שתף קטע נבחר

תואר כבוד למייסדת מרכז "נא לגעת" ביפו

אוניברסיטת תל אביב תעניק תואר דוקטור לשם כבוד לעדינה טל, על תרומתה החלוצית ויוצאת הדופן לתרבות הישראלית, באמצעות תיאטרון העיוורים-חרשים שהקימה ביפו

אוניברסיטת תל אביב תעניק תואר דוקטור לשם כבוד לעדינה טל, המייסדת והמנהלת האמנותית של מרכז "נא לגעת". בנימוקים להענקת התואר נכתב בין היתר: "התואר מוענק לעדינה טל על תרומתה החלוצית ויוצאת הדופן לתרבות הישראלית בהקמת עמותת 'נא לגעת', תיאטרון ייחודי של עיוורים-חירשים, במטרה להביא לשילובם המלא של בעלי מוגבלויות בחברה, ובהוקרה מיוחדת על כך שהעלתה על נס את ערך החסד כערך יהודי וכערך מוסרי מרכזי בימינו".


תיאטרון "נא לגעת". מרכז פעילות יוצא דופן (צילום: חופית ראוכברגר)

 

התואר יוענק לטל בטקס חגיגי בהשתתפות חברי הסנאט של האוניברסיטה אשר ייערך ב-14 במאי. עדינה טל עלתה לישראל בגיל 20 משוויץ ועסקה במשך שנים ארוכות בתיאטרון כבמאית וכשחקנית. ב-2003 החלה לעבוד עם קבוצה של שחקנים חרשים ועיוורים במסגרת חוג לתיאטרון ונשבתה בקסמם.

 

טל בנתה את המופע הראשון "אור שומעים בזיג זג" ומייד לאחר מכן הקימה את עמותת "נא לגעת".

מרכז הפעילות יוצא הדופן של העמותה פתח את שעריו בנמל יפו תל אביב בדצמבר 2007 ומהווה מרכז תרבות ייחודי שהוקם במטרה לקדם את הצרכים והשאיפות של אנשים חרשים, עיוורים וחרשים-עיוורים ושילובם המלא כאזרחים תורמים לחברה.

 

במרכז עובדים כיום 110 אנשים מתוכם יותר מ-70 חרשים, עיוורים או חרשים-עיוורים, יהודים, מוסלמים ונוצרים. במרכז פועלים תיאטרון "נא לגעת", בית קפה "קפיש" עם מלצריו חרשים או כבדי שמיעה ומסעדת החושך "בלק אאוט", עם צוות מלצרים עיוורים או כבדי ראייה. יותר מ-200 אלף איש מהארץ ומהעולם ביקרו במרכז לאורך השנים וחווה חוויה אמנותית ואנושית מיוחדת במינה.

 

ההצגה "לא על הלחם לבדו" בבימויה של עדינה טל, ובביצוע אנסמבל השחקנים מציגה מאז פתיחת הבית ועד היום. אירועי תיאטרון נוספים שמציגים שחקני האנסמבל הם גם "לא על הלחם לבדו", "תן סימן", סדנא מיוחדת בשפת הסימנים והצגת הילדים "נסיך תרנגול" בבימוי דני ארליך ועדינה טל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טל. תואר לשם כבוד
צילום: חופית ראוכברגר
לאתר ההטבות
מומלצים