שתף קטע נבחר

מה דין אוכל פרווה שבושל בכלי בשרי?

שאלה:

 

יש לי הפרדה מוחלטת בין כלי בשר וחלב. האם מותר לי לבשל בכלי בשרי אוכל פרווה? לערבב מאכל פרווה בכפית חלבית? או לאחסן אוכל פרווה בקופסת פלסטיק בשרית? (תמרה)

 

תשובה:

 

שלום רב,

 

בהלכות בשר וחלב קיים מושג שנקרא "נותן טעם בר נותן טעם", או בראשי תיבות נ"ט בר נ"ט, והכוונה להיחלשות הטעם הבלוע בכלים. ארחיב מעט: כאשר אדם מבשל בשר בסיר - הסיר בולע טעם בשרי. אם אני אבשל בו חלב, הטעם הבשרי יצא מן הדפנות של הסיר וייבלע בחלב, וזו תערובת בשר וחלב שאסרה תורה.

 

כאשר מבשלים בסיר הבשרי הזה (לאחר שניקו אותו כמובן) אוכל פרווה, הוא לא הופך בשרי כיון שהטעם הזה

נחלש על-ידי המעבר מהסיר לאוכל הפרווה.

 

יש ויכוח בין הפוסקים אם מותר לעשות כך לכתחילה, כלומר לבשל אוכל פרווה בסיר בשרי כדי לאוכלו עם אוכל חלבי. הנוהגים לפי מנהג ספרד מקילים, והנוהגים לפי מנהג אשכנז אוסרים. כמובן שבדיעבד שעשו כך - לא נעשה כל איסור. לדעת הספרדים, מותר לבשל אוכל פרווה בכלי בשרי כדי לאוכלו עם אוכל חלבי, לדעת אשכנזים לא עושים כך לכתחילה.

 

אם כך, בוודאי שמותר לערבב בכפית חלבית אוכל פרווה, בתנאי שהיא נקייה. כמו כן מותר לאחסן אוכל פרווה בקופסה בשרית.

 

ברכה והצלחה (משיב: הרב ירון דוראני)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים