שתף קטע נבחר

עליה מתונה למדד המחירים: טיפס ב-0.1%

המדד עלה בהתאם לציפיות המוקדמות, כשהוא מושפע בעיקר מעליות בענפי ההלבשה וההנעלה, התחבורה התקשורת והבריאות. בעקבות מדד נובמבר, יגדל בתחילת השנה הקרובה שכר הנטו של השכירים והעצמאים במשק בכ-1% בממוצע

מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר, שפרסמה הערב (ד') הלמ"ס עלה בהתאם לציפיות המוקדמות בשיעור מתון של 0.1%. האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד נובמבר 2010 לעומת מדד נובמבר 2009), מסתכמת כעת ב-2.3% ונמצאת לכן מעט מעל מרכז תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%).

 

 

מגמת האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים מצביעה על קצב אינפלציה שנתי מהיר יותר של 4%. מגמת האינפלציה הבסיסית (המדד ללא סעיף הדיור הבעייתי וללא סעיף הירקות והפירות הנתון לתנודות עונתיות) משקפת בפרק זמן זה אינפלציה שנתית נמוכה יותר, של 3.3%. 


 

מדד נובמבר הושפע בעיקר מעליות מחירים שנרשמו לפי ענפי התצרוכת הבאים: הלבשה והנעלה (2.2%), תחבורה ותקשורת (1.1%) ובריאות 0.5%.

 

מדד נובמבר קובע את השיעור המדויק שבו יעודכנו במשכורת חודש ינואר הקרוב מדרגות מס הכנסה ונקודות הזיכוי. מדובר בעדכון אוטומטי המתבצע בתחילת כל שנה מאז שנת 1985, במטרה למנוע את שחיקת שכר הנטו כתוצאה מעליית המחירים. השנה יסתכם העדכון ב-2.4%, המבטא את מלוא עליית המדד בין נובמבר 2010 לנובמבר 2009. כתוצאה מכך יגדל בתחילת השנה הקרובה שכר הנטו של השכירים והעצמאים במשק בשיעור ממוצע של קרוב ל-1%, וזאת בנוסף לתוספת לנטו שהם יקבלו כתוצאה מביצוע השלב הבא של הרפורמה במס הכנסה. 

 

בשוק ההון מעריכים כי המדד הנמוך של חודש נובמבר יאפשר לנגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר לדחות בסוף החודש את העלאת הריבית לפחות בחודש נוסף. זאת למרות העובדה שהאינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים מסתכמת כעת ב-3% ונמצאת סמוך מאוד לגבול העליון של היעד שקבעה הממשלה. הסיבה העיקרית לדחייה האפשרית של העלאת הריבית היא חששו של פישר שמהלך כזה יעודד זרימת הון זר נוסף לארץ, דבר שיתמוך בהמשך התחזקות השקל מול הדולר והאירו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים