שתף קטע נבחר

זירת הקניות

בלי הורים

עמותת "דלת פתוחה" תסייע לכל מי שנכנסה בטעות להריון וזקוקה לייעוץ מקצועי ולתמיכה נפשית

נכנסת להיריון בלתי רצוי? את מבולבלת ולא יודעת איך ממשיכים מכאן? ד"ר נלי שטיין, היועצת המקצועית של עמותת "דלת פתוחה", מסבירה:

 

"'דלת פתוחה - א.י.ת.כ.ם (האגודה הישראלית לתכנון המשפחה)' היא העמותה ללא רווח השנייה בגודלה בעולם, אחרי 'הצלב האדום'. זהו גוף לא ממסדי שמוכר על ידי הממסד. לא צריך כרטיס מגנטי ולא צריך להזדהות או למסור פרטים כדי לקבל עזרה. הגילוי שאת בהיריון לא רצוי גורם לבלבול וללחץ. אנחנו מציעים שירות אנונימי, דיסקרטי וללא תשלום".

 

במה מתבטאת העזרה שלכם?

"המתנדבים שלנו מספקים למטופלת מידע אמין וסיוע בנושא ומלווים אותה בכל התהליך. הם שם מרגע הגילוי וקבלת ההחלטות, מגיעים עם המטופלת לכל הבדיקות, לוועדה להפסקת היריון, ליום ההפלה, מבקרים אותה ונמצאים בקשר יומיומי. המטרה היא שאחרי כל התהליך המטופלת תחזור אלינו לשיחה, שבה ננסה להעצים אותה ולצייד אותה באמצעי מניעה. הסיוע כולו ניתן בגובה העיניים, בלבביות, במקצועיות וללא שיפוטיות".

 

מהן השאלות הנפוצות שאתם נשאלים בנושא?

"יש שתי קטגוריות מרכזיות: אחת של שאלות לוגיסטיות - מה עושים, לאן פונים, איפה עושים את בדיקת הדם אם אני לא רוצה שהאחות בקופת החולים במקרה תפלוט את זה ליד אמא שלי, מה יהיה בוועדה, מה שואלים שם. נשאלות בעיקר הרבה שאלות של פחד, בושה ואשמה. הקטגוריה השנייה בדרך כלל כוללת שאלות של את מי לשתף, מה להגיד לבן הזוג, איך זה ישפיע על מערכת היחסים ואיך ממשיכים מפה".

 

כמה פניות מגיעות אליכם בשנה?

"סך הפניות שהגיעו בנושא חשש להיריון לא רצוי בשנת 2009 הוא 465".

 

אילו בנות פונות אליכם לעזרה?

"ככל שהגיל צעיר יותר, כך תפיסת העולם המגדרית מסורתית יותר: 'אם אני לא אתן לו הוא ילך', 'אני אשכב איתו כדי שהוא יאהב אותי'. בנות צעירות תופסות את עצמן כאובייקט מיני, הן לא סופרות את עצמן ולא קשובות לגוף שלהן. לא משנה בת כמה את, חשוב שתביני שיחסי מין לא יחזיקו את בן הזוג שלך בקשר ושזכותך להגן על עצמך. חשוב גם שכל אחת תיקח אחריות על חיי המין שלה ולא תסמוך על אף אחד מלבד עצמה".

 

צהלה יצחקי, מנהלת סניף "דלת פתוחה" בתל אביב, עובדת סוציאלית ומחנכת למיניות, מוסיפה: "בלי קשר לגיל, יש כאן בדיקה של היכולות שלי - האם אני יכולה להיכנס להיריון? - ולקיחת סיכונים. הרבה פעמים בנות חושבות שלהן זה לא יקרה כי יש היסטוריה כזאת או אחרת במשפחה, או שעד עכשיו הן לא נכנסו להיריון אז מה הסיכוי שזה יקרה הפעם. יש גם את עניין העברת האחריות לבן הזוג, שהוא ידאג לזה שלא אכנס להיריון בטעות".

 

מניסיונך, רוב הזוגות מתגברים על כך ביחד או נפרדים?

"זה מאוד תלוי בקשר וכל זוג לוקח את זה אחרת. למשל, הייתה אצלנו בחורה, מתנדבת מחו"ל, שהכירה קיבוצניק במשך חודשיים, נכנסה להיריון והם נשארו ביחד גם אחרי ההפלה, כך שאי אפשר לדעת. מה שכן, זו חוויה שאי אפשר לשכוח. היא אולי לא מעסיקה ברמת היומיום, אבל היא תעלה שוב ותתעצם סביב היריון רצוי. אם יש קשיים להיכנס להיריון שוב, תחושת האשמה גדולה אף יותר". 

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כתבו לנו
מומלצים
מומלצים