שתף קטע נבחר

אינטרנט טורס: לטייל בעולם מבלי לזוז מהכורסה

ביקור באופרה של וינה, סיור בוותיקן או במגדל אייפל, ואפילו ירושלים מזווית שעוד לא ראיתם. בשביל לטיול, לא חייבים לקום מכיסא המחשב. מבחר אתרי טיולים וירטואליים למי שמעדיף רק מזגן בקיץ, כפי שפורסם ב"ממון" של "ידיעות אחרונות"

הירידה במחירי כרטיסי הטיסה הפכה את חודשי הקיץ, שבאופן מסורתי מוקדשים לחופשה, לעונה לוהטת עוד יותר עבור תעשיית התיירות העולמית. אבל יש לא מעט אנשים שסולדים מנדידת העמים המתרחשת ביולי-אוגוסט (וגולשת לפעמים גם לספטמבר) ומעדיפים לצאת לחופשה בחו"ל בעונה רגועה יותר.

 

מצד שני, מי רוצה להמשיך בשגרת יומו החדגונית כשכל העולם בחופש? (גם) בשביל זה יש את האינטרנט. ברשת אפשר למצוא שלל אתרים שיאפשרו לכם לקחת פסק זמן של כמה דקות מהמציאות המיוזעת שבחוץ, ולצאת לטיול מקוון מסביב לעולם. אז נא להתרווח במושב ולשחרר חגורות בטיחות: ברוכים הבאים לטיסה וירטואלית לאן שתרצו - ברחבי ישראל, בין בירות אירופה, למונומנטים בארה"ב או לחופים אקזוטיים בקריביים.

 

היעד: אירופה  

  • אופרה אחרת: אחד המונומנטים הידועים ביותר בקרב חובבי אופרה הוא בית האופרה של וינה, מבנה היסטורי בעל מורשת מפוארת ומלאת תהפוכות: הוא נחנך ב-1869, נהרס בהפגזות במהלך מלחמת העולם השנייה ואז נבנה מחדש ונפתח שוב ב-19555.

 

באתר האינטרנט של האופרה הווינאית ניתן לערוך סיורים וירטואליים בתוך המבנה: במבואה ששרדה את ההפצצות, באולמות השונים ומאחורי הקלעים של הבמה. אפשר "לעלות" לגג ולהביט בנוף הנשקף ממנו וכן לצפות בנשף השנתי, שנערך במקום מדי שנה ויחזיר אתכם אחורה בזמן. הצילומים הפנורמיים אמנם קטנים למדי, אבל מלווים במפתח התמצאות ובהסברים טקסטואליים (היעזרו בשירות התרגום של גוגל אם אינכם קוראים גרמנית).

 

  • האלים משתוללים: האקרופוליס באתונה, אחד מאתרי המורשת העולמית של אונסק"ו, הוא אסופה של שרידים אדריכליים וארכיאולוגיים מתקופת יוון העתיקה, הכוללים בין השאר את מקדש האלה אתנה, את הפרתנון ואת תיאטרון דיוניסוס. אם טרם הספקתם לבקר במקום במו רגליכם, הצטרפו לסיור וירטואלי מושקע במיוחד המשלב מפה, נקודות התמצאות דינמיות, רחשי רקע שיכניסו אתכם לאווירה והסבר קולי באנגלית.


סיור וירטואלי המשלב מפה. האקרופוליס (צילום: עמוס בן-גרשום, לע"מ)

 

  • פריז בכף היד: הפרויקט 26 Gigapixels Paris מציע את אחד הסיורים הווירטואליים המושקעים ביותר ברשת (ועל פי הבלוג של הפרויקט הוא גם התמונה הפנורמית הגדולה ביותר בעולם). מדובר בתיעוד מצולם ברזולוציה גבוהה במיוחד (26 מיליון פיקסלים) של בירת צרפת, המורכב מ-2,000 תמונות נפרדות ומעניק לכם הזדמנות לבקר בפריז מזווית יוצאת דופן: לצפות בקו הרקיע של העיר, להתמקד במגדל אייפל בתקריב מפחיד, לצפות בראשו של גשר הניצחון, לשוטט בין קתדרלת נוטרדאם לכנסיית סן ז'רמן דה-פרה, להביט במרכז פומפידו ואפילו להציץ בחלונות של כמה פריזאים שאננים.

  

  • ללא הבדל דת: שני סיורים וירטואליים נוספים הם הקאפלה הסיסטינית שצייר מיכלאנג'לו בוותיקן ברומא, ולהבדיל - בית אנה פרנק באמסטרדם. שני האתרים הללו, שבמציאות מלווים תמיד בתור ארוך של מבקרים, יאפשרו לכם לצפות בנחת, בליווי מוזיקה כנסייתית ובפירוט בציוריו המופלאים של מיכלאנג'לו - או לחילופין, לעבור בינות לחללים בהם הסתתרו בני משפחת פרנק מהנאצים.

  

  • למרות החרם: קצת לא נעים לבקר בימים אלה בטורקיה, אבל האתר הבא יאפשר למתגעגעים שבינינו להתרפק על סיורים וירטואליים באנקרה, באיסנטבול, באיזמיר או באנטליה.


למי שבכל זאת רוצה להיזכר. איסטנבול (צילום: מוחמד עודי)

 

היעד: ארה"ב  

  •  לטייל עם כבודו: בית המשפט העליון של ארה"ב פותח את שעריו בפני גולשי העולם. באתר הבא ניתן לשוטט ברחבה החיצונית של היכל הצדק, לטפס במדרגות ולצעוד אל המבואה, וכמובן - לפסוע וירטואלית אל כמה מאולמות המשפט ולשכותיהם של שופטים.

  

  • בליינות מקוונת: ה-CBGB היה מועדון הופעות מיתולוגי בניו-יורק, שלאורך 30 שנות פעילותו ידע עליות ומורדות, אך אירח כמה מהלהקות והאמנים הבולטים ביותר בעולם המוזיקה (פטי סמית,' בלונדי, ג'ף בק, הקינקס ואפילו פול מקרטני). המועדון אמנם נסגר סופית ב-2006, אבל באתר הבא, המוקדש למקום ולהיסטוריה שלו, אפשר לצאת למסע וירטואלי לגמרי בחלל המחתרתי ועתיר הגרפיטי, לעלות עם העכבר על הבמה ואפילו לבקר בתאי השירותים הידועים לשמצה.

  

היעד: פנורמות

  • הנס המדריך: הצלם הדני הנס נייברג מציע צילומי 360 מעלות פנורמיים של מגוון אתרים ברחבי העולם: מבט אווירי על קייפטאון, הנוף הנשקף ממגדל אייפל, החתונה המלכותית בשטוקהולם, תוצאותיה העגומות של מלחמת עבריינים בריו דה-ז'נרו ועוד מיני אירועים שלא בהכרח הייתם רוצים לחוות בעצמכם.

  

  • בית פנורמה: האתר הזה כולל אלפי סיורים וירטואליים המבוססים על צילומי פנורמה מרחבי העולם, שכל אחד מהם מקושר באופן מובנה לשירות המפות של גוגל ומלווה במידע תיירותי רלוונטי, כדי לשמש כמעין מדריך תיירות עולמי מתקדם יותר מאלו הטקסטואליים. 

 

היעד: ישראל  

  • מולדת בתלת-ממד: אם גם אתם חושבים ש"אין מקום כמו ארץ ישראל", האתר הבא נותן לכם הזדמנות לראות את הארץ בצורה קצת אחרת. כאן תמצאו סיורים וירטואליים בין אתרי התיירות המוכרים יותר ופחות של ישראל, ביניהם הכותל המערבי, בית-המשפט העליון בירושלים, הקארדו וכנסיות שונות; המצפה התת-ימי באילת, מכתש רמון, מערות קומראן במדבר יהודה ואפילו כיכר דיזנגוף ושוק הכרמל התל-אביביים. את הסיורים הווירטואליים הללו ניתן לערוך בכל דפדפן על גבי צילומי פנורמה ב-HD, שהשליטה עליהם מתבצעת באמצעות תנועות העכבר. התמונות מלוות במידע טקסטואלי.


לבקר בירושלים ובאתריה. הכותל המערבי (צילום: מיכאל חורי)

 

  • העכבר בעקבות ההיסטוריה: סיורים בארבעה אתרים היסטוריים נוספים - מצדה, הגן הלאומי עבדת, הכותל המערבי וקיסריה - אפשר למצוא באתר של ד"ר נטלי מסיקה, המתמחה בתיעוד דיגיטלי של אתרים ארכיאולוגיים. מסיקה מציעה לא רק שיטוט הלוך ושוב באמצעות העכבר, אלא גם מעבר שקוף בין זוויות צילום שונות, מפת התמצאות מובנית ונקודות מידע הזמינות בלחיצה. נוסף על כך יש באתר סרטוני וידאו, הסברים טקסטואליים ואתרים חיצוניים רלוונטיים.

   

אנשים בעולם  

העובדה שהעולם שלנו מרושת ומקוון טומנת בחובה לא מעט חסרונות, אבל עבור תיירי הכורסה מדובר במהפכה מבורכת. האינטרנט מלא באתרים המציגים את הנוף (הגיאוגרפי והאנושי) הנשקף מעדשותיהן של המוני מצלמות הרשת המתעדות את חיי היום-יום ברחבי הגלובוס. הנה שני אתרים נבחרים.

  

 

ארץ גוגל  

אחת התוכנות הפופולריות ביותר בקרב תיירים וירטואליים היא Google Earth, שהושקה ב-2005, וזמינה עבור חלונות, מק ולינוקס. התוכנה מבוססתעל טכנולוגיהשל חברת Keyhole, שנקנתה על-ידי גוגל, ועושה שימוש בתמונות לוויין של העולם כולו. כמה מהפרויקטים המשלימים של התוכנה הם Google Sky, Mars ו-Moon, המאפשרים צפייה בחלל, במאדים ובירח; אפשרות צפייה במתרחש תחת האוקיינוסים; ושירות Street View השנוי במחלוקת, שכולל צילומי סטילס ברזולוציה גבוהה של ערים שונות בעולם, שמאפשרות שיטוט אינטראקטיבי ברחובותיהן.

 

ארץ המפות  

גם גוגל וגם מיקרוסופט מציעות שירותי מיפוי מקוונים יעילים ורבי פעלים: Google Maps מאפשר ליהנות מחלק מהיכולות שמציעה תוכנת Earth Google בלי התקנה ומכל דפדפן.

  

ואילו Bing Maps של מיקרוסופט מאפשר צפיה בדו או תלת-ממד עד רמת הרחוב, הדמיות פנורמיות של ערים בארה"ב ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לראות אותה מזווית אחרת. פריז
צילום: AFP
לא צריך לטוס לאמסטרדם. בית אנה פרנק
צילום: AP
מומלצים