שתף קטע נבחר

ASUS ET2010: חתיך, חלש ומשתלם

מסך מגע מצוין, חומרה איכותית ועיצוב מרהיב נשמעים כמו מתכון למחשב AIO מעולה. אסוס הצליחה לשלב את כל אלו ב-EeeTop שלה, אבל חיברה לו מקלדת ועכבר ליליפוטיים ולא ניצלה נכון את המסך הקפסיטיבי

לא קל לבנות מחשב "הכל באחד" שיש בו גם טכנולוגיות מגע, גם מסוגל לענות על הדרישות של המשתמש הישראלי המפונק וגם לא עולה יותר מארבעת אלפים שקל. במבט ראשון, נראה שאסוס הצליחה: ה-Eee Top 2010 הוא מחשב הכל באחד שיש בו הרבה הפתעות. אבל לא הכל מושלם בממלכת Eee, ויש כמה בחירות שגויות שעשו שם - בעיקר בדברים קטנים שמשפיעים על חווית השימוש.

 

עיצוב ומבנה: לוח שולחני

אסוס בונה מחשבים יפים, והאי-טופ לא נופל רחוק מהעץ: הוא דק מאוד (1.3 ס"מ בדפנות), מבריק ואלגנטי. יש לו טבעת היקפית שנראית כמו סבכה שחורה של רמקולים (לא, חבר'ה. זה רק נראה כמו).

 


 

כל פעם שנכנס מבקר למערכת הערוץ, הוא מיד תקע באי-טופ מבט בוחן, גרד בראשו ואמר שהוא לא ידע שעושים טאבלטים כל כך גדולים. טעות קצת מביכה, אבל הגיונית: האי-טופ לא נראה כמו תחנת עבודה שולחנית רגילה. כל כפתורי ההפעלה שלו נמצאים מתחת למסגרת המסך והעיצוב נקי כמו הדירה של דודה אילקה. 

 

יש לו מסך רב מגע בגודל 20 אינץ' וברזולוציה של 1600x900 פיקסלים. המסך קפסיטיבי, ומזהה מגע בצורה מעולה. הטופ נשען על השולחן באמצעות רגלית גמישה, ותופס עד 16 על 49 ס"מ על השולחן שלכם. למה "עד"? כי ככל שהזווית אנכית יותר, יהיה לכם יותר מקום למקלדת, העכבר ושאר הדברים שמוצאים על שולחן המחשב. ואם אתם רוצים לחסוך מקום על השולחן, תמשיכו לקרוא: לאסוס יש פתרון, לאו דווקא מוצלח.

ציון:


 

ממשק: יש גמדים בקהל?

עם המחשב הזה, באופן מצער, מגיעה מקלדת צ'יקלט: המקשים קצת יותר קטנים ורחוקים זה מזה. בדרך כלל משתמשים במבנה המקלדת הזה כדי לחסוך מקום במחשבים ניידים. בדיוק, בניידים: מקלדות של מחשב שולחני יכולות לבוא עם מקשים בגודל סטנדרטי, תודה רבה. לזו שתקבלו עם האי-טופ יש מקשים זערוריים, חלקם בגדלים ממש מוזרים (אנטר קטן, קאפס-לוק גדול). היא אמנם די נאה, אבל יקח לכם זמן להתרגל אליה. היא מרגישה מאוד, מאוד קטנה, גם למי שאין לו אצבעות שמנות.

 

העכבר אפילו עוד יותר קטן - כנראה שעיצבו אותו ליום בו יגיעו מחשבי הכל באחד לשבט הפיגמים האחרון בבורונדי ובגינאה המשוונית. היד הממוצעת פשוט עוטפת אותו, ומומלץ לכוון את הרגישות של העכבר לדרגה נמוכה מאוד.

 

מסך המגע אולי כיפי כשצופים בתמונות, מצגות או גולשים ברשת – אבל חלונות 7 לא נועדה למכשירי מגע. נוחות ההקלדה הווירטואלית של 7 מזכירה מקלדות של סמארטפונים: אפשר לכתוב "ערה?" אבל לא מכתב אהבה של 300 מילה. המקסימום שתצליחו לכתוב בנוחות על מסך האי-טופ הוא, אולי, טוקבק.

 

חבל שאסוס חזרה על טעות של די הרבה חברות - ולא התקינה במחשב שום תוכנה שמנצלת את יכולות מסך המגע. החברה לא היתה צריכה לחפש רחוק מדי: בנטבוק-טאבלט שלה, ה- 101TM המעולה, יש כלי מבוסס Splash שמאפשר לכם להפעיל תוכנות בהינף אצבע ובצורה כיפית ופשוטה. מסך מגע ללא ממשק מתאים הוא סתם רכיב שמייקר את המחשב ומושך טביעות אצבע.

 

מאחורי המסך תמצאו סט יציאות וחיבורים שכולל שישה שקעי USB, שקעי אוזניות ומיקרופון, קורא כרטיסים משולב וגם צורב DVD. שקע HDMI לא תמצאו בו.

ציון:


 

מולטימדיה ותוכנות: גבוה בטופ

בתור תחנת מולטימדיה בסיסית, האי-טופ הוא מחשב לא רע בכלל. סרטי HD רצים חלק, המסך מציג צבעים חדים ועשירים. זווית הצפייה שלו רחבה מאוד, מה שאומר שתוכלו לראות בו סרט עם חברים.

 

למרות שהטבעת ההיקפית של הטופ רק נראית כמו רמקול דק וארוך, הרמקולים האמיתיים שלו נמצאים בחלקו האחורי התחתון. האיכות שלהם טובה מאוד, אבל העוצמה מזכירה מחשב נייד ממוצע. כנראה שלא תשתמשו באי-טופ במסיבת הגג הבאה שלכם.

 

אסוס ציידה את הטופ בשלל תוכנות ויישומים, שחלקם מעצבנים – אבל הרבה מהם שימושיים מאוד. את כולם תוכלו למצוא בסרגל העליון שנשלף מראש המסך בשולחן העבודה.


 

יש בו תוכנה נוחה לווידאו צ'אטים (במצלמת 1.3 מגה פיקסל שממוקמת מעל המסך), קישור לשירות הגיבוי המקוון של החברה כמה יישומים שמיועדים למחשבי מגע, כמו פנקס רשימות, תוכנת ציור וקישור ל-Vibe , שירות התוכן של אסוס, שמאפשר להוריד משחקים, לומדות, תוכנות ועוד.

 


 

יש בו גם חבילת אופיס 2007, מיקרוסופט Works, סקייפ, מסנג'ר ומספר משחקי פנאי. חבילת התוכנה של הטופ טובה מאוד.

ציון:


 

ביצועים: חלש אך מפתיע

המחשב מבוסס על מעבד Atom D510 של אינטל, במהירות 1.66 גיגהרץ (1 מגבייט זיכרון מטמון). האטום D510 הוא מעבד נהדר בשביל נטבוק קל ונייד, אבל הוא לא מספיק חזק כדי להניע משחקים כבדים, תוכנות תובעניות ועוד דברים בסגנון, שמשתמש עשוי לצפות מהמחשב המשפחתי שלו.

 

יש לו זיכרון מהיר של ארבעה גיגה - מה שנותן תנופה מורגשת למעבד החלש. הכונן הקשיח של הטופ הוא בנפח 320 גיגה, עם עוד חצי גיגה אחסון מקוון בשרתי אסוס. זה לא הכי נוח כשצריך גישה מיידית לקובץ, אבל תוכלו להשתמש בענן של אסוס בשביל לגבות את המחשב.

 

כרטיס המסך שלו, ION של אנווידיה, יכול אולי להניע משחקי פנאי, סרטים באיכות גבוהה ועוד משימות גרפיות בסיסיות, אבל לא תצליחו להפעיל עליו משחקי תלת ממד חדשים, בטח שלא ברזולוציות הגבוהות ביותר. בדקנו עליו את Crysis, שדווקא עבד לא רע, כל עוד השתמשנו ברזולוציה נמוכה למדי. מצד שני, זמני הטעינה שלו היו ארוכים ומעצבנים.

 

אפשר לראות שהטופ אמנם עושה יותר ממה שהמעבד שלו מאפשר, אבל עדיין לא מחשב חזק. משתמשים שלא צריכים יותר מתחנות עבודה שולחנית ימצאו את הביצועים שלו מספקים בהחלט.

ציון:


 

סיכום

האי-טופ הוא לא מחשב משפחתי אופטימלי, אבל הוא מצוין בתור מחשב עבודה. החומרה שלו יכולה לשאת את משקלן של כל התוכנות המשרדיות, עם דפדפן עמוס לשוניות, סרטים ומוזיקה, ואפילו קצת משחקי פנאי מלמעלה.

 

המחיר שלו, 3,600 שקל, הוא מאוד הוגן בהתחשב בחומרה האיכותית ובעיצוב, שמגרה הרבה יצרנים לקבוע מחירי בסיס גבוהים בהרבה. למי שמחפש מחשב משפחתי, נמליץ לבחור במארז רגיל, בו מעבד i3 לפחות וכרטיס מסך של חצי גיגה. אבל בתור מחשב לעסק, האי-טופ הוא בחירה משתלמת מאוד.

 

ציון סופי:


 

יתרונות: מסך, עיצוב, מחיר

חסרונות: ממשק

שורה תחתונה: מחשב לעסק - ופחות למשפחה

 

מחיר: 3,600 שקל

 

למפרט המלא באתר היצרן

 

לכל סקירות המחשבים השולחניים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים