שתף קטע נבחר
 

הנאמן ממליץ: למכור את לחם ארז לקפה קפה

קפה קפה הגישה את הצעת הרכש הגבוהה ביותר לרכישת הרשת הנתונה בהקפאת הליכים עקב חובות של 12 מיליון שקל. הודיעה כי לא תחליף את כוח האדם ולא תסגור סניפים

נאמן רשת לחם ארז הגיש עתה לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה לאשר לו למכור את רשת לחם ארז לרשת בתי הקפה הוותיקה "קפה קפה", בבעלות אנשי העסקים רונן נמני ומיקי טיל.

 

 

מוסף ממון פרסם בתחילת השבוע כי רשת קפה קפה הגישה את ההצעה הגבוהה ביותר לרכישת רשת לחם ארז, הנמצאת בהקפאת הליכים. יש לציין כי ההצעה של רשת קפה קפה הוגשה ביחד עם מאפיית אשל לחמים, שהיא ספק הלחם של רשת קפה קפה בשנים האחרונות. שני הגורמים הגישו הצעת רכישה ללחם ארז ולמאפייה.

 

ההצעה שהגישה רשת קפה קפה משקפת שווי גבוה באופן משמעותי משאר ההצעות שהוגשו. הכוונה של רשת קפה קפה לפתח את המותג "לחם ארז" ולא למחוק אותו. קיימת תוכנית להרחבת הרשת. עוד נודע כי לא צפויים שינויים במצבת כוח האדם של העובדים וכי הסניפים ימשיכו לשכון באתרים בהם הם מצויים היום.

 

באוגוסט האחרון קיבל בית המשפט המחוזי בפתח תקווה את בקשת הרשת ונתן לה צו להקפאת הליכים בשל חובות הנאמדים בכ-12 מיליון שקל. הרשת טענה כי בשנתיים האחרונות עברה הליכי התייעלות משמעותיים וביצעה תפנית חיובית בתוצאותיה הכספיות, כך שהחל מ-2008 פעילות הרשת הפכה מאוזנת מבחינה תפעולית.

 

"ההתייעלות גבתה מבעלי הרשת, גיורא נפתלי, מחיר כבד בדמות הזרמת כספים במיליוני שקלים. רק במהלך השנה וחצי האחרונות הוזרמו מכספו כ-6.5 מיליון שקל לכיסוי חובות שצברה הרשת בעבר. מנגד, לא בוצעו על ידו משיכות כספים או חלוקת דיבידנדים כלשהם במהלך אותן שנים", נטען.

 

עוד טענה הרשת במסגרת בקשת הקפאת ההליכים כי בשלב זה קיים צורך בהכנסת משקיע חדש לרשת, שיזרים לה את ההון הנדרש לצורך המשך שיפור ביצועיה והרחבת פעילותה. רשת לחם ארז כולל מפעל בנתניה ו-16 סניפים ברחבי הארץ. שלושה סניפים (באבן גבירול, יהודה מכבי ושינקין בתל אביב) מופעלים על ידי הרשת, ואילו היתר מופעלים באמצעות זכיינים - והקפאת ההליכים אינה קשורה אליהם.

 

רשת קפה קפה יוצגה בהליך הרכישה על ידי עו"ד חמי אורן. את הנאמן ייצג עו"ד עמית לדרמן ממשרד שלמה נס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים