שתף קטע נבחר
 
צילום: דניה ויינר

שילוב מתוק: עוגת שוקולד-בננה

שוקו-בננה הוא לא שילוב ששמור לארטיק על חוף היום. דניה ודיאנה משלבות שוקולד מריר ובננות מתוקות בעוגה קלה להכנה שמבטיחה תוצאה רכה ומנחמת

יש לי פטיש קשה למתוקים - ירושה מאמא שלי, שתמיד לצד המיטה שלה היו מוחבאים חטיפי שוקולד, שנועדו לרגע שבו היא קמה משנת צהריים עם מחסור בסוכר. כמו אמא שלי, גם אני אוהבת לאפות ואוהבת שתמיד יש משהו מתוק בבית. צנצנת עוגיות מלאה פשוט עושה לי נעים בלב.

 

אני זוכרת שערב אחד אפיתי עוגיות גרנולה ומייד יצאתי לשיעור יוגה. כל השיעור הרגשתי שנודף ממני ריח של עוגיות גרנולה מתוקות. כשחזרתי הביתה, אמרתי לעודד שככה אני רוצה שאביתר יזכור אותי: "לאמא שלי תמיד היה ריח של עוגיות".

 

כמו כולם, יש לי כמה מתכונים קבועים שאני מכינה, אבל אני תמיד בחיפוש אחר משהו שעוד לא ניסיתי. לפני כמה שבועות נתקלתי בפוסט בבלוג שנקרא 80breakfasts ובו מתכון לעוגת שוקולד-בננה שנראתה עסיסית ועשירה. אחרי כמה ניסויים ומעט שינויים, התקבלה עוגה ביתית רכה ומנחמת, שמשלבת בהצלחה יתרה שוקולד מריר ובננה מתוקה. יאמי.


(צילום: דניה ויינר)

 

עוגת שוקולד-בננה

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):

100 גרם שוקולד מריר איכותי

150 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר חום

3 ביצים

1 כוס גדושה (150 גרם) קמח רגיל

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

3 כפות אבקת קקאו

2 בננות בשלות, מעוכות

50 גרם שוקולד מריר קצוץ או 1/2 כוס פצפוצי שוקולד


לפני - ואחרי (צילומים: דניה ויינר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל.
  3. במערבל מזון מערבבים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבלים עד שהן נבלעות בתערובת.
  4. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים שוב.
  5. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קקאו, מלח. מוסיפים לתערובת הנוזלית בהדרגה, תוך ערבוב.
  6. מוסיפים את הבננות והשוקולד הקצוץ. מערבבים קלות ונמנעים מערבוב יתר.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת שוקולד-בננה
צילום: דניה ויינר
מומלצים