שתף קטע נבחר

שיר הודיה: 3 מתכונים עם הודו

אתם ממש לא חייבים לחכות לחגים כדי להכין הודו עסיסי וטעים. דנה אלמוסני תוהה למה לא אוכלים כאן יותר הודו ומכינה שלושה מתכונים כדי שתבינו מה אתם מפסידים

לפני כמה ימים דיברתי עם חברתי שיר שעברה לא מזמן להתגורר בארה"ב. בקרוב, סיפרה, היא הולכת לחוות בפעם ראשונה את חג ההודיה ולא ממש יודעת "איך לאכול" אותו. למעשה, כך נולד הרעיון לכתבה הזאת. ההודו נפוץ מאוד בארוחות החג בארה"ב ובאנגליה, הוא גם חלק מהתזונה היום-יומית במדינות אלו. משום מה בארץ, ההודו לא מקבל את המקום הראוי לו, והוא מוכר בעיקר כפסטרמה או שווארמה.

 

יתכן והאמירה הבאה תגרום לכם להרים גבה בתמיהה, אבל אני, אישית, מאוד אוהבת בשר הודו ומעדיפה לאכול אותו על פני בשר בקר בתפריט היומיומי שלי. הוא טעים לי מאוד (למרות שיש אנשים שיחלקו על זה).

 

הידעתם?

  • הודו נקבה קטן יותר מהזכר והוא גם רך וטעים יותר.
  • רופאים ממליצים לתינוקות המתרגלים למזון מוצק, להתחיל דווקא עם בשר הודו (ולא בקר), וזאת מפני שהוא מאוד בריא, יש בו הרבה B12, ברזל, אבץ, חלבון, וויטמין B6 וניאצין, הוא דל, יחסית, בשומן (כמובן ללא העור). הוא קל יותר לעיכול ויכול להתאים מאוד לאנשים שרוצים לשמור תזונה דלה בשומן ולהינות מבשר קצת יותר טעים מחזה עוף.
  • אפשר להכין ממנו הרבה מאכלים: מקציצות, שוקיים ברטבים שונים, פשטידות ועוד. מומלץ גם להכין פסטרמה מחזה הודו בבית, זה קל ופשוט, יותר ממה שזה נשמע, וזה גם בריא יותר מהמוצר המוכן (ההמלצה היא להשרות אותו במים למשך הלילה ואח”כ אפשר לתבל איך שרוצים ולאפות בתנור).

 

אז ללא עיכובים נוספים, לפניכם כמה מתכונים קלים להכנה והכי חשוב, הכתבה הזאת מוקדשת לך שיר. חג הודיה שמח ובתיאבון!!

 

שוקי הודו בחלב קוקוס וקארי

המרכיבים:

5 כפות שמן קנולה

5 שוקי הודו

2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות

1 חבילת פטריות חורש

2 קופסאות חלב קוקוס

1/2 1 כפיות קארי אדום

1/4 כפית קארי צהוב

מלח

1 צרור כוסברה קצוצה גס

 

אופן ההכנה:
  1. בסיר רחב עם שמן מטגנים קלות את שוקי ההודו כ-7 דק' מכל צד ומוציאים לצלחת.
  2. מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב ומוסיפים את הפטריות להמשך טיגון למשך כ-2 דק'.
  3. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס והתבלינים וחצי מכמות הכוסברה.
  4. מניחים את שוקי ההודו בסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-45 דק'.
  5. מגישים מעל אורז צהוב ומפזרים מעל את יתר הכוסברה.


שוקי הודו בחלב קוקוס וקארי (צילום: אסף רונן) 

 

טורטייה עם שווארמה הודו

המרכיבים: 

2 בצלים סגולים פרוסים

3 שיני שום קצוצות

חופן פטרוזיליה קצוצה

500 גרם שווארמה הודו חתוכה לרצועות

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/3 כפית פפריקה חריפה

1 חבילת טורטיה קפואה של 3 פסוס (ניתן להשיג קפוא בטבע עדן מרקט)

להגשה:

עגבנייה, חסה, טחינה ורוטב צ'ימיצ'ורי

 

אופן ההכנה: 

  1. בסיר או מחבת רחבה מטגנים את הבצל לשקיפות. מוסיפים את רצועות ההודו והשום.
  2. מתבלים בתבלינים, מנמיכים את האש למינימום מבשלים כ-15-20 דק'.
  3. במחבת נפרדת מחממים את הטורטיות כדקה מכל צד, מניחים את הטורטייה על צלחת ומורחים טחינה וצ'ימיצ'ורי, מניחים פרוסות עגבניה וחסה ואת ההודו.
  4. עושים קיפול בחלק התחתון ומגלגלים. בתיאבון.


טורטייה עם שווארמה הודו (צילום: אסף רונן) 

 

כיסי בצק ממולאים בבשר הודו

המרכיבים: 

5-6 כפות שמן קנולה

2 -3 בצלים קצוצים

500 גרם הודו אדום חתוך לרצועות דקות (לבקש מהקצב)

פיסטוקים קלופים, קצוצים גס וקלויים (אפשר עם אגוז מלך במקום)

3 שיני שום קצוצות

פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

אגוז מוסקט

מלח

1 בצק פילאס תורכי

1 ביצה

 

אופן ההכנה:
  1. במחבת רחבה עם השמן מטגנים את הבצל כ-10 דק', מוסיפים את ההודו האדום ומטגנים כ-15 דק'. מוסיפים את השום והפטרוזיליה, מטגנים כ-2 דקות, מתבלים, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים מעט.
  2. פורסים את הבצק על משטח עבודה וחורצים עיגולים בקוטר 15 ס"מ.
  3. מניחים את המילוי במרכז הבצק לוקחים את כל הקצוות וצובטים את הקצה לסגירה.
  4. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דק' עד שהבצק מזהיב.


כיסי בצק ממולאים בבשר הודו (צילום: אסף רונן) 

 

  • דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA - בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים
  • אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
  • גלי ברלינר - עיצוב וסטיילינג
  • כלים: ארגל, קיבוץ גלויות 20 תל אביב, 03-6829999

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורטייה עם שווארמה הודו
צילום: אסף רונן
מומלצים