שתף קטע נבחר

נתניהו: מקווה שאבו-מאזן רוצה שלום, לא הפוגה

בישיבת הממשלה האחרונה טרם המראתו לוושינגטון אמר נתניהו כי ההחלטה לחדש הבנייה בהתנחלויות אחרי ההקפאה נותרה בעינה. שרי העבודה התכנסו לדיון מתוח ועוקצני: "לא זזתי בעמדות שלי, כולם הצטרפו אליהן", אמר ברק

יומיים לפני השקת המשא-ומתן הישיר בוושינגטון, הולך ועולה רף המתח הפנימי בליכוד. בישיבת שרי המפלגה הבוקר (יום א') דרש השר סילבן שלום מראש הממשלה לקיים דיון דחוף בהשתתפות כל אותו הפורום בכל הנוגע למגעים.

 

שלום מחה על כך שלדבריו, לא עודכנו חלק משרי הליכוד בעמדות שתציג ישראל בשיחות. הוא גם העריך כי הסוגיות שיעלו שם על סדר היום לא ייסתכמו בחלקים טקסיים בלבד ויגעו בעניינים מהותיים הדורשים דיון בנוכחות כלל שרי המפלגה.

 

נתניהו, מצדו, שב בישיבה על דבריו והדגיש כי עמדת הממשלה בנוגע להקפאת הבנייה בהתנחלויות לא השתנה, וכי עם פקיעת תוקף המועד שנקבע - תשוב ישראל לבנות ביהודה ושומרון.

 

הוא התייחס לתוכניות שהציגו בשבועות האחרונים השרים דן מרידור ומיכאל איתן שקראו לחדש את הבנייה רק בגושי ההתנחלויות, והבהיר כי מדובר ביוזמות אישיות שאינן מייצגות את הלך הרוח בממשלה.

 

זמן קצר לאחר מכן, בישיבת הממשלה, אמר נתניהו: "עמדנו על כך שהשיחות יתקיימו ללא תנאים מוקדמים וכך היה. מטרתנו לקדם הסכם שלום המבוסס על הכרה בישראל כמדינת הלאום של העם היהודי, להביא לקץ הסכסוך וסוף לתביעות מישראל כדי לכונן הסדרי ביטחון אמיתיים, שיבטיחו שהמצב ביהודה ושומרון לא יהיה דומה למה שהתרחש בלבנון ובעזה".

 

נתניהו גם הביע תקווה ש"ההנהגה הפלסטינית תגיע עם אותה מידה של רצינות כמונו. אם כך יהיה, נוכל להתקדם להסכם שלום יציב וליציבות בכל האזור. אני מכיר את הקשיים, לא מזלזל בהם, אך יודע שאנו עוד ניתקל בהרבה מהמורות. השאלה היא האם יש נכונות בקרב הפלסטינים לכונן שלום לדורות או רק להשיג הפוגה טקטית. אני מקווה שהם שואפים לשלום מושתת על הכרה וביטחון, יציבות וצמיחה כלכלית. זו המטרה שלי, ואני מקווה שגם של הפלסטינים". 

 

ברק עקץ: "הבעיה של העבודה - המאבקים הפנימיים"

עוד קודם לכן ובמקביל לישיבת שרי הליכוד, התכנסו גם שרי העבודה לדיון סוער לא פחות. השר בנימין בן-אליעזר ביקר בחריפות את עמיתו אבישי ברוורמן, בשל המכתב ששיגר לראש הממשלה. בן-אליעזר אמר כי זהו אינו הזמן הנכון לאיים על נתניהו בפרישה מהקואליציה, אלא דווקא העת לחזק אותו בזמן המשא-ומתן.

 

ברוורמן, מצדו, דרש אמירה ברורה של עמדת העבודה בנוגע למגעים המדיניים עוד טרם המראתו של נתניהו לוושינגטון. "האינטרס שלנו הוא להציב את נושאי הליבה, הגבולות והסדרי הביטחון על ראש סדר היום ולא את ההתנחלויות.

לא ייתכן שגורמים שמעוניינים להכשיל את המשא-ומתן ישמיעו את קולם בזמן שאנו יושבים על הגדר".

 

שר הביטחון ויו"ר המפלגה, אהוד ברק, ניצל את ההזדמנות כדי להעלות על-פני השטח את המתח הגובר. "לפני 10 שנים, כשחזרתי מקמפ דייויד, אולמרט, לבני, פרס ובורג אמרו שהלכתי רחוק מדי". אל אותה עקיצה הוסיף: "לא זזתי בעמדות שלי, אלא כולם הצטרפו אליהן. למפלגת העבודה יש דרך. הבעיה שלה היא לא הדרך, אלא המאבקים הפנימיים".

 

ברק קבל גם על כך שבמסגרת אותם מאבקים, ניסו גורמים במפלגה לגלגל לפתחו את האחריות על ההתרחשויות בפרשת מסמך גלנט. "מזכ"ל המפלגה לשעבר ויו"ר המשמרת הצעירה לשעבר תולים נגדי שלטים, למרות שהוכח שאין שום קשר ביני לבין הדברים האלה", ציין ברק וקבע: "ההתנהלות הזאת היא שקובעת את מה שקורה במפלגת העבודה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. נותר ספקן
צילום: שלום בר טל
ברק. מאס במאבקים הפנימיים
צילום: עמוס בן גרשום לע"מ
מומלצים