אומרים שלום לדמבו: איך לטפל באוזניים בולטות
אנשים שסובלים מאוזניים בולטות לומדים כיצד להסתיר אותן. אך כיום ניתן לבצע ניתוח שפותר את הבעיה אחת ולתמיד. כיצד מתבצע הניתוח והאם הוא עלול לסכן את השמיעה? כתבה שביעית בסדרה של הבמאי אילן שושן והמנתח הפלסטי ד"ר רם סילפן על ניתוחים פלסטיים
האוזן החיצונית היא לא רק איבר לענוד עליו עגילים או לשאת עליו משקפיים, אלא היא איבר שמהווה משפך לאיסוף קולות. לאוזן יש היום בעיקר תפקיד אסתטי, והסיבה המקובלת לפנייה לניתוח פלסטי נובעת מהצורך להזמין אוזן בולטת כלפי הגולגולת.
רוב האנשים שמגיעים לבצע את הניתוח כבר יודעים להסתיר את הבעיה, אם על ידי שיער ארוך או תסרוקות שונות. השאיפה של אותם אנשים, בדרך כלל, היא ללכת עם שיער אסוף או שיער קצר, ולחשוף את אוזניהם בצורה מלאה.
מה מטרת ניתוח הצמדת האוזניים?
מטרת הניתוח היא שהאוזן לא תהיה במרחק הגדול מ-20 מילימטר מהגולגולת.
האם הניתוח עלול לסכן את השמיעה?
אין לכך סכנה. ניתוח הצמדת האוזניים מטפל אך ורק באוזן החיצונית. מערכת השמיעה, לעומת זאת, נמצאת באוזן הפנימית. לכן אין שום מעורבות של מערכת השמיעה במהלך הניתוח.
איך מתבצע הניתוח?
הניתוח הסטנדרטי בדרך כלל מתבצע על ידי חתך מאחורי האוזן, שעובר את שטח הפנים של הסחוס האחורי ומגיע עד לסחוס הקדמי. במהלך הניתוח מחלישים את הסחוס הקדמי, ובכך הסחוס
האחורי הופך לחזק יותר, ולכן מושך את האוזן לעבר הגולגולת. לעתים ניתן לסיים את הניתוח כבר בשלב הזה, ולעתם יש צורך להוסיף מספר תפרים, כדי לקבע את התבנית. לאחר מכן מתבצעת סגירה של העור וחובשים את האוזן בחבישה שנראית כמו כובע.
למי הוא מתאים?
הניתוח מתאים בכל גיל והוא ניתוח יחסית פשוט. הוא משפר את המראה ואת החזות האסתטית הכללית של הפנים, וניתן ליהנות מהתוצאות שלו במשך שנים רבות.