שתף קטע נבחר
 

חלב אחר: קיש עזים וחצילים

כמי שסובלת מרגישות למוצרים מחלב בקר, דנה אלמוסני תמיד מנסה למצוא תחליפים הולמים, אבל לרוב נתקלת בטעם לא ברור. לשמחתה הרבה נתקלה, ממש לאחרונה, במוצר שעושה את החיים הרבה יותר קלים וטעימים

לפני מספר ימים "טיילתי" לי בין מדפי הסופר ונתקלתי במוצר חדש ומסקרן - חמאת עזים. הרעיון הלהיב אותי, בעיקר בגלל העובדה שמאז היותי תינוקת אני רגישה למוצרי חלב. זה אומנם אף פעם לא מנע ממני לבלוס גבינות ומוצרים חלביים ולסבול בשקט, אבל משגיליתי שמוצרי חלב עזים יותר קלים לעיכול ומותירים פחות שאריות שגורמות לאי נוחות בבטן, אני מעדיפה אותם, בייחוד שיש הטוענים כי הם עוזרים לשיפור המערכת החיסונית.

 

לחלב עזים יש מעט יותר סידן מחלב פרה. יש טענה הסוברת שלפעוטות מומלץ להתחיל עם מוצרי חלב עזים, מה שמחזק ומחשל בהדרגה את מערכת העיכול והמערכת החיסונית ומספק חומצת אמינו, ברזל, מגנזיום ואבץ.

 

בשל הרגישות שלי ושל עוד אלפי אחרים, תמיד חיפשתי מיני תחליפים למוצרי חלב, ניסיתי מוצרים רבים, אך רובם הגדול לא היה ערב לחיך, ואחד הדברים שקשה לי היה לוותר עליהם זה קישים, המכילים לא מעט חמאה וגבינות. עכשיו, עם חמאת העיזים שנחתה לה על המדפים לאחרונה קל מאוד להכין קיש, והיום רקחתי במיוחד בשבילכם בצק פריך עם חמאת עזים (במקום חמאה רגילה) והכל עם גבינות עזים וצאן. בתיאבון.


(צילום: אסף רונן) 

 

קיש עזים וחצילים

 המרכיבים (לתבנית בקוטר 28 ס"מ):

לבצק פריך:

200 גרם חמאת עזים קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

1/3 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

4-5 כפות מים

למילוי הקיש: 

1/4 כוס שמן קנולה

2 בצלים פרוסים לפרוסות

1 חציל חתוך לקוביות

2 שיני שום

20 עגבניות שרי

50 גרם צנוברים קלויים

15 עלי בזיליקום קצוצים גס

מלח ופלפל שחור

2 ביצים

1/2 1 כוסות חלב עזים

150 גרם גבינת צאן בושרון

 

 אופן ההכנה:

  1.  הבצק: מוסיפים את כל החומרים למעט המים למעבד מזון עם להב מתכת, מפעילים את המעבד בפולסים עד שמתקבלים פרורים.
  2. מוסיפים את המים ומערבבים עד שהבצק מתאחד
  3. מעבדים מעט את הבצק ועוטפים בניילון נצמד, מכניסים למקרר לחצי שעה,
  4. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומניחים בתבנית האפייה.
  5. מכסים בניילון נצמד למשך הלילה, (לחלופין, ניתן להכניס את הבצק למקפיא לשעתיים).
  6. מחוררים את תחתית הבצק בכ-5 נקודות עם מזלג, מניחים נייר אפייה על הבצק ומעליו שמים גרגירי חומוס או שעועית יבשים (משמש כמשקולת). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, מסירים את נייר האפייה ואופים כ-10 דקות נוספות. מצננים את הבצק.
  7. מילוי והרכבה: מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים עד שהוא מתרכך.
  8. ממליחים את החציל, מוסיפים את השום, עגבניות שרי, בזיליקום, מעט פלפל שחור וצנוברים, מערבבים מעט ומורידים מהאש. מצננים כ-20 דק' לפני שמרכיבים את הקיש.

    בקערה שמים את החלב עזים, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

  9. מניחים על הבצק את התערובת של החצילים ועגבניות השרי. יוצקים מעט מהבלילה ומניחים פרוסות מגבינת הצאן, יוצקים את יתרת הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דק'.

 

  • דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA - בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים
  • אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
  • גלי ברלינר - עיצוב וסטיילינג.
  • מוצרי החלב באדיבות משק צוריאל

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קיש עזים וחצילים
צילום: אסף רונן
מומלצים