שתף קטע נבחר

צילום: AP

ישראלים פתחו בית תמחוי לנפגעי האסון ביפן

הלב היהודי בלב האסון: שליחי חב"ד הפכו מסעדה של ישראלי בסנדאי לבית תמחוי. משאיות של אורז ומים הובאו מאוסקה עבור הנזקקים. בית חב"ד אירח אחרים, "שיהיה מקום לכולם לישון"

הלב היהודי לא פסק מלפעום, גם ברגעי האימה ביפן. חנה וישצקי, שליחת חב"ד לטוקיו, חזרה ביום שלישי לישראל, יחד עם ששת ילדיה. אבל עוד לפני כן, חבריה ובני משפחתה החליטו לפתוח בית תמחוי של ממש, כדי לסייע לנפגעי רעש האדמה והצונאמי.

 

אסון ביפן, הכותרות האחרונות

 

זמן קצר לאחר נחיתתה, סיפרה וישצקי ל-ynet על הרגעים הקשים שעברה, יותר מ-9,000 קילומטרים מירושלים. "היינו בהכנות האחרונות לקראת השבת, כשפתאום הרגשנו את כל הבית זז. הכל רעד במשך דקות ארוכות, הזכוכיות התנפצו ועציצים התרסקו על הרצפה. זה היה מפחיד מאוד, היינו בחרדה גדולה. הילדים שיחקו לבד בחצר ולא ידענו אם הם נפגעו או לא".

 

צילום: בועז ארד

 

לדבריה, מיד לאחר מכן החלה פאניקה אדירה בכל רחבי טוקיו ועשרות ישראלים הגיעו לבית חב"ד כדי להתפלל ולהודות לאלוהים על כך ששרדו את רעידת האדמה. "בתי מלון רבים נסגרו בעקבות הרעש. טיסות התבטלו והיהודים שנותרו ללא מקום ללון בו, הגיעו לבית חב"ד. מיד פתחנו עשרות מיטות, שיהיה מקום לכולם לישון".

 

"בנוסף, כתוצאה מרעידת האדמה קרסו כל רשתות הטלפונים בעיר", משחזרת וישצקי. "למזלנו לנו היה קו אינטרנטי שבעזרתו אנשים יכלו להתקשר לישראל ולהודיע שהכל בסדר".

 

דאגה גם למקומיים

בנוסף לדאגה הרבה לישראלים ביפן, וישצקי מספרת כי עד מהרה נרתמה הקהילה היהודית לסייע גם למקומיים שנפגעו ברעש, ואנשי חב"ד החלו באספקת מזון וציוד הומניטארי לערים שנהרסו בגלל הצונאמי. לדבריה, חבר ישראלי של המשפחה הוא בעלים של מסעדה בסנדאי. מיד לאחר הרעש, בעלה של חנה, מנחם, יצר קשר עמו, ויחד החליטו להפוך את המסעדה שלו לבית תמחוי שתספק בחינם אוכל ומצרכים לאלפי האנשים שנותרו ללא קורת גג.


הסיוע האמריקני ביפן. גם הישראלים עזרו (צילום: רויטרס)

 

"עם צאת השבת הם נסעו לאוסקה, השוכנת בצדה השני של יפן, שלא נפגע מרעידת האדמה, העמיסו משאיות של אורז ומים והעבירו אותן למסעדה כדי לחלק לאנשים שהגיעו בהמוניהם ולקחו מכל הבא ליד".

עם זאת, ביום שלישי התקבלה הוראה של השגרירות הישראלית להתרחק ממקום האסון מחשש לדליפה רדיואקטיבית, וביום שלישי מנחם חזר לטוקיו כדי לנסות ולסייע שם ככל האפשר לישראלים שעדיין לא שבו לישראל.

 

על ההחלטה לחזור לארץ יחד עם הילדים, סיפרה וישצקי: "כשהיינו ביפן, התחושה היתה קשה מאוד. רק כשהגעתי לישראל הבנתי בעצם שהתחושות שלנו היו יותר קשות מהמציאות עצמה. היינו שם בחוסר ודאות, לא ידענו אם השהות ביפן מסוכנת או לא, במיוחד במצב של התניידות עם שישה ילדים, שהיא קשה מאוד. לכן החלטנו להקדים ולחזור הביתה, בתקווה שמדובר בחופשת מולדת קצרה ונוכל תוך ימים ספורים לשוב ליפן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקומית ביפן, אחרי האסון. הישראלים סייעו גם להם
צילום: AP
מומלצים