שתף קטע נבחר

 

הפונט הקריא הקטן בעולם

פונט מחשב חדש חד וקטן במיוחד בשביל מי שלא רוצה שיציצו במה שהוא קורא

קן פרלין, פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטת NYU, שם לעצמו מטרה: לעצב את פונט המסך הקטן ביותר שעדיין יהיה קריא. הוא גם הצליח, אם אתם מתעלמים מכאב העיניים שתקבלו לאחר שתנסו לקרוא את טקסט הדוגמה, שהוא שם באתר שלו.

 

פרלין היה מתוסכל מהפונטים של מיקרוסופט, שהיו לא קריאים על המסך כשהפונט קטן; הוא הצליח ליצור פונט קריא בהרבה באותיות קטנות, דרך ניצול טכנולוגיית התצוגה של מסכי המחשב לטובת חדות הפונט.

 

אם תרצו, תוכלו לקרוא את הצהרת העצמאות האמריקנית בגודל 240x320 פיקסלים. הגודל הזה מתאים גם למסך האייפון שלכם.  

 


 

פרופ' פרלין, שזכה באוסקר על העבודה הגרפית שלו בסרט הקאלט "טרון" (1982), ידוע גם בזכות ה-Perlin Noise, פילטר שמוסיף "לכלוך" לטקסטורות באנימציה, וגורם להן להראות מציאותיות יותר. אפשר לראות את ההמצאות והניסויים של פרלין באתר שלו.

 

איך זה עובד, הפונטים האלו?

לפיתוח הטקסט הקטן והחד, פרלין חקר כיצד עובדים מסכי ה-LCD. המסכים מציגים תמונה על-ידי שילוב שלושת צבעי היסוד, אדום, ירוק וכחול (RGB). ברמת הפיסקל, ניתן ליצור פונטים חלקים ואסתטיים על ידי כך שגורמים לצבעי היסוד לזלוג מעט אל מעבר לגבולות התו. אך מה שיפה לעין בפונט גדול, הופך פונט קטן לבלתי קריא - כיוון שזליגת הצבעים הופכת את הכתוב למטושטש. בניסוי זה, פרלין ניסה לצמצם ככל האפשר את זליגת הצבעים מאותיות הפונט ובכך יצר פונט מסוג חדש, שנשאר חד מאוד גם בגדלים הקטנים ביותר.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים