שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    להפתיע בחנוכה: 3 מתכוני לביבות
    נמאס לכם מלביבות תפוחי האדמה הקלאסיות? הקונדיטורית מירי ארזי מציעה לכם לגוון עם שלושה מתכונים מיוחדים וטעימים: לביבות פסטו וזיתים, לביבות בטטה ברוטב שמנת ולביבות גזר ברוטב יוגורט

    לביבות פסטו וזיתים

    המרכיבים (ל-20 לביבות):

    2 תפוחי אדמה גדולים , מגוררים בפומפייה

    2 כפות קמח

    5 ביצים

    מלח ופלפל לפי הטעם

    1 בצל בינוני, חתוך לרצועות דקות

    כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים

    1 כוס שמן קנולה לטיגון

    לרוטב פסטו:

    3 כפות עלי בזיליקום

    1 כף שמן זית

    1 כפית צנוברים

    1 כפית גבינת פרמזן

    1/2 כפית שום

     

    אופן ההכנה:
    1. פסטו: מכניסים את כל החומרים, למעט שמן הזית, למעבד מזון. טוחנים היטב תוך כדי הזלפת השמן זית.
    2. לביבות: מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה.
    3. מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מוסיפים את הפסטו ומערבבים היטב. בעזרת הידיים או שתי כפות מכינים כדורים מהתערובת.
    4. ממלאים מחבת בשמן בגובה של כ-1 ס"מ. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.


    לביבות פסטו (צילום: יעל אילן)

     

    לביבות בטטה ברוטב שמנת ועירית

    המרכיבים (ל-20 לביבות):

    1 בטטה ענקית או 2 גדולות, מגוררות

    1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות

    2 כפות קמח

    5 ביצים

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית כורכום

    1 כף עלי כוסברה קצוצים

    לרוטב:

    1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה

    מלח ופלפל לפי הטעם

    1/4 כפית סוכר

    1 כפית עירית קצוצה

    2 בצלצלי שאלוט, קצוצים דק

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
    2. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב. בעזרת הידיים או שתי כפות מכינים כדורים מהתערובת.
    3. ממלאים מחבת בשמן בגובה של כ-1 ס"מ. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.  
    4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים. 


    לביבות בטטה (צילום: יעל אילן)

     

    לביבות גזר ברוטב יוגורט שום-שמיר

    המרכיבים (ל-20 לביבות):

    4 גזרים, מגוררים בפומפייה

    1 בצל סגול קטן, קצוץ

    2 כפות קמח

    5 ביצים

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית כורכום

    1 כף עלי כוסברה קצוצים

    לרוטב:

    100 מ"ל יוגורט

    מלח פלפל לפי הטעם

    1 שן שום קצוצה

    1 כף גדושה שמיר קצוץ

    1 כף שמן זית

    1 מלפפון מקולף מגורר

     

    אופן ההכנה:

    1. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים. מכינים לביבות מהתערובת.
    2. ממלאים מחבת בשמן בגובה של כ-1 ס"מ. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
    3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים.


    לביבות גזר (צילום: יעל אילן)

     

    • מירי ארזי היא הקונדיטורית של רשת "מתוקה"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים