שתף קטע נבחר

הלואו-קוסט הישראלי הראשון: הצצה מבפנים

108 ש' על מזוודה וסכום דומה על הזכות לנסות לבחור מקום במטוס. יואב זיתון התחכך בתור בצ'ק-אין ועלה על טיסת הלואו-קוסט הראשונה של ארקיע לפריז. נוסעת: "מוכנה להרגיש 'שכונה' כשמשלמים מעט". נוסע אחר: "ייקח זמן עד שהישראלים יקלטו את הפרינציפ". הטיפים: כך תזמינו - ותחסכו

לואו-קוסט כחול לבן - משתלם או מטרטר? הטיסה המוזלת הראשונה של חברת תעופה ישראלית המריאה אתמול (ד') בצהריים מישראל לפריז, וכמו שזה נראה כרגע - לצרכן הישראלי עוד יש מה ללמוד על המוצר התעופתי שהולך ותופס מקום נרחב בעולם.

 

חברות זרות כמו איזיג'ט, כבר ערכו טיסות בסיסיות שכאלה מישראל לאירופה, אך חברת ארקיע שהודיעה על כניסתה לתחום לפני כחודשיים, תבצע אותן בשלב הראשון לפריז ולאמסטרדם. המטרה בעתיד היא להרחיב את היצע היעדים בטיסות המוזלות.

 

המתכונת של טיסת בסיס במחיר דו ספרתי לכל כיוון, ותשלום על "אקסטרות" כמו מזוודות, אוכל או מקום שמור, יצרה לא מעט בלבול אצל חלק מהנוסעים. האחרים, שהשקיעו כמה דקות בחיפוש ובבדיקה, הצליחו לחסוך עשרות דולרים. (את מחירי התוספות תוכלו למצוא במחירון שבתחתית הכתבה).

 

יותר יקר מעגבניה: 68 ש' לק"ג עודף

חוקי הלואו-קוסט הלא-סלחניים החלו להיות מורגשים כבר בדלפקים בנתב"ג. נוסעים שלא הקפידו לקרוא את האותיות הקטנות או הזמינו דרך הטלפון בלי לברר את כל הפרטים, נאלצו לפתוח את המזוודות בצ'ק אין, ולהתחיל להעביר בגדים, תיקי רחצה מתנות ושאר ירקות, ממזוודה למזוודה.


הבגדים עוברים דירה. חסכנו עוד ק"ג (צילומים: יואב זיתון) 

 

הכללים נוקשים: כל גרם נספר, וכל ק"ג חריגה במשקל המזוודה מעל ל-20 ק"ג המותרים עולה 19 דולר. הישראלים והצרפתים שהגיעו לטיסה נאלצו להעיף יותר ממבט מלא תקווה בצג האדום שמבשר על המשקל ליד הפקידה החייכנית. צג המספרים האדום שבטיסות רגילות מתעלמים ממנו כמעט לגמרי - חורץ כאן גורלות.

 

בדלפקים ניכר כי חברת התעופה נערכה מראש למבול השאלות והתהיות, והגדילה את מספר הנציגים. "אנשים לא קראו את כל הפרטים ועכשיו חושבים שהכרטיס הזול כולל הכל", אמרה ל-ynet אילנה, נציגת ארקיע שקיבלה את הנוסעים. "מי ששילם מחיר רגיל לטיסה הזו (דרך סוכן, י.ז.), זה לא נוגע אליו, אבל מי שהזמין בלואו-קוסט, חייב להבין את המשמעות".

 

אין רגוע כבעל ניסיון

נוח, סטודנט צעיר שעתיד לעבור לגרמניה בקרוב סיפר לנו שהוא מכיר את הטיסות המוזלות מקרוב. "רק לפני כמה חודשים טסתי מגרמניה למילאנו ב-15 יורו בחברה אירופית, עם תיק גב קטן ולא הוספתי סנט. זה משתלם למי שמכיר את זה ויודע מה צפוי לו", מדגיש נוח, "נראה שייקח זמן עד שהישראלים יקלטו את הפרינציפ". 

 

שרה, סוכנת נדל"ן מבאר שבע, טסה לבקר את קרובי משפחתה בעיר האורות, הזמינה שלושה חודשים מראש, ושילמה את המחיר המוזל ביותר - 99 דולר לכיוון ועוד 15 דולר למזוודה לכל כיוון. סה"כ תעלה לה הטיסה לפריז וחזרה 229 דולרים. "הבת שלי סוכנת נסיעות, אז היא הדליקה אותי על זה, ובגלל שאני עצמאית יכולתי להרשות לעצמי לקבוע לי את החופשה הזאת מראש. זה זול ומשתלם, לטוס בפחות מאלף שקל, אם נערכים מראש".


דלפקי הצ'ק אין. צוות מתוגבר הוכן למשימה

 

ז'קלין ביתן, צרפתייה שהגיעה עם בנה לחופשה בישראל, שילמה מחיר רגיל לסוכן מקומי בצרפת: "יצא לי 430 יורו הלוך ושוב לאדם, ולא ידעתי בכלל שזה גם לואו-קוסט. עדיף על בטוח, בלי הגבלות ובלי הפתעות, גם אם זה עולה יותר כסף. בכל מקרה, לנו מצרפת, זה יותר יקר".

 

המרוץ למושב: למקומות, היכון, צא!

ההסתערות האמיתית נרשמה בשער העלייה למטוס. כדי להבטיח את כניסתם ראשונים למטוס כדי לבחור מקום נדרשים נוסעי הלואו-קוסט לשלם 16 דולרים בהזמנה המוקדמת, או 30 דולרים בדלפק הצ'ק אין. "יש לנו את המזל הכי גדול", צהלו זוג תיירים צרפתיי, שתפסו את את המושבים הנוחים במעבר שבמרכז המטוס - אלה שבטיסות רגילות כרוכים בתוספת תשלום.

 

פנחס לוי מירושלים הרוויח במקרה את המושב הנוח ליד אחת מדלתות החירום: "יצא לי 150 דולר לכיוון כולל מזוודה, ולא כולל אוכל. אני בכל מקרה אוכל רק בבית, אז זה לא משנה".

 

בתוך המטוס: המבורגר בייבוא אישי

במהלך הטיסה נראו מחזות יוצאי דופן, שהזכירו יותר הווי של נסיעה באוטובוס לאילת. חלק לא מבוטל מהנוסעים שלפו מזומנים כדי לקנות בקבוק ספרייט קטן או כריך אחד לרפואה. אחרים הוציאו כריכים שנארזו היטב עוד בבית. מי שהגדילה לעשות הייתה נוסעת צעירה שנהנתה מכל העולמות, ועלתה לטיסה חמושה בארוחת המבורגר עסיסית שרכשה בנתב"ג. "אני מוכנה להרגיש 'שכונה' כשמשלמים מעט", הסבירה. 


ההמבורגר מישראל, החיוך בדרך לפריז

 

ז'קי מנתניה, שהתגאה בבגט הגבינה שהכין בבית, סיכם את החווייה: "אני גם ככה לא אוהב אוכל של טיסות, שהרמה שלו ממש לא בשמיים, אז דאגתי לעצמי לאחלה סנדוויץ' עם קממבר. את ה-15 דולר האלו אוציא על בילויים בפריז. ארוחה אמיתית אוכל במסעדה צרפתית טובה".

  

הכי כדאי: הזמינו מראש - ובאינטרנט

בשלב הזה מפעילה ארקיע את הטיסות הללו פעמיים בשבוע, לכל אחד משני היעדים. אז מה ה"עוקץ" בעיסקה? החיסכון האמיתי נרשם רק אם מזמינים

די זמן מראש את הטיסה לחופשה הקרובה. מפתח התשלום בארקיע הוא "כל הקודם זוכה": 99 דולר לכיוון ישלם מי שיקפיד להיכנס לאתר האינטרנט שלושה חודשים מראש ויבטיח את מקומו.

 

בשני מטוסי הבואינג 757 שמבצעים את הטיסות הללו בארקיע יש 262 מושבים. 70 המושבים הראשונים יימכרו ב-99 דולר. כל 20 מושבים מעבר לכך, יגרמו למחיר לעלות ב-20 דולר. גם כל חודש שיעבור עד הטיסה יעלה את המחיר באותו הסכום. בארקיע מדגישים שבכל מקרה המחיר המירבי למושב לואו-קוסט לא יעלה על 189 דולר לכיוון, ללא התוספות.

 

טיפ נוסף שיכול לסייע בהוזלת הטיסה: כדאי להזמין באינטרנט ולחסוך כסף. מי שמזמין דרך הטלפון - מוטב שיברר מה בדיוק מושב הלואו-קוסט כולל, ואילו שירותים הם בגדר "אקסטרות" שיעלו לו כסף. לא נעים לגלות זאת רגע לפני העלייה למטוס, או כאשר אתם כבר בין שמיים וארץ. מומלץ מאוד לשקול את המזוודה בשלב האריזה, טרם שתצאו מהבית.


15 דולר נחסכו לטובת הבילוי בפריז. הכריך הביתי של ז'קי

 

"התחרות - מול החברות הזרות"

"קצב ההזמנות של מושבי הלואו-קוסט נע בין 600 ל-800 כרטיסים, ועד כה מכרנו 25 אלף מושבים כאלו", סיפר המשנה למנכ"ל ארקיע, דודו מחלב. "המחיר עשה את שלו. עד שהצרכנים ילמדו את המוצר הזה לגמרי - ייקח קצת זמן".

 

בראיון ל-ynet סיפר מנכ"ל החברה, גדי טפר, כי המטרה היא לפתח את

מוצר הלואו-קוסט גם ליעדים נוספים. "אנחנו לא בתחרות מול אל על, להם יש את פלח השוק שלהם. העניין שלי הוא לקחת נתח שוק מהחברות הזרות".

 

קושי נוסף שאיתו ארקיע תתמודד הוא הרגולציה הישראלית, שלה לא כפופות חברות הלואו-קוסט הזרות, בנושאי ביטחון וחוק הגנת הצרכן, שמאפשר לבטל את הכרטיס בתנאים מסוימים. "ביטולים הם חלק ממקור ההכנסה של הלואו-קוסט", הסביר טפר, "וזו הגבלה שפוגעת בנו. קיבלנו על עצמנו לעמוד בכל החוקים הישראלים. שוחחנו על כך על שר התמ"ת הקודם והמצב נשאר בעינו. נפעל שוב בנושא בעתיד".

 

כמה זה יעלה לי? 


תוספות הלואו קוסט בארקיע

תוספות הלואו קוסט בארקיע
 

הזמנה מראש

 

הזמנה בדלפק הצ'ק-אין
כרטיס בסיסי לפריז ואמסטרדם 99-189 דולר --
ארוחה חמה 8-12 דולר 16 דולר
שתייה קלה/חמה כלול בארוחה 5-8 דולר
כריך 3 דולר 6 דולר
קרואסון / מאפה חם כלול בארוחה 3 דולר
מזוודה ראשונה עד 20 ק"ג 15 דולר 30 דולר
כל ק"ג חריגה במזוודה 15 דולר 19 דולר
תיק / טרולי למטוס עד 8 ק"ג חינם חינם
תינוק עד גיל שנתיים 75-86 דולר 75-86 דולר
זכות לעלות למטוס בין הראשונים 16 דולר 30 דולר
 

הערה: בתקופה הקרובה, כך מבטיחים בארקיע, החברה לא תגבה תוספת תשלום עבור כריות או שמיכות בטיסות. מים יחולק למזמיני הכרטיס הבסיסי פעם אחת בטיסה, ולמזמיני ארוחות - ללא הגבלה.

 

הכתב היה אורח של חברת "ארקיע"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל ק"ג קובע. המשקל בצ'ק אין
צילום: יואב זיתון
שני מטוסי 757 בטיסות המוזלות
מומלצים