שתף קטע נבחר

העבודה תמכה בחרדים ומתרצת: אין משמעות

מפלגת העבודה הכריזה בחגיגיות שתוביל בממשלה את המאבק נגד הטבות לאברכים. אבל אף אחד מחברי הכנסת שלה לא התנגד בקריאה ראשונה לתקציב, שכלל את הסעיף שבג"ץ פסל. שבעה תמכו. "הדרך עוד ארוכה", הסבירו. ברוורמן הודיע שייעדר, אך קוזז: "לא על ידיעתי"

הבטחות לחוד, הצבעות לחוד: אחרי שאתמול אחר הצהריים הבטיחו לנהל מאבק עיקש נגד התקציבים המיועדים לאברכים ולמעקף של פסיקת בג"ץ, בסיעת העבודה מסבירים הבוקר (יום ג') כי למרות שיותר ממחצית חברי הכנסת הצביעו בקריאה הראשונה בעד תקציב המדינה הכולל את התקציבים לאברכים, "זה כסף שלא ניתן לגעת בו".

 

לפי הסיעה, "זו תקנה שלא ניתנת להפעלה בגלל בג"ץ, ללא חקיקה ספציפית. זה כסף שלא ניתן לגעת בו, והוא חסר משמעות מבחינה תקציבית".

 

אתמול, אחרי ישיבת הסיעה, מסר דובר העבודה כי "הסיעה החליטה להוביל את המאבק בתוך הממשלה בהתנגדות להטבות לאברכים כפי שהציע ח"כ גפני. הסיעה מאוחדת בדעה שנכון למדינה וגם לציבור האברכים שאלו ישתלבו בשוק העבודה. הפתרון שהוצע בהשוואת התנאים לסטודנטים הוא בגדר אחיזת עיניים ולא יתקבל על ידנו".


סיעת העבודה. מי החליט לקזז את ברוורמן? (צילום ארכיון: גיל יוחנן)

 

אלא שבהמשך התברר שהסעיף המבטיח  110 מיליון שקלים להבטחת הכנסה לאברכים שלא עובדים כלול בחוק התקציב - למרות שבג"ץ קבע שמדובר באפליה לעומת מגזרים אחרים. זה לא הפריע לרוב אנשי העבודה לתמוך בקואליציה. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הבטיח השבוע אחרי הסערה שסוגיית החקיקת בעניין תעבור לוועדה מיוחדת.

 

במרכז ההצבעה אמש עמד הפיצול בסיעת העבודה, כאשר השרים אהוד ברק, שלום שמחון, יצחק הרצוג וחברי הכנסת מתן וילנאי, עינת וילף, ראלב מג'אדלה ודניאל בן-סימון - הצביעו בעד. תמיכתם, ובמיוחד זו של ח"כ בן-סימון, לוותה בהערות מלגלגות ובקריאות ביניים מצד ספסלי האופוזיציה.

 

שישה מחברי סיעת העבודה בחרו שלא להופיע להצבעה. חברי הכנסת שלי יחימוביץ', איתן כבל (בשירות מילואים) ועמיר פרץ - לא התייצבו, למרות שבעת העברת התקציב הקודם הצביעו נגד. הצבעתם של השרים בנימין בן-אליעזר, אבישי ברוורמן וח"כ אורית נוקד קוזזה.

 

גפני: "זה נכנס מזמן, באופוזיציה עצלנים"

מלשכתו של השר ברוורמן נמסר כי "השר פעל על פי מצפונו וכפי שהודיע מראש החליט שלא להצביע. הקיזוז שהושג לא היה על דעתו, וללא ידיעתו או ידיעת איש מלשכתו".

 

דובר הסיעה הסביר הבוקר ש"העבודה עומדת מאחורי החלטתה מאתמול. התקציב לא אושר באופן סופי אלא עבר בקריאה ראשונה והדרך עוד ארוכה. סיעת העבודה תמשיך להפעיל את השפעתה בקואליציה על מנת לוודא שלא יינתנו הטבות מרחיקות לכת ולא שוויוניות לציבור האברכים".

 

מיד בתום ההצבעה פרסמה קדימה הודעה ובה נכתב כי "הוסרה המסכה מעל פניהם של מי שהבטיחו בקולם מעל כל במה שלא לתת יד ל'חוק האברכים', אבל נתנו את קולם והצביעו בידם בעד התקציב אשר מכיל את סעיף החוק. גלעד ארדן ורסיסי מפלגת העבודה וישראל ביתנו,

 אשר הצביעו בעד הוכיחו שאין להם עמוד שדרה ואין למילתם שום ערך. בבוקר מדברים בעד הסטודנטים ובערב מצביעים בעד האברכים. מי ששותף לתרגום הבזוי הזה של התנגדות, לא ראוי להנהיג ולא ראוי להנהגה".

 

יו"ר ועדת הכספים חבר הכנסת ויוזם החוק, משה גפני (יהדות התורה), אמר הבוקר בוועדה כי: "חברי האופוזיציה הם פשוט עצלנים ולא קוראים את ספר התקציב. תקציב הבטחת ההכנסה לאברכים נכנס לתקציב לפני שהוקמה הוועדה של ראש הממשלה. במקום שיתעסקו עם זה, שיטפלו בנושאים בעיתיים".

 

בהכנת הידיעה השתתף צבי לביא
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברוורמן. קוזז בהצבעה ללא ידיעתו
צילום: חגי אהרון
גם השר הרצוג הצביע בעד התקציב
צילום: גיל יוחנן
גפני. שיתעסקו בדברים החשובים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים