שתף קטע נבחר

הרייב של הכנסייה הארמנית: מסיבה נגד פינוי

מפגינים, צעירים ירושלמים ואנשי דת, החליטו למחות על התוכנית להקים מלון במושבה הגרמנית - בהופעה מוזיקלית משותפת. "זה יצטרף למפלצות של הולילנד", הם טוענים

המסיבה הכי חמה בעיר - בחסות הכנסייה הארמנית. שיתוף פעולה צבעוני נרקם נגד הקמת מלון "קולוני" בשכונת עמק רפאים בבירה: המנהל הקהילתי השכונתי "גינות העיר" חבר לאנשי הדת ויזם היום (א') מסיבת מחאה, שכללה הופעות של אמנים צעירים ושל מקהלת הכנסייה הארמנית.

 

המחאה נועדה לעודד את הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, שתבחן את בניית המלון ב-16 לחודש, לדחות את ההצעה. הוועדה מהווה הערכאה האחרונה בדרך לאישור הבנייה, ואם לא תימנע את הקמת המלון - יאלצו אנשי הכנסייה להתפנות מהמקום.


מקהלת הכנסייה בהופעה, היום (צילומים: אוהד צוייגנברג)

 

כחלק מאירוע המחאה, נקשרו חמישה בלוני ענק לחוט בגובה 34 מטרים - גובהו המיועד של המלון - על מנת להמחיש את סדר גודל המבנה. בצדי הכנסייה נערכה תערוכת "המפלצות" של ירושלים: "אלו הבניינים הכי מכוערים בבירה", הסבירו האנשים במקום, "והמלון הזה הצטרף לתערוכה". בין המבנים המוצגים: "הולילנד", מגדלי וולפסון ומרכז כלל.

 

במקביל, חילקו אנשי הכנסייה הארמנית עוגות לכ-100 מפגינים שהגיעו למקום.

"אנחנו נמצאים בשער המושבה, שזה המקום הכי חשוב בהגדרה השימורית המרחבית", ציינה חווה טפרברג, תושבת השכונה. "מבחינת האווירה, החצרות והגובה, המושבה הגרמנית באמת מצטיינת באווירה מאוד צנועה. הטמפלרים שהגיעו ב-1870 ובנו את המושבה, למעשה היו אמנים, אנשים פשוטים וצנועים, לכן בכל הארץ המושבות הגרמניות מתאפיינות בצניעות, בכפריות ולא בפאר".

 

לדבריה, הקמת המלון תסב נזק רב לאזור. "כשאתה מתכנן בדיוק כאן מלון ענק ובצד השני מלון נוסף, אתה שם שתי 'ממוטות' בכניסה לשכונה הקטנה והקסומה. לא המלון מושך לכאן את התיירים, אלא הקסם של המקום. מלון כזה שוחק את כולו", אמרה טפרברג. 

 

העירייה: "התקבלה התנגדות הכנסייה"

גם בכנסייה הארמנית חוששים מפני הקמת המלון, מסיבותיהם שלהם. לדברי האב קוריון, מנהל התפילות בכנסייה, תחילת הבנייה משמעה גירושם מהמושבה: "הם רוצים להפוך את המקום לאולם שמחות או גלריה, אנחנו מתנגדים לכל תוכנית להפיכת הכנסייה ליעד שאינו דתי.


מבנה הכנסייה מבפנים. תפילות, טקסים וחתונות

 

"גרה פה משפחה ארמנית, וכל שבוע אנחנו עושים כאן תפילה. אנחנו עושים גם טקסים וחתונות. הם פשוט באו ואמרו: 'אתם צריכים לעזוב'", הוא סיפר. "אם יוציאו אותנו מכאן, איפה נגור ואיפה נתפלל? אנחנו מקווים שהפעילות היום תשפיע על החלטת הוועדה המחוזית".

 

גם צעירי האזור לא נותרו אדישים. אדם זיו, אמן בן 24, שהחליט ליטול חלק במאבק, אף פתח את ההופעות בנגינת גיטרה ושירה. "אני גר קרוב, שמעתי שאפשר להשתתף במופע, אז החלטתי להצטרף.

הורסים את העיר הזו עם נדל"ן מכוער של אנשים עשירים, ראוותניים ותאבי בצע, וכל זה על חשבון פני העיר המיוחדות. זה עצוב מאוד ואנו משתדלים לעשות מה שאפשר כדי שלא יהיה פה 'הולילנד' נוסף".

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "תוכנית מלון מתחם הסיבים נדונה בוועדה המקומית ונשמעו בה כל המתנגדים לתוכנית. הועדה קיבלה חלק גדול מההתנגדויות שהוגשו התוכנית, בהן גם את התנגדות הכנסייה לעניין השימוש המוצע בבית העם. הנושא יידון בוועדה המחוזית בקרוב ואנו מקווים כי המלצות העירייה יתקבלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנשי הכנסייה באירוע. "איפה נגור?"
צילום: אוהד צוייגנברג
המושבה הגרמנית. "אווירה צנועה"
צילום: איציק שוויקי, המועצה לשימור אתרים
מומלצים