שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    המלצת הסומלייה

    רוצים המלצה שווה ליין טוב לחג? קבלו את הבחירה של 6 אוצרי יין במסעדות נחשבות - מ-38 ועד 265 שקלים לבקבוק

    ישי מלכוב

    לשעבר הסומלייה הראשי בקבוצת המסעדות של גורדון רמזי בלונדון

     

    זול

    טפרברג - סילבר שרדונה ‭45) 2009‬ שקלים,‬ כשר‭.(‬ בעיניי זה יין ממש נחמד, קל ולא יומרני. בכלל, טפרברג לא מתחכמים עם היינות שלהם, ואני מאוד אוהב את זה. לסילבר שרדונה יש טעם מאוד נקי ומרענן. הוא אינו שמן, ואין בו טעמי וניל ועץ. בעיני, הוא מושלם למזג האוויר הישראלי ומאוד מתאים גם למזג של האנשים בארץ. הוא בן לוויה נהדר לאוכל, כי יש לו חמיצות גבוהה.

     

    בינוני

    קלו דה גת - שרדונה ‭165) 2009‬ שקלים,‬ לא כשר‭.(‬ יין שאפשר לשתות לבדו, לא בהכרח כליווי לאוכל. איכות הפרי מאוד גבוהה. יש שימוש בעץ, אבל לא שימוש מופרז. טעמי הווניל רגועים פה ותומכים בפרי, לא להיפך. יש בו מינרליות מרשימה, הוא לא מאוד אלכוהולי, ויש בו איזון של פירותיות, חומציות ואלכוהול, שמשתלבים זה בזה באופן מוצלח.

     

    יקר

    יתיר - יער יתיר ‭265) 2007‬ שקלים,‬ כשר‭.(‬ היין הזה מייצג בעיני את היכולות הגבוהות של ישראל ואת היתרונות היחסיים שלה. השימוש בענבי מרלו וקברנה סוביניון יצר יין רציני, עם גוף מאוד מלא, שהאלכוהול שבו אינו מרקיע שחקים. יקב יתיר עשה פה עבודה מאוד יפה.

     

    אלה סקר-סוקניק

    סומלייה מסעדת מסה, תל אביב

     

    זול

    טוליפ ‭67) White 2009 -‬ שקלים,‬ לא כשר, אם כי היקב הפך בימים אלה לכשר‭.(‬ חיבור מדויק של ענבי גוורצטרמינר וסוביניון בלאן מהגליל העליון. יין מלא בארומטיות של פירות טרופיים - אני מגלה בו קצת טעמי גויאבה, ליצ'י, אננס, פסיפלורה, תפוח ירוק וליים. יש בו גם חמיצות רכה וסיומת ארוכה, שמשאירה טעם של עוד. הוא יכול להיות היין שכולם ישתו כאפריטיף, כשהם מחכים לתחילת ארוחת החג, אבל הוא הכי מושלם לאחר צהריים של שמש במרפסת, עם קערת פירות טריים ומשקפי שמש, למחרת, כשהבטן עוד מלאה וכשצריך לתת לגוף לנוח.

     

    בינוני

    ויתקין - פינו נואר ‭85) 2009‬ שקלים, לא כשר‭.(‬ אני אוהבת את היין הזה, כי הוא לא מתיימר להיות מה שהוא לא. בכלל, יקב ויתקין נוגע לי בבלוטות הטעם הכי נסתרות, וכל פעם יוצר יין מזן לא צפוי, שאנחנו בכלל לא רגילים לשמוע שהוא גדל פה. הפינו נואר של ויתקין הוא יין שמתאים לאוכל. הפה מתמלא בטעמי פירות יער מתקתקים מעט, ואם ממש מתאמצים, מוצאים בו גם קצת טעמי קפה. בסך הכל, מדובר ביין ממש טעים, שמאוד קל להתחבר אליו. זה יהיה היין של המשפחה שלי בארוחת החג השנה. יין שישלים גם את הגפילטע פיש של סבתא, את הצלי או תבשיל אחר, ואפילו ימשיך איתנו לעוגיות של פסח.

     

    יקר

    שאטו גולן - גשם 2007 (240 שקלים,‬ לא כשר‭.(‬ גשם הוא סוג של שאטונף דו-פאפ תוצרת הארץ. מורכב מגראנש, סירה ומורבדרה, והוא פרחוני ואלגנטי. אני חושבת שהוא יין אינטליגנטי, ואופי מזכיר את האופי של היינן שיצר אותו - אורי חץ. גשם הוא לא יין למתחילים. ככל שנותנים לו אוויר, הוא מתפתח. המחיר מעט יקר, אבל אין עוד כמותו בארץ.

     

    נעם ריזי

    סומלייה מסעדת אדום, ירושלים

     

    זול

    ססלוב - מריאז' ‭65) 2008‬ שקלים,‬ לא כשר‭.(‬ שילוב של קברנה סוביניון, מרלו ושיראז, יצרו יין שמדגיש את התכונות הטובות של כל עינב. המריאז' של ססלוב הוא יין פירותי ומתובל, ובעיני, הוא מהווה תמורה מצוינת למחיר.

     

    בינוני

    סביון - קברנה סוביניון ‭110) 2006‬ שקלים,‬ לא כשר). סביון הוא יקב קטנטן, שהוקדם בשנת 2000 ומייצר בסך הכל ‭1,200‬ בקבוקים. אני מאוד אוהב את הקברנה סוביניון שלהם, כי הוא יין עשיר מאוד. יש לו צבע שחור-סגול, עם ריחות וטעמים של מוקה וטבק. טעמי העץ והווניל בולטים מעט, אך עדיין מעשירים את היין ומאוזנים מול פרי איכותי. אני ממליץ בחום לקנות מספר בקבוקים, כי היקב מייצר כמות מעטה בלבד, וסביר להניח שהמלאי ייעלם מהר מהמדפים.

     

    יקר

    יקבי רמת הגולן - קברנה סוביניון ירדן ‭,2007‬ כרם אלרום ‭185)‬ שקלים, כשר‭.(‬ היין הזה עשוי ממאה אחוז ענבי קברנה, שנבצרו בכרם אלרום בצפון רמת הגולן. התוצאה היא קברנה עשיר ופירותי, עם נגיעות של פלפל ירוק ווניל. יין איכותי מאוד, טעים לשתייה כיום, אבל אם אתם מסוגלים להתאפק, הוא עוד ישתבח יפה בחמש השנים הקרובות. גם היין הזה יצא בכמויות מוגבלות, וסביר להניח שייעלם די מהר ממדפי החנויות וממרתפי המסעדות.

     

    עפר פורת

    סומלייה הוטל מונטיפיורי, תל אביב

     

    זול

    סגל - מרום גליל פיוז'ן ‭38) 2009‬ שקלים, כשר‭.(‬ שהשם החדשני לא יבלבל אתכם. היין הזה אלגנטי, והשם מייצג דווקא את החדשנות שבהפקתו. הוא מבוסס על מרלו, פלוס חיזוקים מעשירים, מבחינת הטעם והמבנה, של קברנה סוביניון וקברנה פרנק. הענבים מגיעים משלושה כרמים שונים ברחבי הארץ: גליל עליון, שפלת יהודה והנגב. היין סגול, רענן, עם המון פרי טרי ורמיזות לתבלינים, שמקורן בקברנה פרנק המדברי. יינות זולים היא קטגוריה לא קלה, ופה מדובר בתמורה פנטסטית לכסף. שאפו.

     

    בינוני

    ויתקין - פינו נואר ‭85) 2009‬ שקלים, לא כשר‭.(‬ יקב ויתקין שוכן בעמק חפר, ובשנים האחרונות צובר שם ומוניטין על ראשוניותו בבחירת הזנים המובילים. בחרתי דווקא בפינו נואר, המגיע מכרם במורדות הרי יהודה, "שנגזר" עליו יבול נמוך במיוחד. מצד שני, ככה אנחנו מרוויחים יותר טעם על כל ענב‭...‬ הזן הזה מורכב לטעימה ומפונק בגידול, אבל התוצאה נותנת יין מאוזן ומיוחד, עם ניחוחות של פרי אדום משולבים בקלייה קלה, גוף בינוני-כבד ואיזון מפתה.

     

    יקר

    שאטו גולן - גשם אדום ‭260) 2007‬ שקלים,‬ לא כשר‭.(‬ יקב שאטו גולן במושב אליעד שברמת הגולן הוא אחד מיקבי הבוטיק המובילים והמיוחדים שיש בארץ. יינן פילוסופ וקו מנחה נטול פשרות הביאו את יצירת היין המתקרא "גשם אדום‭."‬ מדובר ביין עם קריצה ברורה לטובי היינות של דרום עמק הרון הצרפתי. היין מבוסס על זן הענבים גרנש, ומקבל חיזוקים והשלמות תוכן עם מעט סירה ומעט מורבדר. צבעו של היין בהיר, ויש לו מתיקות ייחודית ועדינה. את הטאנינים המתקתקים מלווים טעמי חבית, עם רמיזות של ליקר דובדבנים שמתחבא בתוך היין. רמת הגולן במיטבה.

     

    דניאל אביטל

    סומלייה מסעדת כתית, תל אביב

     

    זול

    דלתון - ויונייה רזרב ‭60) 2008‬ שקלים,‬ כשר‭.(‬ היין הזה של יקב דלתון, שענביו נבצרו דווקא בהרי ירושלים, הוא יין ארומטי, בעל ניחוחות פרחוניים ופרי הדר. בפה הוא יבש, אבל יש לו סיומת מתקתקה מעט. בעיני הוא יין מאוזן וטעים, עם חמיצות לא גבוהה. מצוין לפתיחת האביב.

     

    בינוני

    יקב טריו - סיקרט ‭110) 2007‬ שקלים,‬ לא כשר‭.(‬ סיקרט הוא בלנד מעניין של קברנה סוביניון, פטיט-ורדו וסירה. היין עשיר, בעל מרקם שמזכיר ריבה, ועמוס בפרי שחור. כשמריחים אותו עולים באף ניחוחות של עור יישן ומעט וניל - תוצאה של יישון של כ-12 חודשים בחביות. אני רואה בו יין מעולה לליווי של בשר אדום, ובכלל לליווי של ארוחה עשירה.

     

    יקר

    פלטר - טי סלקשיין קברנה-פרנק ‭185) 2008‬ שקלים,‬ לא כשר‭.(‬ אני כבר טוען הרבה זמן, שקברנה-פרנק הוא הזן האדום המתאים ביותר לאקלים הישראלי. כמה יקבים ישראלים כבר הצליחו לייצר ממנו יינות ברמה הגבוהה ביותר, בעוד שבשאר העולם מתקשים להגיע לעוצמות כאלו ביינות קברנה-פרנק זניים. הקברנה פרנק של פלטר הוא דוגמה מצוינת ליין עגול, עוצמתי, ארוך ובעל פוטנציאל יישון. יין שבהחלט ניתן לשתות עכשיו, או לחילופין, לתת כמתנה לאספן שמעוניין ליישן את היין.

     

    דנה רביד

    סומלייה מסעדת מול ים, תל אביב

     

    זול

    אסיף - ויונייה ‭60) 2009‬ שקלים, כשר‭.(‬ אסיף הוא יקב בוטיק, שהיינן שלו, יעקב מוריה, לקח על עצמו משימה: להוכיח שגם יינות לבנים יכולים להיות מדהימים. זאת הסיבה שרוב היינות של היקב הזה לבנים. הוויונייה של אסיף עשוי מעינב מאוד מעניין: שילוב שבין שרדונה וסוביניון בלאן. היין הזה זהוב-שקוף, ללא כל עץ, עם מעט פירותיות. זה יין שקט, נחבא אל הכלים, ועם זאת מלא בעוצמה.

     

    בינוני

    תבור - אדמה ‭,II‬ פטיט סירה ‭90) 2008‬ שקלים, כשר‭.(‬ הרבה יקבים ניסו לתפעל את העינב הזה, אבל תבור הם הראשונים שהצליחו להוציא מהפטיט סירה את המיטב. בעיני הוא יין מאוד מעניין, עם טעמים עמוקים של אדמה ופטריות, ועם מעט מתקתקות לסיום. יין שהולך ומתפתח, וניתן ליהנות ממנו שעות במהלך הארוחה. הצליח להם מאוד.

     

    יקר

    יקבי רמת הגולן - ירדן סירה ‭,2006‬ כרם תל פארס (150 שקלים, כשר‭.(‬ שילוב מוצלח בין עולם ישן לעולם חדש. באף הוא מריח כמו עולם חדש, עם מעט מתקתקות. בפה הוא כמו עולם ישן, עם טעמי עור וקפה. אחרי חצי שעה בערך הוא חוזר להיות יין מודרני. לדעתי, יפה שבארץ כמו שלנו, שהיא חלק מהעולם החדש, מצליחים להגיע לטעמי עולם ישן.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "אדמה" של יקב תבור
    צילום: רני לוריא
    טפרברג
    צילום: קית גלסמן
    מומלצים