שתף קטע נבחר

צילום: AP

נתניהו: "איש אינו מעל החוק, גם לא נשיא"

בפתח נאומו בוועידת ראש הממשלה התייחס נתניהו לשבע שנות המאסר שנגזרו על הנשיא קצב: "יום של עצב במדינת ישראל, אך גם של גאווה". לבני: "חבל שהגענו למצב הזה"

"זהו יום מיוחד במדינת ישראל, זהו יום של עצב וכלימה". כך פתח הבוקר (יום ג') בנימין נתניהו את נאומו בוועידת ראש הממשלה בהתייחס לגזר הדין שהוטל על הנשיא לשעבר משה קצב. "אבל גם של הערכה עמוקה וגאווה במערכת הצדק הישראלית", הוסיף ראש הממשלה.

 

נשיא ואנס - עמוד מיוחד ב-ynet

 

מוקדם יותר, שלח בית המשפט המחוזי בתל אביב את קצב לשבע שנים בכלא, שאותן יחל לרצות ב-8 במאי. "בית המשפט קבע בצורה חדה וברורה עקרון פשוט", אמר נתניהו בוועידה ביפו, "העיקרון הזה הוא שוויון בפני החוק. איש אינו עומד מעל החוק. גם אם מדובר בנשיא ורם – כולם כפופים לחוק". לדבריו, "הדבר הזה מייחד את מדינת ישראל במרחב גדול מאוד".

 

ראש הממשלה הוסיף והדגיש: "ההיבט השני הוא שוויון בין גברים לנשים – לכל אשה זכות לגופה, לכבוד, לחירות. אין לאף אחד זכות ליטול ממנה דברים אלה, גם הדבר הזה מייחד את מדינת ישראל במרחב גדול מאוד".

 

גם יו"ר האופוזיציה, ח"כ ציפי לבני, התייחסה לגזר הדין שהוטל על הנשיא ה-8 של מדינת ישראל: "יום שבו נשיא הולך לכלא בגין אונס, אינו יום של שמחה. הלוואי ולא היינו מגיעים למצב שבו נשיא אנס, אבל משהתברר שהתארים הממלכתיים שימשו כמכפיל כוח מול נשים, אי אפשר לשלול את הנשיאות בדיעבד, אבל אפשר לשלול את החירות".

 

לדברי לבני, "נשיא צריך להיות מורם מהעם, מכוח אישיותו ומעמדו כסמל. כל אלה לא מקנים לו חסינות בפני החוק. לצד המועקה, יש בי היום תקווה גדולה שישראל בהליך של תיקון".


קצב מגיע לביתו לאחר גזר הדין. "צריך לרצות את הדין" (צילום: זאב טרכטמן)

 

עוד אמרה יו"ר האופוזיציה כי "יש תוכן מעשי לצירוף 'שוויון בפני החוק', השופטים צריכים לחרוץ את הדין, אנחנו צריכים לקבל את הדין, ומשה קצב צריך לרצות את הדין".

 

הפרשה שהחלה לפני כחמש שנים בפנייה של הנשיא משה קצב ליועץ המשפטי לממשלה דאז מני מזוז הסתיימה במאסרו של האזרח מספר 1 לשעבר. בגזר דין היסטורי קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב כי קצב יבלה את שבע השנים הבאות מאחורי הסורגים. בנוסף, קצב ייאלץ לשלם לא' ממשרד התיירות פיצוי כספי בגובה של 100 אלף שקלים ולל' מלשכת הנשיא 25 אלף שקלים.

 

קצב הורשע כי אנס את א' ממשרד התיירות בלשכתו בתל אביב, ולא נענה להפצרותיה לחדול. הנשיא לשעבר טען כי האירוע כלל לא אירע, אך בהכרעת הדין קבעו השופטים כי הוא "התרחש גם התרחש" וציינו כי "בפרק הזמן שחלף נתגלו ראיות חדשות התומכות בגרסת המתלוננת". לדברי השופטים, עדי ההגנה התגלו "כמשענת קנה רצוץ".


קצב ואנשיו בבית המשפט. "אין לו חסינות בפני החוק" (צילום: AP)

 

מקרה האונס השני אירע במלון בירושלים, כחודשיים לאחר אותו אירוע בלשכה. קצב זימן את א' לחדרו, שם מצאה אותו כשאינו לובש מכנסיים. השופטים קבעו כי קצב, שאנס את א' לאחר שהדף אותה על המיטה, פעל באלימות במקרה זה. במקרה אחר, הגיע לדירתה ואחז בחזה בניגוד לרצונה. על כך הוא הורשע בביצוע מעשה מגונה בכוח.

 

קצב הורשע גם בביצוע מעשה מגונה והטרדה מינית של ל' ובהטרדה המינית של ה', עובדת בית הנשיא. בפגישות עבודה שקיים עם ל', נהג להעיר לה הערות אישיות, על כך שהיא "חמודה, שיש לה "עיניים יפות", שהיא "לבושה יפה היום", ואף העיר שיש לה "שפתיים חושניות".

 

השופטים תיארו לאורך כל הכרעת הדין את קצב כמי שפעל בשיטה בעלת דפוסים קבועים, "שראשיתה בקירוב ומתן הרגשת רוממות, תוך ניסיון לגבות תמורה מינית, וסופה, עם בוא הסירוב, בריחוק, מידור והשפלה, עד לפיטורין". הם הוסיפו שעדותו של הנשיא לשעבר היתה "זרועה שקרים, קטנים או גדולים, והצטיינה לכל אורכה במניפולטיביות ובהעלמת מידע".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"איש אינו מעל החוק"
צילום: אוהד צויגנברג
נתניהו. "כולם כפופים לחוק"
צילום: חגי דקל
מומלצים