שתף קטע נבחר

פאן באו: ההנהלה הישראלית של מכתשים תישאר

לפי מנכ"ל בנק ההשקעות הסיני, צ'יינה רנסנס קפיטל, ההנהלה הישראלית היתה אחת הסיבות לרכישת מכתשים אגן. הוא מעריך, כי העסקה למכירת השליטה בחברה היא סנונית ראשונה: "אם העסקה הזו תצליח, חברות רבות בסין יבינו שבישראל ניתן לעשות עסקים ויבואו לכאן"

פאן באו, מנכ"ל בנק ההשקעות הסיני צ'יינה רנסנס קפיטל, מאמין שהעסקה בין כימצ'יינה למכתשים אגן היא סנונית ראשונה. "אם העסקה הזו תצליח, חברות רבות בסין יבינו שבישראל ניתן לעשות עסקים ויבואו לכאן. אחת הסיבות שלא רואים הרבה עסקאות של רכישה על ידי חברות סיניות בחו"ל היא החסמים הפוליטיים, שלהערכתי לא קיימים בישראל".  

 

 

פאן באו אמר את הדברים בעקבות הודעת אי.די.בי אחזקות שבשליטת נוחי דנקנר על קבלת פנייה מכימצ'יינה (צ'יינה כמיקל קורפוריישן שבבעלות ממשלת סין), להפיכת מכתשים אגן לחברה פרטית ולשליטה משותפת בחברה, כך שהסינים יחזיקו 70% ממכתשים ואי.די.בי תחזיק 30%. בעקבות ההודעה איימו עובדי החברה לפתוח במאבק לשמירת זכויותיהם. אי.די.בי, דרך כור, מחזיקה 44.08% ממניות מכתשים אגן.

 

"לישראל ולסין יש היסטוריה טובה של קשרים עסקיים, ואם לא יהיו חסמים פוליטיים לעסקה, חברות יבינו שישראל אינה כמו ארצות הברית ויבואו לעשות בישראל עסקים", אמר אתמול פאן באו ל"כלכליסט".

 

"כימצ'יינה היא חברה גלובלית שמנוסה מאוד ברכישות ובעסקאות עם חברות השקעה פרטיות, כמו עסקת ההשקעה עם בלקסטון. אני מאמין שהרכישה של מכתשים היא צורך של החברה להיכנס לשווקים חדשים שבהן היא לא נמצאת ובגלל הטכנולוגיה המתקדמת של מכתשים אגן", אומר פאן באו.

 

"אני מאמין שכימצ'יינה תשאיר את ההנהלה הישראלית במקומה ולא תחליף אותה מאחר שהיא אחת הסיבות לרכישה", אומר פאן באו. "תהיה עקומת לימוד ארוכה בין החברות, אבל אני מאמין שזה מיזוג שיכול להצליח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
מפעל מכתשים ברמת חובב
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים