שתף קטע נבחר
 

מתקתקים: רביולי דלעת ואגוזים

מילוי מתקתק של דלעת, אגוזי מלך ותבלינים נכנס לרביולי מפסטה טרייה ומוגש עם רוטב עדין של חמאת עגבניות

רביולי דלעת ואגוזי מלך בחמאת עגבניות

הדלעת ואגוזי המלך הקלויים משתלבים נהדר במנה הזו, וחמאת העגבניות מוסיפה את המגע הסופי העדין והמתקתק. כווריאציה, אפשר להוסיף למלית מעט פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או בזיליקום קצוצים או להחליף את אגוזי המלך בפקאן. חשוב לקצוץ את אגוזי המלך דק ככל האפשר, אחרת הם עלולים לקרוע את בצק הפסטה בזמן סגירת הרביולי.

 

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

לפסטה:

3 ביצים בינוניות בטמפ' החדר

300 גרם קמח לפסטה

למילוי:

500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות קטנות

5 שיני שום קצוצות

1/4 כוס שמן זית כתית טהור

1/4 כוס יין לבן יבש

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור

100 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים דק

אגוז מוסקט וקינמון מגוררים

פלפל שחור גרוס טרי

לחמאת עגבניות:

2 עגבניות בשלות מאוד שלא היו במקרר, קלופות

50 גרם חמאה

מלח ים אטלנטי



הרביולי במהלך ההכנה - ולפני האכילה (צילומים: קרן שגב)

 

אופן ההכנה:
  1. פסטה: טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ולשים עד שמתקבל כדור בצק אלסטי. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד מעט קמח. עוטפים בניילון דביק ומניחים במקרר לשעתיים.
  2. מילוי: מחממים על להבה בינונית סיר בינוני או ווק ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם למשך כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים.
  5. מגררים אגוז מוסקט וקינמון, מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה עד שהדלעת מאוד רכה.
  6. מצננים ומועכים באמצעות כותש תפוחי אדמה. אם המילוי נוזלי מדי, אפשר להוסיף כמה כפות קמח להסמכה.
  7. בוחשים פנימה את אגוזי המלך הקצוצים, מפלפלים ומתקנים תיבול אם יש צורך בכך.
  8. חמאת עגבניות: טוחנים את העגבניות הקלופות במעבד מזון למחית ודוחסים דרך מסננת דקה לקבלת מיץ צלול.
  9. מצמצמים בסיר קטן ל-1/4 מהכמות המקורית.
  10. ממליחים לפי הטעם ומוסיפים את החמאה, בוחשים עד לקבלת רוטב אחיד.
  11. רביולי: מחלקים את כדור הפסטה לארבעה חלקים. מרדדים את הפסטה באמצעות מכונת פסטה לרמה אחת מעל העובי הדק ביותר. בזמן רידוד חתיכת בצק אחת משאירים את שאר החתיכות מכוסות על מנת שלא יתייבשו.
  12. אם משתמשים בתבנית לרביולי, מקמחים היטב את צדו התחתון של דף פסטה אחד ומניחים בתבנית. אחרת, מקמחים היטב משטח עבודה ומניחים עליו דף פסטה אחד.
  13. מניחים בכל שקע בתבנית הרביולי (או במרחקים שווים על דף הפסטה אם לא משתמשים בתבנית) כפית שטוחה של מלית.
  14. מכסים בדף נוסף של פסטה ומהדקים היטב בין ערמות המלית.
  15. חותכים את הרביולי ומניחים בצד על מגבת מטבח נקייה. חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפסטה.
  16. מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם הרבה מים מומלחים עד שהם מוכנים. מסננים, מעבירים לצלחות, מפזרים מספר כפות חמאת עגבניות מעל כל צלחת ומגררים פרמזן מעל.

 

שי ילין כותב את הבלוג Ambrosiac

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים