שתף קטע נבחר

מקרקעים את איראן: אסור לתדלק בדובאי ובמערב

בנמלי תעופה בבריטניה, גרמניה, באיחוד האמירויות וככל הנראה גם בכוויית מסרבים לתדלק את מטוסי "מהאן" ו-"איראן אייר". מזכיר איחוד חברות התעופה באיראן: "מחיר הטיסות לאירופה הוכפל". חברת תדלוק באבו-דאבי הכחישה: "יש לנו חוזים עם חברות איראניות ואנו ממשיכים לעבוד איתן"

נמלי התעופה בבריטניה, גרמניה, איחוד האמירויות וכוויית מסרבים להעניק שירותי תדלוק לחברות התעופה של איראן - כך דיווחה בצהריים (יום ב') סוכנות הידיעות האיראנית איסנ"א. על-פי הדיווח, ההחלטה על הפסקת שיתוף הפעולה עם חברות התעופה האיראניות נכנסה לתוקף בשבוע שעבר, והיא אחת התוצאות של הסנקציות הבינלאומיות. סוכנות הידיעות אירנ"א דיווחה כי ככל הנראה גם כוויית הצטרפה למהלך, אולם לכך אין עדיין אישור רשמי.

סנקציות נגדיות
איראן הכריזה: חרם על קוקה קולה, אינטל ו"ציונים" / דודי כהן
הנשיא מחמוד אחמדינג'אד חתם על חוק האוסר על שידור פרסומות של חברות "ציוניות". ברשימה השחורה נכללים גופים אמריקניים בבעלות יהודית וכאלה הסוחרים עם ישראל. עוד על הכוונת: נסטלה ו-IBM
לכתבה המלאה

 

"מאז יום חמישי שעבר נמלי תעופה במדינות אלה אינם מספקים דלק למטוסים איראניים", אמר מזכיר איגוד חברות התעופה באיראן, מהדי עליארי. ההחלטה באה בעקבות הסנקציות שהתקבלו באו"ם, הסנקציות האמריקניות והסנקציות האירופיות שהוטלו לאחר מכן.

 

לדברי עליארי, עקב כך נאלצים מטוסים איראנים לתדלק או לבצע נחיתות ביניים במדינות אחרות, דבר שמכפיל את עלויות הטיסה. "עד כה מי שנתקל בבעיה הזאת הן חברות התעופה 'מהאן' ו'איראן אייר' שטסות הרבה לאירופה".

 

עליארי קרא לארגון התעופה הבינלאומי לטפל בצעד "הבלתי חוקי" וציין כי "משרד החוץ האיראני ונציגי הממשלה בחו"ל צריכים לפתור את הבעיה הזאת ולפעול נגדה באופן משפטי".

 

עם זאת, חברת שירותי המטוסים בשדות תעופה באבו-דאבי הכחישה שננקטו צעדים נגד טיסות מאיראן. "יש לנו חוזים עם חברות תעופה איראניות אזרחיות ואנו ממשיכים לתדלק את טיסותיהן", מסרה דוברת החברה.   

 

חבר ועדת החוץ והביטחון בפרלמנט האיראני, חשמתוללה פלחאתפישה, הזהיר כי איראן תפעל בצורה דומה נגד המדינות המסרבות להעניק לה שירותי תדלוק. "מטוסים וספינות מהמדינות הבעייתיות לא יקבלו שירות באיראן", הוא אמר. "איראן חייבת להגיב בתקיפות". 

 

בשבועות האחרונים: הסנקציות מתרחבות   

בסוף השבוע אישר נשיא ארה"ב, ברק אובמה, את החוק שנועד לאכוף את הסנקציות החריפות שגובשו בקונגרס האמריקני עקב סירובה של טהרן להשעות את תוכנית הגרעין. החוק אוסר בין היתר ייצוא דלק ומוצרי נפט ומונע מבנקים אמריקניים לעשות עסקים עם בנקים זרים המספקים שירותים עבור משמרות המהפכה.

 

בשבוע שעבר אישרה דובאי את הדיווחים, לפיהם איראן משתמשת בנמלי הים של דובאי כדי להבריח ציוד המשמש את תוכנית הגרעין שלה. זו ההכרה הרשמית הראשונה מצד המדינה הערבית על היותה נתיב הברחות פופולרי. הודעת דובאי לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית לאחר שבחודש שעבר חשף העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" עסקה שבמסגרתה רכשה חברה איראנית מערכות שליטה מיצרנית אלקטרוניקה גרמנית באמצעות חברת סחר מדובאי, והבריחה את המוצר לאיראן.

 

בימים האחרונים הודיעו עוד כמה חברות על הפסקת פעילותן עם איראן לנוכח הסנקציות. המרכזית שבהן היא ענקית הנפט הצרפתית "Total SA" שהפסיקה לייצא לרפובליקה האיסלאמית. גרמניה החרימה באחרונה משלוח רוסי המיועד לכוח הגרעיני בבושהר, דבר שעורר את זעמה של מוסקבה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים