שתף קטע נבחר

ספורטאים מצטיינים: ישראל

ספורטאים ישראלים רבים הולכים ומתבלטים בזירות הספורט הבינלאומיות

כאחד המתגורר כאן ולומד על רוב הספורטאים שבארץ או ברחבי העולם מקריאה בלבד, ברור לי שאינני נחשף מספיק מספיק כדי לקבוע מיהו "הספורטאי הטוב ביותר” בישראל, בדיוק כפי שקריאה בלבד על הסרטים המועמדים לפרס אוסקר אינה יכולה להיות בסיס ריאלי לבחירת הסרט הטוב של השנה ובכלל. אולם, בשונה מבקולנוע, תחום הספורט מביא איתו קריטריונים לבחירת ספורטאים מעולים עליהם לא ניתן לחלוק. אלה כוללים תוצאות הנמדדות בשעון עצר, מספר הסלים שנקלעו, מספר הנצחונות שנצברו ועוד. על סמך נתונים אלה ואחרים, קיבצתי כאן רשימה של ספורטאים ישראלים, שהישגיהם המרשימים מקנים להם מקום של כבוד בספורט העולמי. הרשימה אינה מתבססת על דירוג הישגים. היא פשוט מציגה את הטובים שבספורטאי ישראל בסדר אקראי.

 

  • נמרוד משיח: נולד, גדל והתחנך באילת. בן לאב רב חובל ולאם מדריכת צלילה. לאחר גירושי ההורים עבר להתגורר במכמורת. בשנת 2001 כשהוא בן 13, זכה באליפות העולם לנוער בגלישת רוח. ב-2003 וב-2004 זכה במדליות ארד וכסף באליפויות אירופה לנוער. השנה זכה משיח באליפות לישראל לבוגרים, במקום העשירי באליפות אירופה ומאוחר יותר במקום השלישי באליפות העולם בקרטמינדה, דנמרק. הוועד האולימפי הישראלי העניק לו את פרס "ספורטאי השנה של 2010".

 

  • שחר פאר: מדורגת נכון להיום במקום מספר 13 בטניס נשים בעולם. בחלקה הגדול של שנת 2010 היא דורגה במקום מספר 9 בעולם. לא היה אף טניסאי ישראלי שהגיע כה גבוה בדירוג העולמי. היא גם הישראלית היחידה שהעפילה לשלב רבע הגמר ליחידות בטורניר "גראנד סלאם" (בפאריז) והיא כמובן גם היחידה שהעפילה עד שלב הגמר בזוגות בטורניר "גראנד סלאם”. השנה הפכה פאר להיות גם הישראלית הראשונה להתמודד על אדמה ערבית, כשהתחרתה בטורניר הגדול של דובאי. היה לה טורניר "פרמייר" מוצלח ביותר בו הגיעה לשלב חצי הגמר, בו הפסידה לסרינה ויליאמס הגדולה.

 

  • עמרי כספי: נולד בחולון, גדל והתחנך ביבנה. בגיל 13 עבר לקבוצת הילדים של מכבי ת"א ומאז הוא לא עוצר. ב-2004 הוביל את מכבי ת"א לאליפות ישראל בנוער ושנה לאחר מכן הצטרף לקבוצת הבוגרים עמה זכה באליפות היורוליג בשנת 2005. בעונה שאחריה הוא הושאל להפועל גליל עליון, שם זכה בתואר "תגלית העונה". ב-2007/8 הוא חזר למכבי ת"א וב-2008/9 הפך לשחקן חמישיה עם אחוזי קליעה מצויינים. ב-2009 כספי נבחר בדראפט של אנ.בי.איי למספר 23 בסיבוב הראשון על ידי סקרמנטו קינגס. ביולי חתם על חוזה ובכך הפך לישראלי הראשון שמשחק בליגה הטובה בעולם. את משחקו הראשון כמחליף, הוא סיים מצויין עם 15 נקודות ב-19 דקות משחק בלבד. כספי המשיך להצטיין ונבחר ל"נבחרת הטירונים". העונה הוא עלה בחמישיה של סקרמנטו קינגס בשבעה משחקים. הוא הפך לשחקן קבוע וחשוב בקבוצה – אמנם שחקן ספסל – אך שחקן אותנטי לחלוטין, שחקן מן המניין שמאמניו סומכים עליו בעיניים עצומות.

 

  • דימיטרי "דימה" קרויטר: ישראלי לכל דבר בעל מבטא צברי מובהק, קרויטר נולד דווקא בסיביר ועלה לארץ כשהיה בן 6. בגיל 14 וחצי כבר זכה באליפות ישראל בקפיצה לגובה עם תוצאה של 1.98 מטר. בשנת 2009 הוא התמודד באליפות ישראל לבוגרים וקבע תוצאה של 2.19 מטר, שהביאה לו ניצחון באליפות. באליפות העולם לקדטים שנערכה ב-2009 בברסוננה שבאיטליה, הוא זכה במדליית הזהב עם קפיצה לגובה של 2.20 מטר. בכך הפך לישראלי הראשון שזכה לתואר "אלוף עולם" באתלטיקה קלה. השנה, כשהוא עדיין תלמיד תיכון בבית הספר "שבח מופת" בתל-אביב, שבר קרויטר את שיא הנוער של ישראל כשקבע תוצאה נפלאה של 2.20 מטר. באולימפיאדת הנוער בסינגפור קרויטר שוב זכה במדליית זהב כשעבר 2.19 מטר. בישראל הוא כבר קבע את שיאו האישי העומד על 2.24 מטר ובכך הפך לאחת מתקוות ישראל הגדולות לאולימפיאדת לונדון ב-2012.

 

  • גל נבו: גדל והתחנך בקיבוץ חמדיה. בגיל 16 התקבל לפנימיית המחוננים של מכון וינגייט כשהוא מתחיל לשבור שיאי נוער במשחים של 200 ו-400 מטר מעורב ו-200 מטר פרפר. הוא החליט להמשיך את לימודיו עם מלגת שחיה מאוניברסיטת ג'ורג'יה טק, שבאטלנטה, ובאליפות אירופה באיינדהובן (הולנד) ב-2008 הגיע עשירי, מיקום שהבטיח לו מקום באולימפיאדת בייג'ינג. בסין הוא שבר את שיאיו הישראלים כשהגיע למקום 11 ב-400 מטר מעורב ב- 4:14.03 דקות, שיפור יוצא דופן של 6 שניות משיאו הקודם. באליפות המכללות של ארה"ב הוא זכה בהישג חסר תקדים: מקום שני ב-400 יארד מעורב, כשהוא קובע את התוצאה הרביעית בטיבה בכל הזמנים – 3:38.00 דקות! השנה, באליפות העולם של 2010 ברומא, נבו הגיע להישגים הגבוהים ביותר מבין חברי המשלחת הישראלים כשהעפיל למשחה הגמר באליפות העולם – הישראלי הראשון אי פעם לעשות זאת – עם מקום שישי במשחה 400 מטר מעורב בשיא מזהיר של 4:11.51 דקות. בחודש מרץ הוא שוב סיים שני באליפות המכללות באוהיו עם זמן של 3:40.68 דקות ב-400 מטר מעורב ולפני שלושה חודשים באליפות אירופה בבודפשט, הוא הגיע שלישי ב-400 מטר מעורב בזמן של 4:15.10 דקות. נבו הפך לישראלי השני אחרי שחר פאר להתחרות בדובאי באליפות העולם לבריכות קצרות, שם סיים שביעי בגמר עם שיא ישראלי של 4:05.26 דקות.

 

  • יעקב טומרקין: יליד רוסיה, עלה לארץ עם הוריו כשהיה בן 8 והתגורר באשדוד עד שהתגלה כשרונו בשחיה. את הישגו הראשון הבינלאומי, מדלית זהב באליפות מדינות הים התיכון, הוא השיג בשנת 2008 בלרנקה, קפריסין, כאשר זכה במדליית זהב עם שיא ישראלי לנוער ב-100 מטר גב בזמן של 58.74 שניות. הוא הגיע חמישי ב-200 מטר מעורב והמשיך להתחרות באליפויות אירופה השונות כשהוא מגיע למקומות 5 עד 9 במקצועות שחיה שונים. את הזינוק האדיר שלו השיג טומרקין השנה כשזכה במדליית הזהב באליפות אירופה לשחייה לנוער בהלסינקי, פינלנד, עם זמן של 55.20 שניות ל-100 מטר גב – התוצאה השנייה בטיבה בהיסטוריה הספורטיבית של ישראל, נוער או בוגרים. במשחה 200 מטר גב הוא הגיע שלישי וזכה במדליית הארד האירופאית. באולימפיאדת הנוער בסינגפור הוא זכה בשתי מדליות כסף, ב-100 מטר גב עם 55.28 שניות וב-200 מטר גב עם 1:59.39 – שיא ישראלי לנוער. הוא מהווה תקווה גדולה למדליה ישראלית באולימפיאדת לונדון.

 


שחה כל הדרך מאשדוד. יעקב טומרקין (צילום: איתן שחף)

 

ספורטאים ישראלים אחרים בעלי הישגים בקנה מידה עולמי:

  • אלכס שטילוב: שתי מדליות זהב בסבב גביע העולם בהתעמלות קרקע.
  • לירון כהן: מועמדת לתואר "שחקנית השנה" של היורוליג לנשים.
  • חן פומרנץ: נבחר לקבוצת אול-סטאר של הבונדסליגה, ליגת הכדוריד הגרמנית, שהיא גם החזקה בעולם.
  • אניה וליקי: הובילה את נבחרת הנשים בכדורעף לאליפות אירופה ונחשבת לאחת הטובות בעולם בשנת 2010.
  • הגר פיינר: אלופת העולם באגרוף נשים במשקל תרנגול. נכון להיום מאזנה הוא 22 ניצחונות ו-7 הפסדים. היא הגנה על תוארה ב-29 לאפריל 2010, לאחר שגברה בנוק-אאוט על יריבתה, אגנס בוסה הארמנית.
  • רומן ואלכסנדרה זרצקי: מקום שישי בריקודי זוגות באליפות אירופה.
  • שחקני כדורגל המשחקים כמקצוענים בפרימייר-ליג באירופה: יוסי בניון (צ'לסי, אנגליה), תמיר כהן (בולטון), טל בן-חיים (ווסטהאם), רמי גרשון (קורטרייק, בלגיה), ביבראס נאתכו (רובין קזאן, רוסיה), זאב חיימוביץ' (טרק גרוזני, רוסיה), דודו אווט (מיורקה, ספרד), שמעון אבוחצירה (לאריסה, יוון), ביראם כיאל (סלטיק, סקוטלנד), שלומי ארבייטמן (גנט, בלגיה), אליניב ברדה (גנק, בלגיה), גיא אסולין (מנצ'סטר סיטי), אוהד לויטה (וואלווייק, הולנד), גיל בלומשטיין (אינוורנס, סקוטלנד), דקל קינן (בלקפול), תום מנשרוב (סלביה סופיה, בולגריה), חיים מגרששווילי (אלקי לרנקה, קפריסין), אלמוג כהן (נירנברג, גרמניה) ויובל שפונגין (אומוניה, קפריסין).
  • שלושה שחקני כדורסל ישראלים משחקים באירופה: יותם הלפרין (אולימפיאקוס), רביב לימונד (במיורקה), ואפיק ניסים (גינסבורג, גרמניה).
  • ואחרון אחרון חביב, שלושה מאמני כדורסל ישראלים אימנו נבחרות אירופאיות באליפות אירופה האחרונה לכדורסל בפולין: דייוויד בלאט אימן את נבחרת רוסיה, פיני גרשון אימן את נבחרת בולגריה ומולי קצורין אימן את נבחרת פולין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההישג הכי גבוה. שחר פאר
צילום: יוסי רוט
מומלצים