שתף קטע נבחר

סיבוב הפרידה של מרס קנינגהם יעצור בירושלים

להקת המחול של הכוריאוגרף המנוח בחרה בפסטיבל ישראל כאחד מ-40 היעדים בהם תופיע בסיבוב ההופעות האחרון לפני סגירתה, לצד מרכז פומפידו בפריס והברביקאן בלונדון

פסטיבל ישראל בירושלים יהיה אחד מקומץ יעדים נבחרים בעולם בהם תקיים להקת המחול של הכוריאוגרף המנוח מרס קנינגהם את סיבוב ההופעות האחרון בהחלט שלה. קנינגהם, ממובילי המחול האוונגרדי ואחד היוצרים המשפיעים ביותר על קהיליית המחול העולמית, הלך לעולמו ביולי 2009. בצוואתו הורה להפסיק את פעילות הלהקה שנתיים בדיוק לאחר מותו.


קנינגהם. ההכנסות מהמופע ינותבו לשימור המורשת (צילום: AP) 

 

כל ההכנסות מסיבוב ההופעות העולמי - שיעצור בין היתר גם במרכז פומפידו בפריס, במרכז הברביקאן בלונדון, באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה, בפסטיבל מונפלייה, באולם הג'ויס בניו יורק, במרכז ג'ון פ. קנדי בוושינגטון ובתיאטרון Mossovet במוסקבה - יועברו לקרן המחול שייסד קנינגהם עוד בחייו, זאת במטרה לשמר את מורשתו ומכלול יצירתו.

 

"אתה חייב לאהוב מחול כדי לדבוק בו", אמר קנינגהם, "הוא אינו נותן לך דבר בתמורה: לא כתב יד לאחסן, לא תמונות להציג על הקירות או אולי לתלות במוזיאון, לא שירים להדפיס ולמכור, דבר מלבד אותו רגע חמקמק שבו אתה מרגיש חי. המחול אינו מיועד לנשמות לא יציבות".

 

בשבוע הבא עתיד לנחות בישראל מנכ"ל הלהקה, טרוור קארלסון, במסגרת הכנת הסיור בירושלים, שיכלול שני מופעים באולם שרובר שבתיאטרון העירוני וככל הנראה שלושה מופעים נוספים בחללי מוזיאון ישראל. המגעים בין פסטיבל ישראל, שיחגוג בשנה הבאה יובל להיווסדו, לבין להקתו של מרס קנינגהם נמשכים כשנתיים. בין השותפים שסייעו במימון הבאת הלהקה, בולטת קרן שוסטרמן, הפועלת, בין היתר, לקידום התרבות בירושלים.

 

 "סיור המורשת", כפי שמכנים אותו בלהקה האמריקנית, נפתח ב-12 בפברואר. מסע ההופעות, שיעצור ב-40 ערים בעולם, הוא הזדמנות אחרונה לקהל חובבי המחול לצפות בעבודת הלהקה עמה עבד ועבורה יצר קנינגהם.

 

סיבוב ההופעות יינעל ב-31 בדצמבר 2011 והכנסותיו יועברו כאמור לקרן נאמנות שתחזיק ותנהל את הזכויות לעבודות הכוריאוגרפיה שלו. "מטרת תכנית המורשת לאפשר ללהקה ולשותפיה בעולם כולו לחגוג את הישגיו האמנותיים של קנינגהם ולהבטיח שדורות של סטודנטים, חוקרים, אמנים וצופים, בהווה ובעתיד יוכלו ללמוד וליהנות מעבודתו של אמן פורץ גבולות זה", נכתב באתר הרשמי של הלהקה.

 

יוסי טל גן, מנכ"ל פסטיבל ישראל, רואה בביקור ההיסטורי הישג לא מבוטל. בראיון ל-ynet הוא אומר: "השקענו לא מעט זמן וכסף כדי לגרום לזה לקרות. אחרי הכל, מדובר באחד הענקים של המאה ה-20. כל מי שעוסק במחול מודרני הושפע מיצירתו. להקתו של מרס קנינגהם מציעה מחול מתוחכם, שונה, יוצא דופן ומורכב. עבודותיו לא תמיד קלות לצפייה אבל חשיבותן מרכזית.

 

"זו הזדמנות אחרונה לראות את הלהקה המצוינת הזו בפעולה. גם אם עצוב שמדובר בסוף דרך, זו בחירה נבונה של יוצר שהבין שהמשכיות משמעותה אינטרפרטציות לדבר ולא הדבר עצמו, בעוד שהלהקה הנוכחית היא עדיין תחת השפעתו הישירה".

 

לדברי טל גן, הביקור בשבוע הקרוב של מנהל הלהקה נועד לבחון ולבחור את החללים המתאימים לקיום מופע במוזיאון ישראל. "להקת המחול של מרס קנינגהם קיימה לאורך השנים לא מעט מופעים בחללי מוזיאונים ברחבי העולם, שבהם הקהל עומד סביב ההתרחשות קרוב מאוד לרקדנים. אם זה אפשרי בעולם למה לא במוזיאון ישראל ועם קהל ישראלי?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קנינגהם. הזדמנות אחרונה
צילום: AP
לאתר ההטבות
מומלצים