שתף קטע נבחר

מתנגדים לדרישת הרופאים: '50% תוספת - מוגזם'

גם במערכת הרפואית יש מי שמתנגד לשביתה ולדרישות הרופאים מהאוצר. "למה רופאים לא יכולים לדפוק שעון, הם אלוהים?", אמר גורם בכיר בבית חולים במרכז. מנהל מחלקה בצפת: "אנחנו נשואים לרפואה, וממנה לא יוצאים מיליונרים"

שביתת הרופאים הראשונה מזה 11 שנה צפויה להיפתח מחר (יום ג'), אבל לא כל הרופאים תומכים בה. גורם בכיר בבית חולים במרכז הארץ התנגד לדרישה להעלאת שכר של 50 אחוזים ואמר: "למה רופאים לא יכולים לדפוק שעון? מה הם, אלוהים?". בבתי חולים רבים בארץ קיימו הרופאים כנסי חירום לצורך היערכות לשביתה, במסגרתה, יעבדו הרופאים במתכונת שבת.

 

 

אם השביתה אכן תצא לפועל, יבוצעו מחר ומחרתיים בבתי החולים רק פעולות דחופות ומרפאות החוץ יושבתו, אך חדרי המיון, חדרי הלידה והיחידות לטיפול נמרץ יפעלו כרגיל. במקביל, יפעלו מוקדים טלפוניים לשירות הציבור ויכונסו ועדות חריגים שידונו במצבים מסכני חיים. הרופאים גם הבהירו, כי השביתה עלולה להתרחב אם יתעלמו מדרישותיהם.


"למה רופאים לא יכולים לדפוק שעון?" (צילום: ירון ברנר)

 

בבית החולים זיו שבצפת קיימו הרופאים כנס חירום לצורך היערכות להשבתה. בבית החולים יפעלו ורק מחלקות הדיאליזה, האונקולוגיה, טיפול נמרץ, ילדים, פגים, חדר לידה וחדר מיון. ד"ר ראדי שאהין, מנהל המחלקה הנוירולוגית ויו"ר ועד הרופאים בבית החולים, אמר ל-ynet: "אנחנו נלחמים על הצלת הרפואה הציבורית בישראל, זו בעיה ארצית אך בפריפריה היא מורגשת אף יותר. מחסור בכוח אדם ובמיטות באזור כמו הגליל הוא מכה קשה לאוכלוסייה".

 

ד"ר שאהין סיפר כי יש רופאים העושים גם עד 14 תורנויות בחודש: "זו כמות כפולה מהמומלץ. אנחנו מקבלים שכר נמוך לשעה, שלא מאפשר לנו לחיות בכבוד. מרפואה לא יוצאים מיליונרים, אלא אם מקבלים ירושה או זוכים בהגרלה. לצערי, הדבר מביא רופאים רבים לפתוח מרפאות פרטיות, דבר שגורם לתשישות. אנחנו נשואים לרפואה ומשלמים על כך מחיר אישי". הוא הבטיח: "לא ניתן למערכת לקרוס, אני מקווה שהמו"מ ושביתת האזהרה תפתור את הבעיות".  

 

חולים מושפלים בפרוזדור

שאהין סיפר כי קיבל תמיכה רבה מהמאושפזים, אבל בבית החולים איכילוב קיים חשש גדול מהשביתה. "ראיתי עכשיו חולה ששיחררו אותה ואמרו לה לשוב לאשפוז בעוד מספר ימים בגלל השביתה. היא אמרה שהיא לא חוזרת. הרופא עשה לה

תנועת 'אין מה לעשות' עם הראש ושיחרר אותה", אמר מ', חולה במחלקה הכירורגית בבית החולים.

 

הבוקר נשמעו גם קולות ראשונים נגד השביתה מהמערכת הרפואית, ולא רק ממשרד האוצר. "הרופאים הם לא האחיות שעובדות בדיוק קשה כמוהם ומרוויחות שליש משכרם, ולא הציבור המקופח של העובדים הסוציאלים", אמר ל-ynet גורם בכיר בבית חולים במרכז הארץ. "הדרישה שלהם להעלאה של 50 אחוז בשכר הבסיס היא מעל ומעבר. חוץ מזה, למה רופאים לא יכולים לדפוק שעון? מה הם, אלוהים?". בכך הוא התייחס להתנגדות הרופאים לדרישת האוצר - הוספת שעון נוכחות.

 

סמנכ"ל לענייני רופאים באיכילוב, ד"ר גיל פייר, הסביר את נחיצותה: "אני מצטער שיש צורך בשביתה כדי לפתור בעיות במערכת הרפואה הציבורית. זו שביתה שמאוד פוגעת בחולים והייתי שמח אם היה מתקיים מו"מ משמעותי ואמיתי עם האוצר. המערכת נחלשת ולא צריך לחכות להתפרקותה הטוטאלית. בפריפריה היא כבר התפרקה. שם לא מצליחים למצוא רופאים לעבודה".

 

לטענת פייר, לרופאים רבים אין אופציה ללכת לרפואה פרטית, ולהרוויח שם את הכסף: "לרופאי טיפול נמרץ ילדים, פגים, תינוקות, מרדימים, פנימאים, רופאים גרעיניים - אלו רופאים שאינם מקבלים תשלום על שעות נוספות. לכן, אני מתקשה לגייס רופאים למקצועות הליבה החשובים האלו כי מרוויחים בהם מעט מאוד. רופא שכבר עובד כאן בשכר נמוך ושעות ארוכות גם חייו כאן נוראים, כי המחלקות מלאות בחולי פרוזדור מושפלים. אתה עובד עם אוכלוסיה שאתה לא יכול לתת לה מה שמגיע לה. זה גורם תסכול".

 

מהאוצר נמסר בתגובה לטענות הרופאים: "מדובר בשביתה אותה ניתן למנוע, ועדיף שהרופאים יתמקדו בקידום המשא ומתן או ייענו להצעת המדינה לקיום הליך בוררות מוסכם. זאת, על מנת שלא לפגוע באזרחים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית החולים איכילוב. "חיינו נוראים"
צילום: ירון ברנר
מומלצים