שתף קטע נבחר

משודרג לחג: רוסטביף ברוטב חזרת לבנה

אם חשבתם להגיש במהלך החג רוסטביף עסיסי, הוסיפו לו רוטב חזרת עם מיונז, חומץ בן יין וחלב קוקוס והרי לכם מנה חגיגית שמתאימה לפסח - בין אם לשולחן הערוך או לקחת לפיקניק

רוסטביף עם רוטב חזרת לבנה

מתכון של השף ג'ייקוב שגיב ("המזווה של ג'ייקוב")

 

המרכיבים (ל-10-8 מנות):

נתח סינטה במשקל של כ-1/2 2 ק"ג (נתח קטן יותר יתייבש באפייה)

3 כפות חרדל דיז'ון גרגרים

3 כפות חרדל דיז'ון חלק

מלח ים אטלנטי גס

מעט שמן זית

לרוטב חזרת לבנה:

6 כפות שורש חזרת מרוסק

2 כפיות חומץ יין לבן

6 כפות מיונז לימון (תוצרת עצמית כמובן) אם אין אז מערבבים מיונז עם כף מיץ לימון

1/2 כפית מלח

6 כפות חלב קוקוס (החלק הסמיך מפחית)

4 כפות עירית קצוצה דק (אופציונלי)

 

אופן ההכנה:

  1. הרוסטביף: מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות.
  2. מורחים את נתח הסינטה היטב בחרדל, מוסיפים את המלח הגס ושמן הזית ומעסים את הנתח.
  3. משמנים מעט תבנית מתכת בשמן זית ועליה מניחים עליה את הסינטה.
  4. מכניסים את הבשר לתנור (לא על טורבו) ל-15 דקות ומנמיכים את החום ל-180 מעלות.
  5. עכשיו הכל תלוי איך אתם אוהבים את הרוסט שלכם: rare (אדום מאד) 30 דקות בישול לק"ג.
  6. medium (בינוני) 44 דקות בישול לק"ג.
  7. אני תמיד מבשל את הבשר 5 דקות נוספות כך שאם ישנם אוהבי well done החלק החיצוני של הנתח יתאים להם.
  8. עם סיום האפייה מוציאים מהתנור, מכסים בעדינות עם נייר אלומיניום רופף ומשאירים לעמוד לפחות 15 דקות לפני החיתוך (אני מעדיף לתת לבשר לעמוד 1/2 שעה לפני החיתוך).
  9. רוטב חזרת לבנה: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת סמיכה ומצננים במקרר. את העירית אפשר להוסיף ברגע האחרון לפני ההגשה (את הרוטב אפשר להכין מבעוד מועד).


רוסטביף ברוטב חזרת לבנה (צילום: בועז לביא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוסטביף ברוטב חזרת לבנה
צילום: בועז לביא
מומלצים