שתף קטע נבחר

צילום: אלי אלגרט עוז מועלם ואורן אהרוני

מ.ס. אשדוד החדשה: על גרגורי, אקדמיה וצעירים

המאמן האנגלי מתאים לפרויקט של ג'קי בן זקן, שבקיץ תפס תאוצה עם השלמת קומפלקס הספורט השאפתני. כיצד ישפיע הדבר על הקבוצה ועל הכדורגל הישראלי? התשובות בפנים

"במקום להשקיע בשחקן רכש כזה או אחר, או ללכת על כוכב גדול, החלטנו על משהו אחר". זה משפט המפתח שתשמעו כמעט מכל איש צוות במ.ס. אשדוד של השנה. לא מעט בזכות מכירת שחקנים כמו דוד רביבו, והיעדר רכש זר או ישראלי
עובר ושב מ.ס אשדוד 2010-11
באו איציק כהן, אורי מגבו, לואיי טאהה, אפא אמברוז
עזבו מאור פרץ, ניר נחום, מרקו פופוביץ', אדיר טובול, ברק בדש, עידן ויצמן
מיקום ריאלי 3-7
בכיר, הצליח הבעלים ג'קי בן זקן, להעמיד סגל צנוע, אבל גם כזה שמשאיר הרבה אופטימיות לעתיד.

 

נכון, אשדוד לא הביאה אף שחקן ששמעתם עליו בחודשים האחרונים, אבל בקיץ הנוכחי השלים בן זקן, יחד עם המנהל הטכני שי הולצמן, מהלך משמעותי הרבה יותר לעתיד המועדון. קומפלקס אקדמיית הספורט, גולת הכותרת בפרויקט השאפתני של הבעלים, קלט לראשונה את שחקני הקבוצה הבוגרת, שיוכלו מעתה לעשות בו שימוש מלא.

 

שינוי בחשיבה

על המתקנים והשימושים השונים שמאפשרת האקדמיה עוד נרחיב במהלך השבוע הקרוב, אבל בינתיים תוכלו לצאת מנקודת הנחה שהכל קיים בקומפלקס החדשני. חדשני במיוחד בכל הקשור לכדורגל הישראלי.

 

"לפני שנתיים, אם היה חסר לנו שחקן באחד התפקידים - היינו מביאים זר תמורת הרבה כסף ובזה נגמר הסיפור", מגלה הולצמן. "עכשיו אנחנו משקיעים את הכסף בטיפוח השחקנים הצעירים שלנו".

 

"אנחנו מגדלים אותם, נותנים להם את דקות המשחק, ודרך ההשקעה הזו אנחנו מחזיקים את האקדמיה. זו הדרך המקובלת בקבוצות בסדר הגודל שלנו וזה העתיד של הכדורגל הישראלי. ברגע שניתן את הדברים האלה לשחקנים הצעירים שלנו, גם ברמת הנבחרת ייהנו. אם ייתנו להם 30 אחוז יותר, השחקנים גם יגיעו טובים יותר ב-30 אחוז. המטרה היא לבצע שינוי בחשיבה בכל הכדורגל ולטפח את הכדורגל המקומי שלנו".


ניר ביטון, עידן ציון רחמים צ'קול ועידן שדה (צילום: שחר כחלון)  

 

אינגלישמן באשדוד

לתוך הפרויקט הזה נכנס בקיץ ג'ון גרגורי, אחד שכבר אימן בפרמייר-ליג ועבד במערכות דומות. גרגורי, שבדרך נס כמעט הצליח להשאיר את אחי נצרת בליגת העל בעונה שעברה, קיבל את מה שהגדיר כ"ג'וב הטוב ביותר בכדורגל הישראלי". האנגלי לא קיבל תקציבים מפוצצים לרכש, אבל בכל זאת הספיק להתאהב במועדון.

 

במחנה האימונים באוסטריה השחקנים התאהבו גם בו ובצורת העבודה שלו, שהצליחה לשמור אותם עירנים, רעבים ולא משועממים. "גרגורי מדבר איתנו כל הזמן על עבודה קשה וניצחונות. הוא שונא להפסיד", אומרים השחקנים. בינתיים, אשדוד הצליחה להרשים בגביע הטוטו ובמשחקים מול הפועל אשקלון והפועל באר שבע הסתפקה בצמד שערים, למרות שיכלה להבקיע הרבה יותר.

 

מבחינת רכש הסתפקה אשדוד בהבאתם של שלושה צעירים אלמוניים יחסית - החלוץ איציק כהן (הפועל ירושלים), הבלם לואיי טאהה (עראבה) והמגן אורי מגבו (הפועל ראשון לציון). הבלם הניגרי, אפא אמברוז, אמור להשלים את מצבת הזרים ויתחרה על מקום בהרכב עם מתן אוחיון וישראל ראש.


"למאמנים יש יכולות שלא היו בעבר", האקדמיה (צילום: רועי עידן) 

 

מ.ס. אשדוד - תעודת זהות

שימו לב ל: ניר ביטון. הקשר הצעיר, שזומן לא מזמן לנבחרת ישראל, כבר אינו אנונימי. "תהנו ממנו כל עוד אתם יכולים, כי בעוד שנתיים-שלוש, אם ימשיך לעבוד נכון, תראו אותו בערוץ הקיבוץ", מעיד עליו גרגורי. שימו לב גם לנבו מזרחי, חלוץ זריז שמפעיל לחץ על הבלמים, מטריד את ההגנות ומאיים על השער, ואשר מזכיר בסגנונו את פיני בלילי. מזרחי צפוי לקבל העונה לא מעט דקות ביחס לעונה שעברה.

 

האס: משה אוחיון. השבוע, לראשונה מאז עלה לקבוצה הבוגרת, זומן משה אוחיון לנבחרת בזכות הופעותיו באשדוד ולא בקבוצה שוייצרית או בית"ר ירושלים. "הוא המדד שלנו", טוענים בקבוצה. "הוא מנהיג, אחד שלא מפחד לקחת אחריות ובנוסף גם השתפר בקבלת ההחלטות בשנה האחרונה".

 

האקס פקטור: האקדמיה. מחלקת מחקר, צוות הרפואי מתוגבר, מחלקת תזונה. כל אלו בתוספת לחדר הווידאו, חדרי השינה, חדרי הטיפול, חדר האוכל ומה לא, יתנו לאשדוד יתרון על פני קבוצות אחרות. לא רק מהבחינה המקצועית, אלא גם מהבחינה החברתית. "שחקנים יכולים לבלות כאן שעות", מעיד גרגורי. "זה נותן לנו, המאמנים, הרבה יכולות שלא היו בעבר".


מקווה לשנות את פני הכדורגל בישראל, ג'קי בן זקן (צילום: עוז מועלם) 

 

"יש לנו כאן מחלקות שלא היו קיימות לפני שנה", ממשיך הולצמן את הקו. "כל אחד מפקח על החלק שלו והכל עובד בצורה מאוד מסודרת. הקומפלקס שלנו מאוד מקצועי, אפילו ביחס למה שקיים באירופה. שחקנים צעירים מקבלים כאן דברים שהם לא יכולים לקבל באף מקום בארץ".

 

הבוס: ג'קי בן זקן. השינוי שעובר על אשדוד, מתחיל בבעלים שלה, שכבר היה על סף בריחה מהכדורגל הישראלי אחרי שנים של כשלונות. בקיץ הבריק בן זקן כשהחליט ללכת על מינויו של גרגורי, ובהמשך הוא מקווה לשנות את פני הכדורגל בארצנו, דרך הנעשה בעיר הנמל. שאפתני, כבר אמרנו?


"הוא המנהיג והוא המדד", משה אוחיון (צילום: עוז מועלם) 

 

המאמן: ג'ון גרגורי. אחרי טבילת אש מוצלחת יחסית בנצרת, גרגורי הופך מיום ליום לישראלי יותר ויותר. הוא לומד עברית ועד סוף השנה בוודאי גם יוכל לתקשר

בשפה המקומית. לפעמים תראו אותו בטרנינג ולפעמים בחליפה. בסופו של דבר, מדובר באיש מקצוע אדיר עם נשמה של ילד שעדיין חולה על כדורגל. משפט מפתח: "אני שונא להפסיד".

 

מילה של אוהד: תתפלאו, אבל באשדוד יש גם כאלה שלא מתלהבים מהפרויקט של הבוס. "מה יקרה ביום שבן זקן יילך?", טוען אחד מאוהדי הקבוצה. "הוא הרי רק ספונסר, שכבר כמעט עבר להפועל ת"א בעבר. המתקן שייך לו ולא לקבוצה. חוץ מזה, אשדוד תמיד גידלה צעירים ואין חידוש באקדמיה הזאת. אם אחד מהם יקבל הצעה טובה מקבוצה אחרת - הוא יעזוב. אין שיווק, אין מוצרים רשמיים, אין הסעות ויש הרבה זלזול בקהל". 

 

חברים אחרים בתוך הקהל נשמעים אופטימיים. "לאשדוד יש זהות מקומית גדולה יותר מאשר בכל קבוצה אחרת בליגת העל. גרגורי עושה רושם טוב ואחרי פלייאוף עליון וחצי גמר גביע בשנה שעברה, אפשר להמשיך להפתיע. נקווה שזה מה שיקרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'ון גרגורי
צילום: רועי עידן
מומלצים