שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

אירופה: מכבדים הפרישה; חיזבאללה: פרעה מת

שרת החוץ של האיחוד הביעה בעקבות התפטרות מובארק תקווה למו"מ שיביא להקמת ממשלה רחבה. אובמה קיבל את ההודעה בזמן ישיבה בבית הלבן, והתפנה לצפות בשמחה בקהיר. המנחה ברשת של חיזבאללה חגג: "פרעה מת"

הם חיכו, וחיכו, רצו לראות לאן נושבת הרוח, והערב (יום ו') גם מדינות המערב אומרות בפה מלא את מה שחיכו לו בחדרי חדרים. מארה"ב ועד האיחוד האירופי, מקטאר ועד תוניסיה, בירכו גורמים רשמיים על החלטתו של חוסני מובארק לפרוש לאלתר מתפקידו.

 

היסטוריה במצרים - העדכונים האחרונים ב-ynet:

כל ההתפתחויות - גם בעמוד הפייסבוק של ynet

 

שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, אמרה כי האיחוד "מכבד" את החלטתו של מובארק לוותר על השלטון, וכי הנשיא המצרי "הקשיב לקולו של העם המצרי". אשטון הביעה תקווה שכעת ייערך משא ומתן רציני בין הסיעות והפלגים השונים במצרים, בדרך להקמת ממשלה רחבה שתייצג את הגורמים הפוליטיים בארץ הנילוס.

 

מוושינגטון נמסר כי נשיא ארה"ב, ברק אובמה, קיבל את ההודעה על החלטת מובארק לפרוש במהלך ישיבה בבית הלבן, ומיד התפנה - "כמו אנשים בעולם כולו" - לצפות בדיווחים על התפטרותו בטלוויזיה. אובמה אמור למסור הצהרה בסביבות השעה 20:30. מהבית הלבן נמסר כי אובמה נשאר לצפות בדיווחי החדשות ובחגיגה בקהיר במשך כמה דקות מחוץ לחדר הסגלגל.

 

מוקדם יותר, בעקבות הדיווחים לפיהם מובארק עזב את קהיר בדרכו לשארם א-שייח, שם הוא מחזיק בית בבעלותו, אמר גורם אמריקני רשמי בכיר, שביקש להישאר בעילום שם, כי מדובר ב"צעד חיובי ראשון". במהלך המהומות במצרים נמתחה ביקורת על ארה"ב, והיא נתפשה כמי שנטשה את מובארק ברגע המשבר שלו, כשקראה לו להתחיל מיד העברה מסודרת של השלטון.

 

זיקוקים בביירות, הפגנות שמחה בירדן

ברחבי העולם הערבי חגגו הערב את פרישתו של מובארק. ממשלת קטאר אמרה כי "מדובר בצעד חשוב וחיובי בדרך להגשמת שאיפותיו של העם המצרי להשיג דמוקרטיה, רפורמה וחיים בכבוד", נמסר. קטאר היא המדינה שממנה משדרת רשת "אל-ג'זירה", שנתפשה בעיני רבים כמי שליבתה את ההתקוממות נגד מובארק.

 

בביירות ירו תושבים זיקוקים לשמים עם קבלת הבשורה על התפטרות מובארק, ונשמעו גם יריות שמחה באוויר.

ברשת "אל-מנאר" של חיזבאללה, המנחה המצרי עמר נאסף בכה בהתרגשות בשידור ואמר: "אללהו אכבר, פרעה מת. האם אני חולם? אני פוחד שאני חולם". גם ברשת "אל-ג'זירה" עלו לשידור פעילי מחאה מאושרים שזעקו כלא מאמינים.

 

דיווחים על חגיגות ספונטניות של אזרחים הגיעו גם ממדינות ערביות נוספות ברחבי המזרח התיכון כמו תוניסיה וירדן, שם התאספו המונים מול שגרירויות מצרים גדי להביע את שמחתם על הדחת מובארק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המהפכה נגמרה בניצחון. "קול העם נשמע"
צילום: רויטרס
כיכר תחריר בקהיר. גם קטאר ניצחה
צילום: AFP
מומלצים