שתף קטע נבחר

בג"ץ על גירוש ילדי הזרים: לתת זמן למי שכבר פנה

בית המשפט העליון דחה את העתירה נגד החלטת הממשלה ולא האריך את פרק הזמן להגשת פניות למשרד הפנים. עם זאת, השופטים קבעו כי מי שכבר החל בהליכים יקבל זמן נוסף

בית המשפט העליון דחה היום (ג') את העתירה נגד החלטת הממשלה בנוגע לגירוש ילדי העובדים הזרים. בעתירה שהוגשה בין היתר על-ידי מוקד הסיוע לעובדים זרים, ארגון ילדים ישראלים והאגודה לזכויות האזרח, נטען כי יש להאריך את זמן הגשת המסמכים מ-21 יום ל-90 יום. על-פי הערכות, 800 ילדי עובדים זרים עומדים בקריטריונים שאימצה הממשלה ולכן הם יישארו בארץ. 400 אחרים יגורשו.

 

הרכב השופטים, בראשותה של נשיאת בית המשפט דורית ביניש, קבע עם זאת כי יינתן זמן נוסף למי שכבר החל בהגשת המסמכים ומשרד הפנים יתחשב בכך.

 

השופטות ביניש, עדנה ארבל ואיילה פרוקצ'יה קבעו כי הנוהל במשרד הפנים יתוקן, וכל מי שיפנה ויציג מסמכים מסוימים יקבל אישור על פנייתו. בית המשפט קבע כי החלטת הממשלה התפרסמה ברבים ולכן העובדים הזרים היו אמורים לדעת אליה, ורק במקרים פרטניים משרד הפנים ידון בבקשה.

 

"אני חושבת שזו הגזמה", אמרה הנשיאה ביניש, "כל הארץ עקבה בנשימה עצורה אחרי ההחלטה הזו, במיוחד הם, אי אפשר להגיד שהם לא יודעים, דבר ההחלטה נודע ברבים".

 

במהלך הדיון הוצגו נתונים לפיהם עד כה הוגשו 310 בקשות למשרד הפנים, ו-18 מהן נדחו על הסף. נציג העותרים, עו"ד יהונתן ברמן, טען כי עשרות אנשים הגיעו ללשכות וחסרים להם דרכונים ומסמכים, דבר שלוקח זמן.

 

השופטת פרוקצ'יה הקשתה על נציג המדינה, עו"ד ענר הלמן, שהציג את המסמכים שאותם פונים צריכים להגיש ואמרה "כל זה תורה שבעל פה, איפה זה מעוגן בכללים שאפשר להתבסס עליהם?".

עו"ד הלמן אמר כי המטרה היא לא לגרום לעינוי נפש לאף אחד, ואם מישהו נתקל בבעיות בירוקרטיות, הוא יכול להגיש תלונה.

 

לאחר דחיית העתירה אמר עו"ד ברמן, שהגיש את העתירה יחד עם עו"ד עודד פלר כי למרות הדחייה הם מרוצים מהתוצאה. "ביקשנו להאריך את המועד להגשת מסמכים ומשרד הפנים הודיע שאם חסרים מסמכים יינתן זמן נוסף, ומההיבט הזה אנו מרוצים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יגורשו? ילדי העובדים הזרים (ארכיון)
צילום: גיל יוחנן
מומלצים