ביס עסיסי וצמחוני: המבורגר פטריות
ביום העצמאות האחרון ראיתם איך כולם סביבכם זוללים המבורגר עשוי בשר בעוד אתם הסתפקתם בתוספות, בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם - הצמחונים או אלו שמוותרים על בשר אחת לשבוע - המבורגר פטריות שמרגיש אותו הדבר, אם לא יותר טוב
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
המבורגר פטריות
מתכון של שף אלי פינסלר, "אגאדיר"
המרכיבים:
1/2 קילו פטריות פורטובלו, קצוצות
כקילו פטריות שמפיניון, קצוצות
1/2 קילו בצל, קצוץ
1/2 קילו אבקת סויה
1/2 כוס שמן סויה
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח
אופן ההכנה:
- מאדים את הפטריות ומטגנים במשך כ-15 דקות. מניחים במסננת להגרת הנוזלים.
- מאדים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים לפטריות במסננת להגרת הנוזלים.
- בקערה מניחים את הפטריות והבצל ומערבבים עם אבקת הסויה. אפשר להוסיף מעט מים כדי שהתערובת תתגבש ותהפוך אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מצננים למשך כשעה.
- יוצרים קציצות דחוסות ומטגנים במעט שמן זית מכל צד על אש בינונית, למשך כ-3-4 דקות.
- מגישים בלחמנייה עם עגבנייה, חסה ובצל בתוספת רטבים.
שף אלי פינסלר
צילום: חגי דקל
מומלצים