

 

קמרון, אובמה ועמיתים נוספים ממדינות ה-G20 נפגשים כבר היום באונטריו, ומחר יצטרפו לעמיתיהם לוועידת ה-G20 בטורונטו.

 

אולם בנוסף לדיונים בדבר תוכניות הקיצוצים, מחלוקות נוספות נסובות סביב ההגבלות שיש להטיל על הבנקים כדי להימנע ממשברים בעתיד, וכיצד לאלץ אותם לכסות את העלויות של חילוץ פוטנציאלי.

 

"הקונצנזוס בקרב מנהיגי ה-G20 נחשב למקור הגאווה של הפסגות הקודמות ולמקור היעילות", מסביר דניאל פרייס, שארגן את הוועידה שהתקיימה ב-2008 עבור נשיא ארצות הברית לשעבר ג'ורג' בוש. "נראה שהקונצנזוס מתפרק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון
צילום: AP
מומלצים