שתף קטע נבחר
צילום: index open

קלה בלבן: לביבות כרובית

רגע לפני מתקפת הבשר של יום העצמאות, אלומה בליליוס ממשיכה עם אוכל רגוע ומגישה לביבות כרובית אפויות - אבל טעימות כמו מטוגנות! - ברוטב יוגורט ונענע. מי אמר שבועות?

אני מאוד אוהבת את הירקות החורפיים. נכון שאת רובם אפשר כיום להשיג גם בקיץ, אבל טעמם שונה לגמרי מטעמם בחורף. אז לפני שהכרובית נעלמת מהשוק או שעליית המחירים תהפוך אותה למאכל לעשירים בלבד, החלטתי להתפנק על לביבות כרובית אפויות לצד רוטב יוגורט נענע המתאים בצד.

 

שיטת האפייה מתאימה לכל אלה שחשוב להם לאכול אוכל בריא או מופחת שומן. היא מאוד יעילה ופשוטה - אפייה בחום גבוה על נייר אפייה המרוח במעט שמן זית - והתוצאה פריכה כמו לביבה מטוגנת, ולדעתי גם טעימה בהרבה.

 

זו מנה שתתאים גם לצמחונים שלא תמיד יודעים איך להפוך ירקות למנה משביעה, אסתטית ובריאה, וגם לאלה שמחפשים רעיון למנת קוקטייל או אנטיפסטי איכותי שמגישים לפני המנה העיקרית. ומכיוון שחג השבועות קרב ובא, תשמחו לדעת שבזכות הגבינה, היוגורט והצבע הלבן הדומיננטי זו תהיה מנה קלאסית לשולחן החג.


 

לביבות כרובית ברוטב יוגורט ונענע

המרכיבים (5 מנות): 

ללביבות:

1 כרובית בינונית מחולקת לפרחים וקצוצה דק (בסכין ולא במעבד מזון)

200 גרם גבינה צפתית מפוררת

5-7 כפות פירורי לחם מקמח מלא

4-5 ביצים אורגניות

1/2 כפית מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב:

1 צרור נענע ללא גבעולים

2 שיני שום

1/2 חבילת עירית

1/4 צרור פטרוזיליה ללא הגבעולים

1 יוגורט עיזים או שמנת חמוצה

3 כפות מיונז איכותי

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את הכרובית לפרחים וחולטים אותם במים חמים ומלח ל-4-5 דקות. הכרובית צריכה להישאר פריכה ולא רכה. מעבירים את הכרובית לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול של הכרובית. לאחר הקירור קוצצים את הכרובית דק בעזרת סכין ולא בעזרת מעבד מזון.
  2. מעבירים לקערה את הכרובית, גבינה צפתית, פירורי לחם, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים בעזרת הידיים עד שהם הופכים לעיסה דביקה יחסית. בודקים שהעיסה יציבה דיה כדי שיהיה ניתן ליצור כדורים. במידה והעיסה יבשה מדי מוסיפים ביצה. במידה והעיסה רטובה מדי (לא דביקה) מוסיפים בכל פעם כף פירורי לחם.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים ב-2-3 כפות שמן זית.
  4. יוצרים כדורים מהעיסה כשהידיים רטובות, סוחטים אותם בין כפות הידיים ומנחים על נייר האפייה המשומן.
  5. מכניסים את התבנית לאמצע התנור ואופים עד להזהבה כ-20 דקות.
  6. לרוטב: מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים כ-2 דקות.
  7. מגישים את הלביבות כשהן חמות או בטמפרטורת החדר כשלצדן הרוטב. טובלים ואוכלים.

  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לביבות כרובית אפויות
צילום: אסף רונן
כרובית
צילום: אסף אמברם
מומלצים