שתף קטע נבחר

בזק בינ"ל תניח קו תקשורת בינלאומי ישראלי

בזק בינ"ל עומדת להניח כבל תת-ימי בעלות של 100 מיליון דולר; מדובר בקו התקשורת הראשון לעולם החיצון בבעלות ישראלית - והיחיד מלבד מד-1, שעליו מצטופפות כל ספקיות האינטרנט

בזק בינלאומי הודיעה היום שהיא עומדת להניח כבל תקשורת תת-ימי בים התיכון, שיהיה בבעלותה והקמתו תסתיים ב-2012. הכבל של בזק בינלאומי יציע אלטרנטיבה לקשר היחיד של ישראל לעולם, ועלות ההקמה שלו מוערכת ב-100 מיליון דולר.

 

הכבל יתחבר לתחנת תקשורת חדשה בתל אביב. כמו הכבל הקיים, מד-1, גם קו התקשורת של בזק בינלאומי עתיד להתחבר לתחנת נחיתה איטלקית. באיטליה יתחבר הקו לקווי תקשורת מקומיים, שינתבו את התקשורת הישראלית לחוות השרתים של בזק בינלאומי בלונדון, בפרנקפורט ובכמה יעדים אירופיים נוספים.

 

באופן תיאורטי, הנחה של כבל כזה עומדת להוזיל את עלות האינטרנט - לפחות לספקית - ולאפשר לה לספק תקשורת בקצבים ובאיכות שהיו בלתי אפשריים, או יקרים מדי, עד כה.

 

 

מה קורה היום?

כל ספקיות האינטרנט בישראל מחזיקות תשתית מקומית משל עצמן, אבל לצורך גישה לעולם החיצון - כלומר, לשאר האינטרנט - הן שוכרות קווים ממד-נאוטילוס, חברה איטלקית, המפעילה את הקו היחיד המגיע לישראל: מד-1. העלות האדירה של הכבל הזה - לפי הערכות, עשרות מיליוני שקלים בשנה לכל ספק אינטרנט גובה חברת מד-נאוטילוס - כבר הביאה את ספקיות האינטרנט לשקול, כמה פעמים, הקמה של קו תקשורת ישראלי לעולם.

 

ישראל היא כיום המדינה המערבית היחידה עם חיבור אינטרנטי יחיד לעולם. בישראל אין לקו מד-1 גיבוי, ובמקרה של תקלה בקו, ישראל יכולה למצוא את עצמה מנותקת מהעולם החיצון. לא קל לפגוע במד-1, שהוא קו טבעתי המחובר בשתי נקודות לישראל, ושמוצב בעומק של כמה קילומטרים מתחת לפני הים, אבל הסכנה קיימת. חשוב לציין שמד-1 מעולם לא נפגע ומעולם לא הייתה פגיעה תשתיתית בקנה מידה כזה.

 

מה הסכנה?

במקרה של ניתוק של שעות או ימים, מומחים מעריכים שישראל תספוג נזק יומי של כמה עשרות אלפי שקלים ביום. אין דרך להעריך את הנזק ארוך הטווח שייגרם לתשתיות הכלכליות של ישראל בעקבות ניתוק של ימים או שבועות. הרבה מהתקשורת העסקית עוברת דרך הרשת היום – גם חלק מהתקשורת הכלכלית והטלפוניה לחו"ל. במקרה של נפילה כזו, רוב הארגונים יעברו לשימוש בטלפוניה קולית, אך העומס שיוטל על הרשת הקולית עשוי להיות כל כך גדול עד שהיא בעצמה תקרוס, אפילו אם רשת זו לא נפגעה כחלק מההתקפה.

 

ביזור הרשתות - כלומר, הקמה של קו תקשורת נוסף למד-1 - תוריד, אפילו במעט, את הסכנה של ניתוק מהעולם.

 

מה נשתנה?

ההכרזה של בזק בינלאומי היום היא, כמובן, עדיין רק הכרזה. האינטרנט של מחר בבוקר ייראה דומה מאוד לאינטרנט של אתמול בבוקר. 100 מיליון דולר, לו"ז הקמה לא פשוט שלפיו הכבל יונח עד אמצע 2012 - כל אלו הן תכניות שאפתניות ביותר. אם הפרויקט יצליח, באמצע 2012 נתעורר לאינטרנט שיהיה, לפחות בתיאוריה, זול יותר, מהיר יותר ובטוח יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים