שתף קטע נבחר

שירות חדש במצרים: "מפת ההטרדות המיניות"

ארגון מצרי חדש מציע שירות תמיכה ב-SMS לקורבנות הטרדה מינית במדינה, ומקווה לבנות על סמך הדיווחים את "מפת ההטרדות". לפי מחקרים שונים, כ-83% מהמצריות הוטרדו מינית במהלך חייהן. בעבר דווקא הגברת הראשונה, סוזן מובארק, התבטאה נגד ההתעסקות בנושא בפומבי

עידן חדש? נשות מצרים עשויות להיעזר בכלי חדשני במאבקן נגד הטרדות מיניות, שלפי מחקרים שונים כ-83% מהן חוות בשלב כלשהו של חייהן. העיתון הבריטי "גארדיאן" דיווח אמש (יום א') על "מפת ההטרדה" - כלי ממוחשב המאפשר לנשות מצרים לשלוח הודעת טקסט מהטלפון הסלולרי שלהן למוקד פרטי שיציע להן באופן מיידי תמיכה נפשית ועצה מעשית, בהתאם לסוג ההטרדה. בנוסף, מאוחר יותר השנה, יפרסם המוקד את "מפת ההטרדות" וידגיש מקומות במדינה שבהן הנוהג רווח מאוד.

 

הטכנולוגיה עליה מתבסס הפרוייקט נמצאת כבר בשימוש ארגוני סיוע הומניטרים בעולם, ומפעיליו מקווים לשנות את הגישה החברתית במצרים, לפיה הבושה היא של הנשים המוטרדות, ולא של המטרידים. תקווה נוספת היא שפרסום המפה ידרבן את הרשויות במצרים להיאבק בתופעה באופן משמעותי.

 

לפי אחת ממנהלות הפרוייקט, רבקה צ'יאו, מספר חוקים נמצאים בתהליכים שונים של אישור במטרה להתמודד עם ההטרדות המיניות במצרים, אבל אין כל חוק האוסר באופן מפורש על הטרדה.

 היא מציינת כי על פי רוב, האשמה מוטלת על הקורבן, ולא על המטריד, ללא קשר לאופן התנהלותה של הקורבן שעל פי רוב היא אשה מוסלמית הלבושה לפי המסורת בחיג'אב, או אף בבורקה. 

 

צ'יאו מזכירה כי לפני שנתיים, כשפרשה של הטרדות מיניות עלתה לכותרות במצרים, דווקא הגברת הראשונה של המדינה, סוזן מובארק, האשימה את התקשורת בניפוח הפרשיות ובהגזמה בהערכת ההשפעה של הטרדה מינית.

 

מובארק אף האשימה את התקשורת בכך שהטילה דופי בתדמיתה של מצרים, כיוון שהעלתה את הנושא לכותרות. "זה מראה עד כמה אנחנו חייבים לשנות את הגישה החברתית במדינה כלפי הנושא", אמרה צ'יאו. "מצרים היא ביתנו, וכשיש בעיה בבית - פותרים אותה, בגלל הגאווה שרוצים לחוש כלפי הבית", הוסיפה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין קשר בין ההטרדה ללבוש הקרבן (אילוסטרציה)
צילום: AFP
מתנגדת לעיסוק הפומבי בנושא. סוזן מובארק
צילום: AP
מומלצים