שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    חיזור גורלי: ארוחת ולנטיין

    הקשר בין תשוקה ואוכל נשזר עוד בסיפור הפיתוי בגן עדן, אז טל פיחוביץ' לא מבינה מה מוזר בעובדה שהיא מעדיפה אלכוהול ובשר על פרחים ויהלומים. לרגל יום האהבה הלועזי היא מציעה לכם תפריט לארוחה אפרודיזית במיוחד

    גילי היה החבר הרציני הראשון שלי. גבר גדול שאוהב לאכול, שיער שחור מבריק ועיניים ירוקות וטובות. גבר מפנק, הדוניסט שאוהב לאכול ולשתות, גילי, מאז ולתמיד – אלוף המחזרים. גיל 19, חיילת קיבוצניקית, יחידת מחשב, גאווה של מדים אפורים ולבנים, עדיין קיפוד, מפחדת לאהוב, לומדת להיפתח, ילדה. והוא - לא מוותר, שבועות של חיזור-דחייה, לא מפסיק לחזר. לילה, אמצע השבוע, תורנות בבסיס. טלפון מעורר הורמונים – בואי לשער הבסיס, אני מחכה לך. מתכסה בקוצים הקיפודיים שלי, עונה בקרירות אבל רצה בהתרגשות לשער הבסיס.

     

    התמונה שנתגלתה לעיני לפני כמעט עשרים שנה עדיין צרובה לי בזיכרון כאילו זה קרה אתמול. פלטת בטון בגודל 2X2 מטר מחוץ לבסיס השלישות ברמת גן, מכוסה במפה לבנה ועמוסה בכל טוב – מהמשובחים שבמאפי תל אביב, עם גבינות מובחרות, חומוס מיפו, ירקות חתוכים, מלחייה ופלפלייה, צלחות חרסינה עדינות מהסרוויס של אמא שלו, יין לבן ויין אדום, שתייה קלה מכל הסוגים – מוגזת, רגילה ודיאט מכל הטעמים (כי עדיין היה בתחילת תהליך החיזור, לא ידע מה אני אוהבת לשתות והעדיף לא לקחת סיכון). מפיות בד איכותיות, סכו"ם מובחר, כוסות זכוכית – פינוק אמיתי ואני – נכבשתי ונשבעתי לבשל לו כל חיי.

     

    גילי רק פתח סדרה הזויה של מתנות חיזור שקיבלתי במהלך חיי. מהר מאוד הבינו הגברים שלי שפרחים ויהלומים זה יופי, וביום חול יכול מאוד לשמח אותי, אבל את האפקט האמיתי על הלב והנפש משיגים אצלי דרך החך - אם זה במוצקים ואם זה בנוזלים.

     

    שתיין אחד הביא לי בקבוק סינגל מאלט נדיר, אחד אחר חזר מצרפת עם כמה בקבוקי יין ועוד אחד הביא לי באהבה "בקבוק של ליקר טימין – כזה אין לך בבר ואני בטוח שלא טעמת מעולם". היה צייד אחד שהביא לי כמה ק"ג של בשר ציד מעושן וצייד אחר שכבש את ליבי והביא לי כמתנת חיזור שוק שלמה של חזיר בר. אחד מהקרניבורים החביבים עליי חזר מדרום אפריקה עם צידנית מלאה כל טוב בשרי רק בשבילי. "תקשיבי, זה הבשר הכי טוב שאכלתי בחיים, הייתי מוכרח לתת לך לטעום. תראי את הפילה הזה ויש להם ראמפ שאת לא מאמינה, אבל הכי הכי זה הבילטונג – את חייבת ללמוד להכין לי כזה, בחייאת טל".

     

    בארי הגיע כמה שנים אחר כך ואני מוכנה להישבע שהוא עבר איזו סדנת חיזור אצל גילי, אין הסבר אחר. הוא היה חייל של אח שלי ומשום מה קסם לו רעיון אחותו הגדולה של המפקד. למרות החן הנערי ולמרות המדים לא נשברתי והחזקתי מעמד כדי לא להביך את עצמי ואת אחי הקטן. הוא נשבע שיום אחד הוא יצליח לפצח אותי ועד שזה יקרה הוא לא יפסיק לנסות. היה מגיע עם פרחים, פירות ושוקולד, מנסה בכל פעם משהו אחר, אבל אני – בונקר. שבועיים אחרי שהשתחרר הגיע בארי עם המנחה ששברה אותי – קופסה ארוזה ועטופה, קשורה בסרט אדום ובתוכה נחו שתי אונות ממזריות של כבד אווז. אפילו לי יש סף שבירה.

     

    כמעט עשור אחר כך, במפגש מחודש עם אשף החיזור, הוכיח גילי שוב שאת נפשי ומאוויי אין אחד שמכיר טוב ממנו. בקבוק של דום פריניון פתח את חגיגות החיזור וכמה שבועות אחריו הגיעה אחת ממתנות החיזור המוזרות אבל המוצלחות ביותר שקיבלתי - שקית כבדה עם 5 ק"ג נקניקים מהונגריה כולל שני "שטרונגולים" ארוכים של האחד והיחיד - סלמי הרץ שהביא לי במיוחד מבודפשט. גאון בחיזור.

     

    עכשיו אחרי שכבשנו, חוזרנו ונכבשנו, צריך לשמר את הריגוש. מה, לא?

     

    אפרודיזיאק הוא כינוי למאכל מעורר תאווה, על שם אלת האהבה היוונית אפרודיטה. הקשר בין תשוקה ואוכל נשזר עוד בסיפור הפיתוי בגן עדן. בין המאכלים שנחשבים כמעוררי תאווה – אויסטרים, בננות, סלמון, אבוקדו, פסיפלורה, אגוזים, תותים וכמובן – שוקולד. הכנתי לכם הצעה לתפריט אפרודיזי מיוחד. ארוחה מלאה וממש לא מסובכת לכבוד חג האהבה:

     

    1. אפל שמפיין (קוקטייל פיתוי ידוע שלא מאכזב אף פעם)
    2. דואט חושני של סלמון ואבוקדו
    3. קרפצ'יו סלק אדום לוהט בכבישת פסיפלורה ותלתלי פרמזן
    4. פסטה פאלית עם אספרגוס, קישואים, ואגוזים
    5. שוקולד, רום ופירות במשחקי חיזור מתוקים


    פונדו מתוק (צילום: לירון אלמוג)

     

    קנו גם כמה לחמים טובים לליווי שתי המנות הראשונות ואם אתם ממש בעניין תוסיפו תריסר אויסטרים לפתיחה אפרודיזית אמיתית עם איזה צ'ייסר או שניים של וודקה קפואה. רק קחו בחשבון שאז אתם לוקחים סיכון ואולי לא תגיעו לארוחה עצמה.

     

    רשימת קניות של נוזלים:

    בקבוק שמפניה (אולי תצטרכו יותר מבקבוק)

    תרכיז סיידר תפוחים טבעי

    וודקה איכותית

    רום חום

     

    רשימת קניות של מוצקים:

    200 גרם סלמון טרי

    אבוקדו בשל (אבל לא מדי)

    2 לימונים

    גבעול בצל ירוק

    6 פסיפלורות

    2 סלקים קטנים וקשים

    גבינת פרמזן

    250 גרם פסטה פנה

    4 קישואים קטנים, דקים וקשים

    1/2 חבילת אספרגוס ירוק ודק

    4 עגבניות שרי חצויות

    בזיליקום וטימין

    3 שיני שום פרוסות

    50 גרם אגוזי מלך

    שמן זית משובח

    מעט שמן שומשום

    200 גרם שוקולד מריר

    150 מ"ל שמנת מתוקה 38%

    דובדבנים, תותים, בננות, פלחי פירות הדר מפולטים

     

    אפל שמפיין (קוקטייל פיתוי ידוע)

    לתוך כוס שמפניה ארוכה מוזגים:

    צ'ייסר תרכיז סיידר תפוחים טבעי

    צ'ייסר וודקה איכותית

    מלוא הכוס שמפניה (גם קאווה טובה תעשה את העבודה)

     

    דואט חושני של סלמון ואבוקדו

    1. צמוד למועד הארוחה פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, מקלפים את האבוקדו ופורסים לפרוסות באותו העובי.
    2. מסדרים על צלחת הגשה פרוסת אבוקדו ליד פרוסת סלמון וחוזר חלילה.
    3. מפזרים מעל מלח ים איכותי, סוחטים חצי לימון, מזלפים שמן זית בנדיבות, כמה טיפות שמן שומשום ומפזרים מעט בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד).


    סלמון+אבוקדו = אהבה (צילום: ירון ברנר) 

     

    קרפצ'יו סלק אדום לוהט בכבישת פסיפלורה ותלתלי פרמזן

    1. מקלפים את הסלק ופורסים לפרוסות דקיקות ככל האפשר (הכי קל עם מנדולינה, אם אין מנדולינה, סכין החיתוך הדקה ביותר במעבד המזון אמורה להספיק).
    2. סוחטים לימון , מוסיפים תוכן של 4 פסיפלורות, מערבבים ומשאירים לכמה שעות.
    3. מסדרים את פרוסות הסלק על צלחת צחורה, מפזרים מעל מלח ים איכותי, מזלפים שמן זית ומקשטים עם פסיפלורה טרייה ותלתלי פרמזן.

     

    פסטה פאלית עם אספרגוס, קישואים ואגוזים

    1. חותכים את הקישואים לארבע לאורך ולרוחב בערך בגודל הפסטה. קולפים את החלק התחתון של האספרגוס וחותכים אותו בערך בגודל הפסטה.
    2. מבשלים את הפסטה במים עם מלח לפי הוראות היצרן.
    3. קולים את אגוזי המלך במעט שמן זית ומלח ים.
    4. מקפיצים את הקישואים, האספרגוס ועגבניות השרי בשמן זית, מוסיפים את פרוסות השום ועשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפסטה ומגישים עם פרמזן ואגוזי מלך קלויים.

     

    שוקולד, רום ופירות במשחקי חיזור מתוקים

    ממיסים את השוקולד, הרום והשמנת, משפדים פירות (על שיפודים קטנים או על קיסמים) וטובלים בשוקולד. מקררים ומגישים צלחת פירות משוקלדת, צבעונית ויפה.

    אם רוצים לשחק באמת, אפשר להגיש את הפירות הטריים, ליד רוטב השוקולד החם וקצפת.

     

    • טל פיחוביץ' היא הבעלים של מסעדת קדאקס

     

    רוצים לזכות באוטו? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    פאלי. אספרגוס
    צילום: אסף רונן
    תשוקתית. פסיפלורה
    צילום: יעל גרטי
    מומלצים