שתף קטע נבחר
צילום: דניה ויינר

עם ריקוטה ופסטו: ממולאים בגרסת פסטה

דיאנה לינדר נזכרת בימים בהם החלה לבשל בעצמה ומכינה שבלולי פסטה ממולאים בריקוטה ואפויים ברוטב פסטו - מנה שחושבת אחרת על פסטה

לפני שהגעתי לישראל לא הייתי בשלנית גדולה. בדיוק סיימתי ארבע שנים של קולג', שם גרתי בבית עם שש בנות בו לא אכלנו שום דבר שבושל במטבח שלנו - רק טייק אוויי. כשהגעתי לארץ, עברתי לגור בביתו של החבר שלי (היום בעלי) וגיליתי עולם שלם של ארוחות ביתיות. בוקר, צהריים וערב - שלוש הארוחות הוכנו ונאכלו בבית. ואם קרה שהאמא לא הייתה, היא תמיד דאגה להשאיר צלחת עטופה לצד המיקרו לילדים שחזרו מבית הספר.

 

  • הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

אחרי ארבע שנים של אכילת ג'אנק פוד, הבנתי שזה פשוט לא מתאים לי יותר. התחברתי הרבה יותר לאווירה הביתית שיש בבית שבו האוכל מתבשל טרי, יום יום. התחלתי לבשל בעצמי. בשלב מסוים חמתי הבינה שנכנסתי לעולם הבישול והיא קנתה לי את ספר הבישול הראשון שלי בעברית - "ברגע האחרון" של בני סיידא. התחלתי לבשל מנות מהספר ולמרות שמאז צמחה ספריית ספרי הבישול שלי, המתכון הזה עדיין נוכח אצלי במטבח.

 

Fast forward לשבע שנים מאוחר יותר. בדיוק כשהתחלתי לעבוד כסטייליסטית מזון קיבלתי טלפון מדניה ויינר, צלמת שרצתה לשתף פעולה בצילום ספר ל... בני סיידא. איך שגלגל מסתובב לו.


שבלולי פסטה ממולאים בריקוטה ופסטו (צילום: דניה ויינר)

 

 

שבלולי פסטה ממולאים בריקוטה ופסטו

הפסטו מבוסס על מתכון של בני סיידא, שקצת עבר גלגולים עם השנים. חימום הבזיליקום יחד שם שמן זית ושום במחבת לפני העיבוד משחרר את הטעמים.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

250 גרם שבלולי/קונכיות פסטה גדולים

לפסטו:

1/2 כוס שמן זית

2 כוסות עלי בזיליקום טריים

4 שיני שום חצויות

1/3 כוס פרמזן מגורד

1/3 כוס צנוברים

מלח ופלפל

3/4 כוס שמנת מתוקה

למילוי:

250 גרם ריקוטה

250 גרם מוצרלה מגורדת

100 גרם פרמזן מגורד

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

  1. הפסטו: במחבת גדולה מחממים 1/4 מכוס השמן, עלי בזיליקום ושום למשך 2 דקות, רק עד שהבזיליקום סופג את השמן.
  2. מעבירים את הבזיליקום, שום ושמן זית למעבד מזון ומוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השמנת. מעבדים עד לקבלת משחה. אם הפסטו סמיך מדי אפשר להוסיף עוד שמן זית. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השמנת ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. המילוי: בקערה גדולה מערבבים יחד ריקוטה, מוצרלה, פרמזן ושום. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מבשלים את הפסטה במשך 5-7 דקות, רק עד שהיא מתרככת מעט. מסננים ומערבבים עם מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. לאחר שהפסטה התקררה מעט ממלאים כל שבלול בתערובת הגבינה.
  7. שופכים שכבה דקה של פסטו לתוך תבנית אפייה, רק עד לכיסוי התחתית. מסדרים את השבלולים על הפסטו בשכבה אחידה. שופכים את יתרת הפסטו על השבלולים באופן אחיד.
  8. אופים 25-30 דקות עד להזהבה.

 

  • לבלוג מתכוניישן של דניה ויינר ודיאנה לינדר 
  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    תיכף יהיה כאן פסטו
    צילום: דניה ויינר
    מומלצים