שתף קטע נבחר

סלט עדשים וקבנוס

עדשים וקבנוס מיודדים בתבשילים רבים - בנזידי חורף משביעים, במרקים אירופיים מסורתיים. כאן הם מוצעים בגרסה קלילה יותר, שאפשר להגישה קרה או חמימה, כמנה ראשונה מרעננת או כמנה עיקרית

המרכיבים (ל-4 מנות):

1 כוס עדשים חומות או ירוקות

2 קבנוס זוגלובק

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

2 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

מלח, פלפל

1 כף כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

 

לקישוט:

נבטי חמניות


סלט עדשים וקבנוס (צילום: ירון ברנר) 

 

אופן ההכנה

1. מניחים את העדשים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים רכות אך לא מתפוררות. רצוי לבדוק במהלך הבישול ולהוסיף עוד מים רותחים, אם צריך. מסננים מהמים.

 

2. פורסים את הקבנוס לפרוסות עבות. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות הקבנוס עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן, תוך כדי בחישה, כ-2 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.

 

3. מוסיפים למחבת את העדשים ואת כל יתר החומרים ומערבבים עד שמתחמם היטב. מומלץ להגיש חם, אבל הסלט מצוין גם כשהוא קר.

 

מומלצים