שתף קטע נבחר

טוויטר: המדריך למתחיל

אפשר לכתוב רק 140 תווים וצריך לחכות שמישהו יעקוב אחריכם בשביל שיהיה קהל. אז למה כל כך הרבה ישראלים מעדיפים אותו על פני פייסבוק. מה זה טוויטר, ואיך מצטרפים אליו?

<< זה הסיפור על המקרן הירוק

 

מה זה טוויטר?

יש 40 אלף ישראלים בטוויטר. לא. יש 78,044 ישראלים בטוויטר. לא. יש מלאנתלאפים ישראלים בטוויטר על פי חברת סקר כלשהו. כל פרסומאי או מומחה רשת שתשאלו בטח יתן לכם מספר אחר. יש כאלה שיקבעו אם טוויטר מת או חי. אבל זה לא חשוב. מה שחשוב הוא קודם כל מה הוא טוויטר, והעובדה שיש שם קהל דובר עברית כבר זמן רב.

 

טוויטר הוא אתר שמאפשר לכל אחד לכתוב הודעה באורך של עד 140 תווים. כמו לכתוב סטטוס בפייסבוק רק מוגבל הרבה יותר. בגדול - זהו סוג של פורום או שירות צ'אט המוני, שפשוט תפס. למה זה תפס ובשביל מה זה טוב? אין לזה תשובה.

 

נרשמים ובוחרים שם

איך מתחילים? נכנסים לאתר ונרשמים לשירות - ממלאים פרטים, בוחרים כינוי (שאפשר לשנות אבל לא כדאי) ומעלים תמונה אם רוצים. תוכלו לבחור אם הטוויטר שלכם יהיה פרטי, אם אתם רכלנים או חוששים שהבוס/מרצה/אקס/אמא יקראו, או ציבורי - ואז כל אחד יכול לקרוא אתכם, גם אם הוא לא רשום לטוויטר.

 

מורידים אפליקציה

כעקרון, אפשר לעשות הכל דרך האתר: לכתוב, לקרוא ולהגיב. עם זאת, אפשר גם להוריד תוכנות למחשב או לעדכן דרך אתרים חיצוניים שנותנים אפשרויות מתקדמות יותר - למשל טוויטדק או הוטסוויט. אם אתם בסלולרי - עדיף להוריד אפליקציה ייעודית לטוויטר שתהיה נוחה יותר לקריאה ולכתיבה במסך הקטן. חלקן בחינם וחלקן בתשלום. נסו את Twitter for iPhone או אקופון לאייפון, Gravity לנוקיה. טוויטדק או פלום לאנדרואיד או שלל אפליקציות אחרות. חפשו Twitter בחנות האפליקציות שלכם.

 


  

עוקבים ונעקבים

אתם יכולים לקרוא את כל מי שלא נעול, אבל טוויטר מחלק את העולם לעוקבים ונעקבים, בשביל לעשות סדר במיליוני הציוצים. אם תלחצו על Follow בעמוד של טוויטריסט, תקבלו באופן שוטף את כל העדכונים שלו. זאת למעט תגובות שהוא כותב לאנשים שאתם לא עוקבים אחריהם. בנוסף - הוא יוכל לשלוח לכם הודעה פרטית שרק אתם והוא תראו. כשתצטרפו לטוויטר, תגלו שארגונים שונים, חברות מסחריות ועוד ייצורים משונים עוקבים אחריכם. אפשר פשוט להתעלם.


 

טוויטר ימליץ לכם על כל מיני אנשים לעקוב אחריהם - הקשר בינם לבין מה שמעניין אתכם יהיה מקרי בהחלט. אז אפשר לעקוב אחרי חברים שאתם יודעים שיש להם טוויטר, סלבים שמעניינים אתכם (אפשר לדעת אם הם אמיתיים על ידי אייקון של Verified Account בעמוד שלהם, אם כי לפעמים חיקויי הסלבים מצחיקים יותר. תוכלו גם לעקוב אחרי חברים שאתם יודעים שהם כבר בטוויטר, ולגלות דרך החשבון שלהם חברים חדשים. אל תעלבו אם מישהו שאתם עוקבים אחריו, לא עוקב בחזרה - לא תמיד אתם מעניינים מספיק.אל תרגישו גם מחויבות לעקוב אחרי כל מי שעוקב אחריכם. זה יציף אתכם במידע ובציוצים.

 

אם מישהו משעמם אתכם, אפשר לעשות לו Unfollow - כלומר להפסיק לקבל ממנו עדכונים. הוא לא יקבל על כך התראה מטוויטר, אבל יש גולשים בטוויטר שמנהלים רשימות ומשתמשים באפליקציות שמודיעות להם שעזבתם. איך תדעו אם מישהו עוקב אחריכם בלי להתקין כלום? לכו לעמוד שלו ותראו אם יש לכם אפשרות לשלוח לו הודעה פרטית.

 

מתחילים לצייץ

אוקיי, עקבתם. נעקבתם. בא לכם לספר שצחצחתם שיניים, בא לכם לתת קישור לפנדה מתעטש, בא לכם לבקש המלצות לנופש בצרפת או בא לכם לכתוב שהשבוע הבא יהיה חרא. פשוט כותבים. ואז מה? אז כלום. לא תמיד כולם יקראו ולא תמיד יגיבו. ממש כמו בצ'ט, פורום, בלוג או עמוד הפייסבוק שלכם. אין כללי נימוס רשמיים בטוויטר ותפקידנו לא לחנך אתכם, אז פעלו לפי השכל הישר. סביר להניח שאם תציקו, תציפו, תבכו שלא עוקבים אחריכם או מגיבים, תגיבו לכל מי שמצייץ רק בשביל שיראה את השם שלכם - יאהבו אתכם פחות.


 

יתכן שתתקלו במילים כמו למנשן, לדאם, פורסקוור, להבליפ, ותראו סולמיות. קשה להסביר את השפה שהתפתחה וממשיכה להתפתח בטוויטר על רגל אחת, והיא גם לא ממש אחידה בין גולש לגולש. צריך פשוט לבלות בטוויטר ולהבין אותה, או לבחור להתעלם ממנה. תלוי מי בעוקבים ובנעקבים שלכם.

 

מגיבים, מאזכרים וחוזרים על אחרים

יש דרכים מגוונות ליצור אינטראקציה עם גולשים אחרים בטוויטר. כדאי להכיר את שלוש העיקריות שבהן. הראשונה היא תגובה (Reply). כאשר תלחצו על כפתור זה תוכלו להגיב לציוץ שמישהו אחר כתב, וטוויטר יצור קישור בין הציוצים. אפשר לפתח את זה לשיחה, אך אם מצטרפים אליה עוד מצייצים זה יוצר קצת בלגן - כי תמיד ציוץ תגובה יקושר לציוץ אחד בלבד.


 

אפשר לאזכר מצייץ אחר (Mention) או יותר. שימו @ לפני השם שלו. למה זה טוב? זה יתן קישור אליו כדי שידעו על מי מדובר, והוא יקבל התראה על כך שמישהו הזכיר את שמו, גם אם הוא לא עוקב אחריכם.

 


 

רה-טוויט - ציוץ מחדש. דומה לפעולת העבר או Forward במייל. מפרסם בעדכונים שלכם, ציוץ של מישהו אחר. בהתאם לתוכנה שאתם משתמשים בה, יש שני סוגים של רה-טוויט - ידני, שמאפשר לכם גם להוסיף הערה או לערוך את הציוץ. ואוטומטי, שמפרסם את הציוץ כמו שהוא. יש ביניהם הבדלים טכניים נוספים שהם פחות רלוונטיים.

 


 

 

פורשים ועוברים לדבר הבא

צייצתם, צברתם הרבה עוקבים, הצחקתם, הצקתם, רבתם, יצאתם לדייטים, דיווחתם על השן הראשונה של האחיינית, כתבתם בדיחות שכולם כבר סיפרו ועשיתם כיף חיים, איזה בומבה. מה עכשיו? פורשים או ממשיכים. אין הרבה אפשרויות.

 

נורות צבעוניות ומסכים בוערים: המחשב בעיני הוליווד >>

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים