שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    עקרון העונג: עוגת שוקולד, דובדבנים ומוס

    יש האומרים שאם נבקש ממש-ממש חזק ומכל הלב, נקבל את כל מה שאנחנו חושקים בו. חן שוקרון לא ביקשה יותר מדי, רק עוד מתכון מיוחד לעוגת שוקולד, וראו זה פלא, זה הגיע בדמות מתכון לעוגת שוקולד, דובדבנים ומוס מסקרפונה

    בחדר השינה שלי ושל החצי די ברור מה הצד שלי ומה הצד שלו. על השידה בצד שלי מונחת ערימה של ספרי בישול ואפייה, ושל ספרי קריאה - רומנים או נובלות. ואילו בצד שלו מונחת ערימה של ספרי מודעות עצמית כגון "המסע", ספרי ניו-אייג' ומדריכים רוחניים. יש הסכמה בין שתי ערימות הספרים שכל אחת שומרת על הטריטוריה שלה ואף ספר לא נודד לצד השני של החדר. לעולם לא תוכל למצוא את אחד מספרי הבישול והאפייה שלי בצד שלו, ואף פעם, אף אחד מאותם ספרים רוחניים לא יגיע לצד שלי.

     

    אז אומנם הספרים שומרים על סטטוס קוו, אבל אני והחצי בכל זאת מחליפים מידי פעם דברים הנוגעים אליהם. קורה שמדי פעם אני מספרת לחצי על הספר האחרון אותו אני קוראת, מה אני אוהבת בו ומה עניין אותי, ולחילופין, קורה שהחצי מספר לי רעיון או עקרון אותו למד מאחד הספרים. וכך, לא מזמן, שיתף אותי החצי ברעיון שקרא באחד הספרים (תהרגו אותי, אין לי מושג איזה מביניהם בדיוק). אותו רעיון אומר שאם אתה רוצה משהו מהחיים, או אם אתה שואף למשהו שיקרה לך, כל שעליך לעשות הוא לדמיין אותו קורה לך, ואז לבקש אותו, והיקום ייעתר לך. פשוט, לא?

     

    רצה הגורל ובאמת לפני כמה שבועות ביקשתי. לא ביקשתי משהו גדול כמו שלום עולמי, או אפילו רק שלום במזרח התיכון, אלא סתם התלוננתי שאני לא מוצאת מספיק מתכונים מעניינים ושונים לעוגות שוקולד, וקיוויתי שיימצאו לי עוד מתכונים מוצלחים כמו עוגת השוקולד ומרנג אגוזי הלוז שהכנתי לאחרונה. ואכן היקום נענה לי. טוב, לא ממש היקום, אבל לפחות דיויד ליבוביץ. ולאחר תקופת יובש די ארוכה הקשורה בעוגות שוקולד, מצאתי שוב את שביקשתי - עוגת שוקולד מצוינת, שונה, מיוחדת, מעניינת, קלה להכנה והכי חשוב - טעימה ביותר.

     

    העוגה הזו עשירה בדובדבנים מיובשים שנותנים ניגוד וחמצמצות נהדרת למתיקות השוקולדית. היא מושקת באלכוהול שמרים אותה אפילו עוד יותר, וכל מי שאוהב את עוגת היער השחור המיתולוגית יאהב אותה לבטח. ראיתם? צריך פשוט לבקש...

     

    מה שעוד נחמד בעוגה הזו, היא העובדה שניתן להכין אותה בשתי גרסאות - כעוגה "פשוטה" בתבנית מלבנית מוארכת, אז פורסים ממנה פרוסות דקות, ומיישרים אותה שוב ושוב. ואפשר להשקיע קצת יותר, ולאפות אותה בתבנית עגולה ולהכין גם ציפוי משגע שהופך אותה לחגיגית הרבה יותר. אני בחרתי הפעם באופציה השנייה, אבל במתכון המפורט יינתן הסבר לשתי האפשרויות, ושתיהן טובות מאוד.


    השרו את הדובדבנים לילה שלם באלכוהול (צילומים: חן שוקרון)  

     

    מתחילים בהשריה של הדובדבנים המיובשים באלכוהול. רצוי לעשות זאת אפילו ערב קודם, כדי לאפשר לדובדבנים לספוג את הנוזלים.

     

    מכינים את הבלילה לעוגה - בקערת המיקסר מערבלים חמאה עם סוכר, מוסיפים ביצים ואת החומרים היבשים - הקמח, הקקאו, המלח וחומרי ההתפחה.

     

    מלבד הדובדבנים השיכורים, העוגה הזו גם משובצת בשבבים גדולים של שוקולד צ'יפס. אם אין לכם שוקולד צ'יפס גדול, רצוי להשתמש אפילו בשוקולד מריר קצוץ גס מאוד.

     

    (צילום: חן שוקרון)

     

    מוסיפים לבלילה את הדובדבנים שהשרנו, ואת הנוזלים שהצטברו בקערה. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים. כאמור, אפשר לאפות את העוגה בשתי תבניות מוארכות קטנות, או בתבנית עגולה אחת.


    (צילום: חן שוקרון)

     

    לאחר האפייה, נותנים לעוגה להצטנן כמה דקות, ולאחר מכן דוקרים אותה כמה דקירות טובות בעזרת שיפוד עץ. מרטיבים בעוד קצת אלכוהול. החורים שיצרנו יעזרו לאלכוהול לחלחל באופן שווה אל תוך העוגה.

     

    אם בחרתם להכין את העוגה ללא הציפוי, כאן בעצם סיימתם. העוגה מוכנה. נותנים לה להצטנן לחלוטין, ואז ניתן לחתוך ממנה פרוסות עוגה.


    דוקרים את העוגה כדי שהאלכוהול יחלחל פנימה (צילום: חן שוקרון) 

     

    אם החלטתם להכין גם ציפוי - מקציפים בקערת המיקסר את כל חומרי הציפוי עד שמתקבלת קציפה רכה מאוד. מעבירים ומורחים באופן שווה על העוגה. נותנים לציפוי להתייצב קצת בקירור. לפני ההגשה מפדרים במעט אבקת קקאו, ומגישים. זו עוגה עשירה מאוד, מלאה בכל טוב ולכן מומלץ להגיש אותה בפרוסות דקות.


    עם הציפוי (צילום: חן שוקרון)

     

    עוגת שוקולד, דובדבנים ומוס מסקרפונה

    המרכיבים (ל-2 תבניות מוארכות (23 ס"מ) או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

    לעוגה:

    1/2 1 כוסות (210 גרם) דובדבנים מיובשים (לא ממותקים), מושרים ב-1/4 כוס (60 מ"ל) רום/ויסקי/אמרטי למשך הלילה (מערבבים היטב את הדובדבנים באלכוהול כדי שיספגו אותו כמו שצריך)

    1/4 1 כוסות (170 גרם) קמח

    1/2 כוס (50 גרם) אבקת קקאו

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית סודה לשתייה

    1/2 כפית אבקת אפייה

    150 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר

    2 כוסות (400 גרם) סוכר

    2 ביצים L בטמפ' החדר

    1 חלמון L

    1 כפית תמצית וניל

    גביע (200 מ"ל) יוגורט 3%

    3/4 כוס (120 גרם) שבבי שוקולד צ'יפס גדולים

    6 כפות (50 מ"ל) רום/ויסקי/אמרטי

    לציפוי:

    גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר

    1/4 כוס (50 גרם) סוכר

    1 כפית תמצית וניל

    1/3 כוס (90 מ"ל) שמנת מתוקה


    עוגת שוקולד, דובדבנים ומוס מסקרפונה (צילום: חן שוקרון) 

     

    אופן ההכנה:

    1. לקערה מנפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה ואבקת אפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
    2. בקערת המיקסר, עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. טורפים יחד את הביצים עם תמצית הוניל ומוסיפים בזרם דק, תוך כדי ערבול לקערת המיקסר. מערבלים היטב עד להטמעה.
    4. מוסיפים כ-1/3 מתערובת הקמח אל הקערה, מוסיפים חצי מכמות היוגורט ומערבלים שוב. מוסיפים 1/3 נוסף מהחומרים היבשים, את החצי הנותר של היוגורט ומערבלים היטב. לבסוף מוסיפים את החלק האחרון של תכולת קערת הקמח ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ובעזרת מרית מקפלים לתוך הבלילה.
    5. מוסיפים את הדובדבנים שהשרנו מראש, אם נותרו נוזלים בתחתית הקערה מוסיפים גם אותם. מקפלים היטב בעזרת מרית.
    6. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה (או לתבניות המוארכות), ואופים כ-65 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. (בתבניות המלבניות, משך האפייה מתקצר לכ-45 דקות).
    7. אם במהלך האפייה החלק העליון של העוגה משחים, ואילו הפנים עדיין לא אפוי דיו, מכסים באופן רופף את העוגה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות כרגיל.
    8. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן בטמפ' החדר כ-15 דקות. בעזרת שיפוד עץ דוקרים את העוגה ויוצקים עליה כ-6 כפות נוספות של אלכוהול (כ-3 כפות לכל תבנית מלבנית). מצננים לחלוטין.
    9. הציפוי: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינה יחד עם הסוכר ותמצית הווניל.
    10. מחליפים לבלון הקצפה, מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים כ-2-3 דקות עד לקבלת קציפה רכה מאוד.
    11. מצפים את העוגה ושומרים בקירור כשעתיים לפני ההגשה.
    12. מפדרים במעט אבקת קקאו. הציפוי במיטבו ביום ההכנה, או לכל המאוחר למחרת.
    13. ללא הציפוי העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב בטמפ' החדר כ-3-4 ימים. עם הציפוי העוגה נשמרת בקירור כיום-יומיים.

     

    • מבוסס על מתכון של דיויד ליבוביץ
    • צלחת הגשה באדיבות רשת "עולם הבית"
    • חן שוקרון היא בעלת בלוג האפייה "מתוקים שלי - שירלי נמש "

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עוגת שוקולד, דובדבנים ומוס מסקרפונה
    צילום: חן שוקרון
    מומלצים