שתף קטע נבחר

צילום הלידה: עלול לגרום לפוסט טראומה לגבר?

צילום הלידה הפך לדבר נפוץ ביותר בשנים האחרונות - אך מתברר שהוא לא ממש מומלץ, בעיקר לגברים מביניכם. מדוע זה כך? והאם מבט קרוב מדי על המתרחש בלידה עלול לגרום לדחייה מיחסי מין? כתבה חמישית בסדרה על הבעיות המיניות שמטרידות אותנו

בעבר היה חדר הלידה טריטוריה שהייתה שייכת לנשים בלבד. הגברים הדירו את רגליהם מהמקום, ובמקומות מסויימים אפילו התרחקו מהשבט או הכפר בזמן שהתרחשה הלידה. בחדר הלידה הורשו להיות רק הנשים והמיילדות. 

 

 

במהלך השנים החלו הגברים להתקרב למקום וביקשו להפוך לחלק מחווית הלידה. לאט לאט התחלנו לעבור לקיצוניות השנייה, והילדה הפכה למשהו שצריך גם לתעד אותו. וכך, במקום שהגבר יהיה עם בת הזוג שלו, יעזור לה ויחווה איתה את החוויה הריגושית, הקשה והמשמעותית הזו, הוא שוב יוצא מהטריטוריה והופך להיות הצלם המתעד, במקום בן הזוג שברגעים אלו נולד לו תינוק.

 

הכתבות הקודמות בסדרה:

 

כיצד זה משפיע על הרצון של הגבר לקיים יחסי מין עם בת זוגו?

מחקרים שנעשו על הנושא מצאו כי גברים שצילמו בקלוז אפ את הלידה סובלים לאחר מכן מסימפטומים פוסט טראומתיים של ממש ומתקשים לקיים יחסי מין עם בת הזוג, בגלל מה שהם ראו במהלך הלידה.

 

כדי להימנע מכך, מה מומלץ לגברים לעשות?

קודם כל, להיות כמה שיותר עם בת הזוג שלהם ועם עצמם בתוך תהליך הלידה, שהוא כל כך מיוחד וחד פעמי. מה שבטוח הוא שלא מומלץ להם לעשות קלוז אפ או להסתכל ממש פנימה במהלך הלידה, כי אחר כך זה מקשה עליהם לקיים יחסי מין.  

 

התוכנית "דיבור מקדים" משודרת בימי שני בשעה 22:00 בטלוויזיה החינוכית 23


 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבר, תחווה את הלידה - אבל לא קרוב מדי
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים