שתף קטע נבחר

 

ברק: אפגש בקרוב עם ראש הממשלה הפלסטיני

בתום פגישה עם ג'ורג' מיטשל אמר ברק כי בקרוב ייפגש עם סלאם פיאד, כדי לנסות להאיץ את שיחות הקרבה. השניים אמורים לדון במגוון של נושאים ביטחוניים וכלכליים

שר הביטחון, אהוד ברק, ייפגש בימים הקרובים עם ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד - כך הוא הודיע בצהריים (יום ד') בתום פגישתו בתל-אביב עם השליח האמריקני המיוחד לאזור, ג'ורג' מיטשל. לא נמסר היכן ייפגשו השניים ומתי.

 

בדבריו בתום הפגישה ציין ברק בין היתר את השיפור הרב בטיפול הפלסטיני בסוגיית הביטחון הפנימי, ואת צמיחת הכלכלה ברשות. פגישת ברק ופיאד נקבעה על רקע הניסיון להאיץ את מהלך שיחות הקרבה.

 

ברק אמר: "זאת לא הפעם הראשונה שאנחנו נפגשים, ונדון, אני מניח, על המצב בשטח, ועל מצב התיאומים בנושאים הביטחוניים. יש התקדמות גדולה בבניין הכוח הפנימי של הפלסטינים, כוח ביטחון הפנים של הפלסטינים, ביחד עם השב"כ שלנו ועם הפעילות הברוכה של צה"ל נוצר מצב ביטחון טוב בהרבה מבעבר בכל רחבי יהודה ושומרון".

 

לדבריו, לא רק נושאים ביטחוניים יעמדו על הפרק. "אנחנו נדון גם על הנושאים הכלכליים, על הנושאים שהם באים בטרוניות אלינו ובנושאים שלנו יש טענות אליהם, גם בנושא החרמת הסחורות, וישנו ניסיון להפריע לפועלים לעבוד בהתנחלויות וגם בנושאים של השיח הציבורי, מערכת החינוך הפלסטינית, על הפעילות שלהם בזירה העולמית כנגדנו ואני מניח שאני אשמע גם את הטענות ואת הדרישות שלהם".

 

בנוגע למשא-ומתן הוא הוסיף: "המטרה של השיחות בשלב הזה היא להצליח לעבור משיחות קרבה אל משא-ומתן ישיר עם הפלסטינים על כל הנושאים. זה ידרוש כמובן גם רצון מהצד השני, זה ידרוש משני הצדדים לא להציב תנאים מוקדמים ולהיות נכונים להיכנס, בהבנה שתידרשנה לאורך הדרך גם החלטות קשות. אני מקווה שהמאמצים האלו, שלא היו יכולים להתבצע בלי הסנטור מיטשל וממשלת ארה"ב, אכן יישאו פרי לכיוון התקדמות שכולנו, ראשי המדינות כאן והנשיא אובמה בארה"ב, היו רוצים לראות".

 

במקביל, נמשכת המחאה בעולם לבנייה בירושלים. שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון הביעה דאגה עמוקה מפעילויות

 בנייה במזרח ירושלים ואי השקט בסילוואן. בהודעה שפרסמה היום היא שבה והכריזה שהאיחוד האירופי מעולם לא הכיר בסיפוח מזרח ירושלים.

 

"התנחלויות והריסה של בתים הינם בלתי חוקיים והגדרות החוק הבינלאומי מהוות מכשול לשלום ואיום על האפשרות להפוך את פתרון שתי המדינות לאפשרי", היא כתבה. "הדרך לשלום בר קיימא חייבת להימצא במשא ומתן שייקבע את מעמדה של ירושלים בעתיד כבירת שתי המדינות. אני קוראת לישראל לא לנקוט צעדים אשר יפגעו בשיחות הקרבה. שיחות אלה זוכות לתמיכתנו המלאה והצדדים צריכים להשקיע מאמץ רציני בשיחות אלה".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק ומיטשל, היום
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
מומלצים