שתף קטע נבחר

מצלמת Canon IXUS 210: מגע של זהב

קנון מוציאה לשוק דגם נוסף עם מסך מגע - הפעם מלא, יחד עם עוד הפתעות כמו ייצוב תמונה אופטי, מעבד תמונה מתקדם וזום מתקדם. איך ה-IXUS בעלת המגע? בדקנו

סדרת ה-IXUS של קנון תמיד הייתה שם נרדף לצילום איכותי במצלמות קומפקטיות. מזה כמה חודשים (הסקירה הזו נכתבת מעט באיחור, עמכם הסליחה) נמכרת בישראל גירסה נוספת של מצלמת IXUS עם מסך מגע – ה-IXUS 210. האם קנון תמשיך את ההצלחה?

 

ה-210 היא מצלמת 14 מגהפיקסל, עם זום של פי חמישה ומייצב תמונה אופטי, עדשה רחבה יחסית של 24 מ"מ ומעבד תמונה מהדור האחרון של קנון – DIGIC 4. אך גולת הכותרת והייחוד של הדגם הזה, הוא כמובן מסך המגע בן שלושה אינץ' וחצי התופס את מרבית גב המצלמה.

 

עיצוב ומבנה

ה-IXUS בנויה במבנה המלבני מעוגל הקצוות המוכר של כל הסדרה - מבנה שנוח מאוד לאחוז ביד. המצלמה מגיעה במספר צבעים לבחירה (הדגם שנסקר היה

ורוד) החזית נקיה, ומכילה את עדשת הזום והמבזק. בצד המצלמה, ליד רצועת האחיזה, נמצאים מחברי מיקרו-USB ומיני-HDMI מחופים.

 

בתחתיתה נמצא תא הסוללות וכרטיס הזיכרון (SDHC ופורמטים נוספים) ובראש המצלמה מספר מועט של כפתורים: בורר מצב ההפעלה, הדק הצילום ומסביבו טבעת הזום.

 

את עיקר התפעול של המצלמה הזו נעשה ממסך המגע, בניגוד לדגם הקודם, בו היו עוד כמה כפתורים בצד המסך.

 

ממשק

על אף שאיננו בעברית כמו אצל אולימפוס המתחרים, ממשק המגע של קנון הוא ממשק מוכר, קלאסי ונוח לתפעול. כפתורים שהיינו רגילים לראות קבועים בראש המצלמה או בגבה, כמו בורר מצבי צילום – הפכו לתפריטים במסך המגע, וההמרה הזו מוצלחת מאוד.

 

אפשר לבחור בנגיעת אצבע באיזה אובייקט המצלמה צריכה להתמקד והיא תעקוב אחריו, דפדוף בין תמונות וזום הוא קליל באמצעות הממשק הזה, וכמובן התפריטים – שבנויים בשתי רמות, כולם מופיעים על מסך המגע, לצד כפתור הביטול או החזרה לאחור. קל, נוח, פשוט ונגיש לכל אחד.

מה שכן, אין כאן רב מגע. המצלמה יודעת לזהות נגיעה אחת במסך בכל פעם.

 

תצוגה

על אף החשש, המסך לא תופס טביעות אצבע וסימני מריחה, והתצוגה שלו מצוינת, עם 460,000 פיקסלים. הוא חד וברור עם צבעים עשירים ובהירות טובה – גם באור שמש ישיר. המסך הוא באמת מהטובים שראינו במצלמות קומפקטיות. הוא מעט שקוע לתוך מסגרת הגוף כדי להגן עליו משריטות - בחירה נבונה מצד קנון.

 

זמני תגובה

ה-210 לא מביישת את המשפחה. זמני התגובה שלה לא רעים. המצלמה מוכנה לפעולה תוך שתי שניות וחצי, ה-Shutter Lag דומה לזה של קומפקטיות אחרות ועומד על מעט פחות מחצי שניה, וזמן התגובה בין תמונה לתמונה (ללא מבזק) עומד על 1.6 שניות, שזה נתון סביר.

 

איכות תמונה

14 מגה הפיקסלים, יחד עם מייצב התמונה, העדשה הרחבה, הזום הנדיב (מ-24 ועד 120 מ"מ) ומעבד התמונה המתקדם - הופכים את ה-210 לכלי צילום מעולה, שיתמודד עם לא מעט מצבי צילום בהצלחה רבה.

 


 

בזכות השילוב, ה- 210 מפיקה תמונות נפלאות – חדות, עם צבעים מדויקים וחיים ומלאות פרטים. גם ברמות ISO גבוהות, כמו 800 ואפילו 1600, לא ניכר בהן כל רעש מורגש, ואיכות התמונה ברמות החשיפה הללו עולה באיכותה על זו של המתחרים:

 


 

לקנון יש מצב אוטומטי חכם, שבוחר בעצמו את הגדרות הצילום ונעזר גם במנגנון זיהוי פנים איכותי (שמסוגל לצלם אוטומטית לפי חיוכים או קריצות לפי בחירה ומזהה עד 35 פרצופים בתמונה) ופתיחת תריס חכמה.

 

כמעט לא ניתן להכשיל אותו (וניסינו): הוא מתמודד יפה גם עם מרבית מצבי תאורה קשים, כמו אור אחורי חזק, אור ספוט חזק וישיר או קרן שמש בהירה הבוקעת מחלון לחדר מוצל.

 


 

נוסף על המצב הזה, יש ל-210 לא פחות מ-22 תוכניות צילום שונות, כולל מצבי צילום ייחודים כמו צילום עלווה (שמפיק תמונה עם גווני ירוק מעניינים), עדשת עין-דג, צילום בעלי חיים או ילדים, מצב לצילום מיניאטורות ומצבי צילום ללילה ולתנועה בעלי יכולת. מצב המאקרו לעומת זאת מעט מוגבל, שכן הוא מתחיל מחמישה סנטימטרים מהאובייקט בלבד.

 


 

ברם, כל המצבים מפיקים תוצאות יפות, והמיוחדים שבהם גם ינוצלו היטב בידיהם צלמים מעט מנוסים יותר.

 


 

וידאו

ל- IXUS 210 יש יכולת צילום ב-HD ברזולוציה של 720p. איכות הווידאו סבירה (30 פריימים לשניה ב-1920 על 720 פיקסלים), ואיכות התאורה והפרטים מזכירה את זו של תמונות הסטילס, אבל את החגיגה קצת מקלקלת העובדה שאין זום פעיל בזמן הצילום וצילומי לילה פחות טובים.

 

חיי סוללה

הקנון הזעירה גם מצטיינת לא רק באיכות אלא גם בכמות: בשימוש מעורב (חלקו עם מבזק וחלקו ללא), סוללת הליתיום-יון הזעירה הפיקה מעל ל-300 תמונות לפי שהחלה לגלות

סימני עייפות.

 

סיכום

ה-IXUS 210 היא מצלמה קומפקטית נפלאה, עשירה בתכונות ובביצועים. היא תשרת היטב גם את הצלם המתחיל או הבור הגמור בצילום, בזכות מסך המגע הפשוט להבנה ומצבי הצילום האוטומטיים, וגם את הצלם המעט מתקדם יותר, שרוצה יותר שליטה בתמונה שלו.

 

אך על כל הטוב הזה, מעיב מחירה הגבוה. מחיר השוק שלה (ללא אחריות ושירות של היבואן הרשמי, קרט), מתחיל מ-1,300 שקלים ונוסק לקרוב ל-2,000 שקלים, כך שהמחיר של ה-IXUS כבר מתקרב לקטגוריית מצלמות ה-SLR, שהן עולם אחר בתכלית.

 

ה-210 היא לא מצלמה מומלצת לסטודנט העני, למשל. אבל מי שרוצה ויכול להשקיע במצלמה קומפקטית אמינה, נעימה ובעלת ביצועים – ה-210 היא בחירה טובה ובהחלט צריכה להיכנס לרשימה הקצרה שלכם.

 

Canon IXUS 210

ציון:


 

יתרונות: מסך מגע, ממשק, איכות תמונה

חסרונות: מחיר, היעדר זום בווידאו

שורה תחתונה: מגע של זהב

 

להשוואת מחירים

 

מפרט טכני

מידות / משקל: 99 על 56 על 22 מ"מ / 160 גרם
חיישן: 1/2.3 אינץ', CCD 

פיקסלים בחיישן: 14 מיליון

רזולוציה מקסימלית: 4320 על 3240 פיקסלים

מסך: 3.5 אינץ', TFT-LCD

תצוגה:  460,000 פיקסלים, 100% כיסוי

זום: 24 עד 120 מ"מ (מונחי 35 מ"מ)

מפתח צמצם: 2.8-5.9F 

זום דיגיטלי: x4

רמות חשיפה: 80,100,200,400,800,1600 ISO

מהירות תריס: 15 שניות עד 1/3000 שניה

ממשקים: HDMI (Mini-B), USB

אחסון: נSD, SDHC, SDXC, MMC,MMCPlus, HC MMCPlus 

סוללה: ליתיום-יון

 

למפרט המלא באתר היצרן

 

לכל סקירות המצלמות ב-ynet

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים