שתף קטע נבחר

פורים וינאי: טורט פרג ברוטב שוקולד

לאלו שרוצים לשמוח בפורים ולטעום מהפרג הנפלא, אבל מעדיפים לוותר על הקמח, רוני ונציה מכינה טורט ללא קמח, גדוש בהמון פרג, ומוגש עם רוטב שוקולד חם. למכורים מומלץ להוסיף גם קצפת רכה

טורט פרג וינאי

המרכיבים (לתבנית בגודל 23X23 ס"מ, כ-9 מנות):

200 גרם חמאה רכה

1/4 1‬ כוסות ‭250)‬ גרם) סוכר

8 ביצים מופרדות

‭1/4‬ כוס שמנת מתוקה

‭1/2‬ כוס שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל טהור

375 גרם פרג טחון טרי

לרוטב שוקולד:

250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

‭2/3‬ כוס ‭170)‬ מ"ל) שמנת מתוקה


(צילום: גיא בלומנשטיין) 

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר מערבלים את החמאה לקרם חלק. מוסיפים חצי מכמות הסוכר ומקציפים במהירות בינוני-גבוהה כ‭2-‬ דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ומערבלים היטב לאחר כל הוספה, עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. בקערה קטנה מערבבים את השמנת המתוקה עם השמנת החמוצה והווניל ומוסיפים לתערובת החמאה. במהירות איטית מוסיפים את הפרג ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 
  3. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף רך ויציב. בהדרגה מוסיפים את הסוכר שנותר ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
  4. מערבבים שליש מהקצף לתערובת החמאה והפרג, ולאחר מכן מקפלים פנימה את הקצף שנותר. ‭.
  5. מעבירים לתבנית מרובעת, משומנת ומרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) כ‭45-‬ דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מעבירים לרשת ומצננים צינון מלא.
  6. מגישים עם רוטב שוקולד: שמים את השוקולד והשמנת בסיר כבד. מחממים על אש נמוכה תוך ערבוב רצוף בכף עץ עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה וסמיכה. יוצקים על העוגה.

 

  • לכל המתכונים של רוני ונציה

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורט פרג וינאי
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים