שתף קטע נבחר

צה"ל נגד עימאד פארס: 'שיקר בשלוש הזדמנויות'

בתשובה לעתירתו של הקצין נגד הדחתו נכתב כי "כשל באופן חמור" ושיקר גם למפקדו הישיר. בתגובה לטענתו על היטפלות כלפיו נכתב כי הוא סומן על-ידי אשכנזי כמועמד לתפקיד אלוף: "האם כך נוהג מפקד כלפי פקוד שהוא מבקש להתנכל לו?"

צה"ל משיב מלחמה נגד תת-אלוף עימאד פארס : בתשובה מפורטת וחריפה המתפרסת על פני 37 עמודים, דורש הצבא מבית המשפט לדחות את עתירתו של הקצין הבכיר נגד ההחלטה לשחררו מצה"ל, לאחר שמסר דיווח שקרי על תאונת דרכים שבה הייתה מעורבת אשתו ברכבו הצבאי. הסיבה? העיכוב בהגשת העתירה ו"חוסר ניקיון כפיים מצד העותר".

 

 

בעקבות פנייתו של תת-אלוף פארס לבית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביב במהלך שביתת הפרקליטים, נדחה שחרורו הרשמי מצה"ל. לקראת הדיון בשבוע הבא הכינה פרקליטות מחוז תל אביב באמצעות צה"ל מענה מפורט לעתירה.

 

"העותר כשל באופן חמור, מובהק וחד-משמעי בעמידה בערך האמינות, כאשר שיקר בשלוש הזדמנויות, לרבות שקר למפקדו הישיר", נכתב במסמך, "בשל כישלון זה באופן התנהלותו של העותר, הוחלט על סיום שירותו בצה"ל... החלטה זו התקבלה כדין ועל פי כללי המשפט המנהלי".


"זכה להערכה מקצועית". תת-אלוף פארס (צילום ארכיון: בן קלמר)

 

על קביעתו של תת-אלוף פארס כי הרמטכ"ל רב-אלוף גבי אשכנזי ואלוף פיקוד הצפון גדי אייזנקוט ביקשו להתנכל לו, משיבים בצה"ל כי מדובר ב"טענה מקוממת". לדברי המשיבים, "טענה זו אינה מתיישבת עם מידת ההערכה המקצועית לה זכה העותר מצד הרמטכ"ל ואלוף פיקוד הצפון לאורך שירותו... העותר זכה לשבחים מקצועיים על אופן ביצוע תפקידו האחרון כמפקד אוגדה 91; הוחלט כי העותר ימונה למפקד קורס יסוד פיקודי בצה"ל, המכשיר את הדור הבא של מפקדים בשדה הקרב בצה"ל; העותר סומן על ידי הרמטכ"ל כפוטנציאל להתמודדות לדרגת אלוף. האם כך נוהג מפקד כלפי פקוד שהוא מבקש להתנכל לו? המענה לשאלה זו הוא בשלילה כמובן... ניסיון זה של העותר מלמד על חוסר הפנמתו את תוצאות התנהלותו ואי לקיחת אחריות עליה".  

 

בהמשך התשובה מופיע תיאור מפורט של מהלך העניינים בפרשה, החל מפנייתו של אייזנקוט לתת-אלוף פארס באמצעות שיחת טלפון, בה ביקש האלוף לברר מידע שהגיע אליו מתוך צה"ל לגבי נסיבות התאונה, דרך פרטים לא מדויקים בטופס שהוגש למצ"ח ועד בקשתו של הקצין לסיים את שירותו בצבא.

 

"חתר תחת ערך האמינות" 

"פארס נפגש עם הרמטכ"ל ועם אלוף פיקוד הצפון ובמסגרת פגישה זו הודיע להם על החלטתו

לסיים את שירותו בצה"ל, לאחר שקיבל החלטה לקחת אחריות אישית על אירוע בו מסר דיווח באשר לנסיבות תאונה בה היה מעורב רכב שהועמד לרשותו על ידי צה"ל", נכתב.

 

"הרמטכ"ל הודיע לעותר כי נוכח חומרת האירוע לא ימונה לתפקיד מפקד קורס מג"דים-מ"פים, וכי הוא מקבל את בקשתו של העותר לקחת אחריות על מעשיו ולסיים את שירותו". בהמשך נטען כי פארס ביקש להישאר בשירות בכל תפקיד שהוא: "נוכח כך, ציין הרמטכ"ל כי אין הוא רואה לנכון להציבו בכל תפקיד נוסף בצה"ל וקבע כי 'לא יהיה זה נכון לשבץ בתפקיד נוסף קצין שכשל באי אמירת אמת'".  

 

בצה"ל מסבירים כי התנהלותו של תת-אלוף פארס, בין היתר השיהוי בתגובה - סמוך למועד הפרישה - ובעיקר הפגיעה בערכי צה"ל, אינה משאירה לדעתם כל מקום לשובו לשורות הצבא. "ערך האמינות ואמירת האמת מצוי בנשמת אפו של צה"ל. מעשיו של העותר חתרו תחת ערך זה בכך שכשל באמירת אי אמת למפקדו... חשיבות זו גדלה שעה שמדובר במפקד בכיר בצה"ל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תת-אלוף פארס. נאבק נגד ההדחה
צילום: יובל חן
האלוף אייזנקוט
צילום: ירון ברנר
מומלצים